30.07.2006 / Välillä Salo–Pohjankuru

30.07.2006 IC² 152 ohittaa Kotaladon entisen pysäkin, jostain syystä viitisentoista minuuttia myöhässä. Pysäkkirakennuksen paikka saattaisi olla tuo kuvan vasemmassa laidassa oleva tasainen, tyhjä laani. Mäennyppylän takaa pilkottaa ratavartijan tupa tms., näkyy paremmin tässä http://vaunut.org/kuvasivu/27653 kuvassa. Onkohan välissä oleva iso keltainen talo ollut myös rautatien rakennuksia, vai olisiko siinä ollut Kotaladon postitoimisto?

Kuvan tiedot
Välillä: Salo–Pohjankuru
Kuvaaja: Tauno Hermola
Lisätty: 30.07.2006 00:00
Junatyyppi
IC2: 152
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

28.01.2014 17:52 Antero Peijonen: Vielä yli seitsemän vuoden jälkeen pohdinta Yli(s)kylän ja Kotaladon seisakkeista tms. on jossain määrin avoin? Merkillistä! Nummelinilta kyselin viime vuonna yksityispostin kautta ASIAA, mutta hänen hallussaan olevien karttojen mukaan Plfskjl on ollut jo 1800-luvun lopulla KotalaDossa. Yliskylän Ristinkulmassa vain tasoristeyksen luona ratavartijan asuntorakennus ymv. (Joita oli ja on vieläkin Kotaladossa).
Useat täällä eri keskusteluketjuissa miettivät samaa kuin itsekin: Miten näiden kahden historia "ihan oikeesti" on? Tuossa Hermolan kuvassa vuodelta 2006 tekstissä on epäselvyyttä. Isompi keltainen rakennus on yksityisasunto, rakennettu lähistöllä olevan talon väelle. Sen takana on toisaallakin näillä sivustoilla näkyvä ja vielä asuinkytössä oleva ratavartijain asuinrakennus ym.
Posti oli tietyn ajan Kotaladon Plfskujl:ssa. Paikan hiljetessä postinhoitaja "vei sen mukanaan" kauppaansa, joka oli aivan lähellä, vähän Saloon päin. Tämä postikin suljettiin jo ajat sitten, mutta viimeinen postinhoitaja muutti pois vasta muutama vuosi sitten. Rakennus on edelleen asuinkäytössä.
28.01.2014 18:52 Jukka Voudinmäki: Tuolta http://vanhatpainetutkartat.maanmittausl​aitos.fi/ löytyy vuoden 1964 kartta Kotaladon seudulta. Siinä näkee seisakkeen ja platformskjulin sijaintipaikan. Kotaladon seisake lakkautettiin seuraavana vuonna.

Kartan mukaan posti on tuolloin ollut parisataa metriä Kotaladon liikennepaikalta pohjoiseen (Salon suuntaan).
29.01.2014 23:55 Antero Peijonen: Aivan oikein, samoin edellä kirjoitin. Mietin tuota Yli(s)kylä nimitystä, se tuntuu oudolta tässä kohdin. Sen tasoylikäytävä oli todella Yliskylän Ristinkulman alueella. 1890-luvulta 1920-luvulle kartassa merkityn Kotaladon kohdalla -ympäristössä- ei ollut mitään erikoista. Nummelin kyllä perustelee, että paikka sijaitsi sopvalla etäisyydellä Perniön aseman ja Tottolan välissä. Yliskylä on liian lähellä P:n asemaa. Uskon kyllä sen. Sitten 20-luvlta eteenpäin Kotaladon ympäristössä oli todella vilkasta elämää, tiilitehdas, mv-koulu ja Lepokoti Lehmijärvellä.
Postihistoriaa ym. ajatellen "kaikki" olisi voinut olla Yliskylässä, siirtyen myöhemmin Kotalatoon. Siis olisi?
Tämä on ehkä aivan turhaa pohdintaa, mutta olen huomioinut, että te rautatieasiantuntijat jossain vaiheessa olette pohtineet samaa jostakin syystä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!