15.06.2007 / Kouvola asema

15.06.2007 Sr1 3003 lähtee Kouvolan talleilta kohti työvuoroaan susikaverinsa kanssa. 3003 on saanut nokalleen sekä astinlaudan että mansikanpunaisena hohtavan Unilink-kytkimen. Yllätyksekseni susivaljakko pysähtyi vaihteelle, kuljettaja avasi oven ja hihkaisi ystävälliseen sävyyn radalla liikkumisen vaaroista. Oman käsitykseni mukaan en liikkunut kielletyllä alueella, mutta ainahan sitä voi erehtyä - kiitokset siis oikaisusta.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kouvola asema
Kuvaaja: Tomi Lapinlampi
Lisätty: 19.06.2007 00:00
Junatyyppi
Vaihtotyö:
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

19.06.2007 09:57 Tomi Peltola: Minullekin on sanottu hieman vihaisena: "Pois ratapihalta!"
19.06.2007 22:34 Jani Aas: Toki olen minäkin saanut osani.Ilmalassa kallliolla kuvatessani FSP FPS tai mikä lie oli vartiointi laitkosen nimi.Vartija tuli mesuamaan,että olemme häiriötekijä ja olemme yksityisella alueella...huvittuneena tokaisin vartijalle meneväni sillalle joka on kallion vieressä kiskojen päällä niin enkö sitten ole häiriötekijä ja olen ihan "yleisellä" maalla josta vain polliisi voipi minut häätää.... :)
19.06.2007 22:36 [Tunnus poistettu]: Ne Ilmalan kalliot ovat kyllä täysin yksiselitteisesti jokamiehen oikeuksien piiriin kuuluvaa maata. Poliisillakin pitää olla joku syy häätämiselle: se, että naama ei miellytä, ei riitä.
19.06.2007 23:04 Lari Nylund: Suosittelen, että ystävällisyys rautatieläisten ja rautatieharrastajien välillä pidetään yllä. Mikäli kerrotte, että olette rautatieharrastajia ja kerrotte millä asioilla liikutte, niin asennoituminen varmasti muuttuu. Onhan se loppupeleissä niin rautatieläisten ja rautatieharrastajien etujen mukaista, että rautatieliikennettä vandalisoivat henkilöt ovat tarkkailussa. Jos repussa ei ole mitään ilkivaltaan liittyvää materiaalia, niin tuskin sen omistajalla on mitään tämän yhteisen hyvän vuoksi vaikka tarkastamista vastaan? Yhteistyötä, sitä minä toivon. Kuitenkin on myös pidettävä mielessä, että radalla kulkeminen on sakon uhalla kielletty - myös rautatieharrastajalta, eikä junaliikennettä saa häiritä.
19.06.2007 23:20 Jani Aas: Viitaten Larin tekstiin:Olen täysin samaa mieltä.Kyseinen "episodi" omalla kohdallani sai aikaisiksi suurta hämmennystä koska vartija kysyi "mitä te teette"? ja katsoi samalla kameroitamme jotka oli nätisti jalustalla valmiina kuvaamaan vaunujen pesua aamutuimaan.Kerrottuamme asiamme sanoi vartija "onko teillä lupaa? Alue on yksityinen ja tänne ei saa tulla".
19.06.2007 23:22 Jani Aas: pjh onko tosiaan noin? Vartija oli jotenkin kovin virkaintoinen.No siirryimme laskumäkeen jossa saimme luvan kuvata työtä.Lupa kysyttiin kaverilta joka tepasteli laskumäen kupeessa olevaan "tupaan".Vielä viitaten kallioihin,pitäisihän siellä olla edes jonkinlaiset kyltit kertomassa yksityis alueesta tai siellä asioinnin olevan kiellettyä.
20.06.2007 00:54 Lari Nylund: "Virkaintoiseksi" ei kannata heti kuitenkaan alkaa nimittelemään vartijaa, joka vain tekee työtään. Tosiaan suosittelen aina käyttäytymään asiallisesti ja esittäytymään omalla nimellään, niin hommat lähtevät luistamaan heti alusta alkaen parempaan suuntaan. Toki käytöksen tulisi olla molemmin puolin asjallista, mutta kameroiden kanssa varikkoalueen läheisyydessä liikkuvilla voi olla erilaisia mieltymyksiä kuvata kalustoa. Ollaan siis kohteliaita puolin ja toisin. Jep, näillä mennään;)
20.06.2007 08:37 Niklas Savinsaari: Sopivilla "fallossymbooleilla" liikkuessaan ja kuvatessaan ei useinkaan tule yhdistetyksi maalari-räkänokka-pipo-jengiin ;)
20.06.2007 09:31 Juhana Konttinen: Eli mahdollisimman suurta hernesoppa-purkkia kannattaa virittää tötterön ympärille. Onhan noita kyselijöitä kohdalle sattunut, mutta kertaakaan ei ole kuvaamista tarvinnut lopettaa, vaan aina on päästy yhteisymmärrykseen kuvataiteen lajityypistä.
20.06.2007 12:02 [Tunnus poistettu]: Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että virkavalta kyselee millä asioilla liikun. Sitä vastaan kyllä, että joku vartijanplanttu, joka ei ole selvinnyt poliisikoulun sisäänpääsykokeista, tulee naama norsunvitulla purkamaan pettymystään ja häätämään minua paikasta, jossa minulla on täysi ja laillinen oikeus oleskella kuvaamassa. Asiallista käytöstä siis molemmin puolin, minustakin.
20.06.2007 12:05 [Tunnus poistettu]: Se, että jossain päin suomalaista maisemaa tulee vastaan kyltti "YKSITYISALUE" tarkoittaa vain sitä, etä alueen omistajan tai vuokralaisen toive on, ettei siellä oleksella. Kyltit eivät romuta jokamiehenoikeutta. Luonnollisesti kohteliaisuus pitää olla se ensimmäinen ohjenuora, mutta jos on hyvä syy, laillisista oikeuksistaan saa ja täytyy kyllä pitää kiinni.
20.06.2007 12:21 Kimmo Pyrhönen: Veit sananjalat ja kynänjäilät suustani, juuri näin.
20.06.2007 12:21 Kimmo Pyrhönen: Krääh, kynänjäilät = kynänsäilät.
20.06.2007 14:01 Kimmo Säteri: Joskus palautteen lähettäminenkin auttaa asiaa. Kävin itse Tukholmassa viime viikonloppuna ja bongasin siellä ainakin HT:n arvostamia metrojunia lauantailiikenteessä. Niinpä kameran ja videokameran käyttö oli tämän jälkeen pakollista. Kaikki metrojunankuljettajat eivät ilmeisesti pitäneet videokameran käytöstäni ja niinpä lähetin reissun jälkeen palautetta Tunnelbanan liikennöitsijälle ja kerroin asiallisesti millä asialla olin ollut. Sain vastauksen Veolian Anders Öhmanilta nopeasti, jossa pahoiteltiin tapahtunutta ja luvattiin selventää kuljettajillekin Tunnelbanan kuvaamisen harrastuskäyttöön olevan luvallista. Hienoa toimintaa Veolialta!
20.06.2007 14:46 Juha Kutvonen: Pasilan-Ilmalan suunnalla käydään jo pitkälti toistakymmentä vuotta jatkunutta graffitismin vastaista sotaa, jonka vuoksi siellä liikkuminen on erityisen tarkkailun alla. Se ei kuitenkaan saisi rajoittaa kenenkään kulkuoikeuksia rata-alueen ulkopuolella.
20.06.2007 19:54 Jani Aas: Juu ymmärrän kyllä toki miksi ovat "varpahisillaan" Ilmalan ja Pasilan suunnalla.Vaan vartija ei ilmeisestikkään ymmärtänyt mitä olimme tekemässä vaikka selvän selostuksen saikin ja asiallisesti vieläpä.Asia ei harmita sinänsä ollenkaan,ymmärrän yskän hyvin.MUTTA asiat voinee myös ilmaista "inhimillisemmin" eikä tarvitsisi heti tulla asenteella "v...n kriminaalit".Yritän kuvatessani AINA huomioida riskitekijät enkä halua luoda vaaratilanteita jotta ei sattuisi mitään ikävää.
30.06.2007 21:38 Mikko Mäntymäki: Tampereella ei ole saman laista harrastaja vastaisuutta kuin Helsingissä, pari kertaa minut on pyydetty "löysärin kopille" kahville kun olin yön perkiössä. Tampereella voi kulkea ihan vapaasti varikon alueella kunhan muistaa käytöstavat, siellä kannattaa liikkua näkyvästi etteivät luule ilkivallantekijöiksi. Minun asemaani helpottaa se että isä on veturinkuljettaja ja minä olen tuttu varikon alueella. Muutaman kerran olen hakenut isäni autolla töistä kun kelit eivät sallineet polkupyörällä kulkua.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!