31.07.2007 / Lapinlahti

31.07.2007 Vaunut.org:ssa kuvia vaunuista.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Lapinlahti
Kuvaaja: Jape Ruotsalainen
Lisätty: 03.08.2007 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

03.08.2007 20:47 Tommi K Hakala: Voi mamma mia.....näyttää hieman samalta kuin joskus kaupunkiliikenteessä näkee tuupattavan vauhdilla lastenvaunuja suojatielle ilman varmuutta että autonkuljettaja on huomannut...syyllinenhän se päälleajanut autoilija on mutta ei se tuomio tuo lasta takaisin jos huonosti käy.
03.08.2007 22:23 Pirkko Alanen: Järkyttävä kuva!! Jos tässä tapauksessa "kojahtaa", niin syyllinen on lapsensa junan alle tuupannut mamma, ei veturinkuljettaja.
03.08.2007 22:37 [Tunnus poistettu]: Olen itekin syyllistynyt nähin ei-näin -kuviin, edelleen minusta aiheetsa silloin kun kyse on rataa ylittävistä lapsista. Toisaalta silloin kun kyse on säännöllisesti käytettävää epävirallista ylityspaikka käyttävistä, tarkoitus on ollut kiinnittää huomioita MYÖS siihen, että ihmiset kulkevat siitä, mistä on kätevintä kulkea. Vrt. http://vaunut.org/kuvasivu/35062 jossa minua syytettiin ilmiannosta, vaikka tarkoitus oli korkeintaan ilmiantaa liikennesuunnittelun pöljyys. Miksi hemmetissä ne jalankulkijoiden reitit pitää panna kiertämään jotain älyvapaita mutkia, joita ihmiset eivät kuienkaan kierrä? Se minulle nyt kertokaa kun itse en mä voi! Kyllä-kyllä, jos tämäkin äitee lapsineen jää junan alle, on syy ihan oma. Aivan samoin kuin syy on ihan oma jos jää auton alle paikassa, missä ei ole suojatietä. Mikä on kummallista, koska esimerkiksi Kuhmon ja Sotkamon välillä ei ole taajamien ulkopuolella yhtään suojatietä. Ajatelkaapa sitä askelten määrää, jonka katermalainen joutuu kävelemään päästäkseen kaffelle tien toisella puolella asuvan naapurinsa luo... Ennen kuin suostun tuomitsemaan tuon toista lastaan odottavan äitiparan hirteen tästä ylityksestä haluan kuulla 1) mikä on tällä paikalla junien sn? 2) paljonko on avointa näkymää molempiin suuntiin?
Kun minusta isona tulee Suomen keisari, rautatielaki, joka kieltää rautatiealueella liikkumisen kategorisesti, kumotaan yhtenä ensimmäisistä toimistani.
04.08.2007 03:15 Juhani Pirttilahti: 1) raiteella 3 Sn 35 km/h 2) samapa tuo, kun sivuraiteella ollaan, puunkuormausaluekin lienee äsken ylitetty tai sinne ollaan menossa. c) paikalta on kyllä löydettävissä myös käyttökelpoinen alikulku, kun menee ensin kilometrin tuonne suuntaan tai puoli kilometriä tuonne toiseen suuntaan. d) tuollahan mennään muutenkin laituripolkua pitkin raiteelta toiselle suoraan raiteiden yli. 4) rautatiealueella liikkuminen on kielletty!
04.08.2007 10:07 Ian Oliver: pjh: anteeksi mutta "syy on aina junan" - lue lehtiä: juna tormasi autoon jne.

Jape: lähettä se medialle (eg: Ilta Sanomille)
04.08.2007 10:08 Pirkko Alanen: Eniten minua järkyttää äidin piittaamattomuus omasta ja lapsensa(lastensa) turvallisuudesta. Hirteen en ole tuomitsemassa ketään, mutta jos olisin sattunut paikalle, olisin kyllä kysäissyt mamman tarkoitusperiä ylityspaikan turvallisuuden suhteen. (Ja todennäköisesti saanut haistattelut tyyliin mitä se ämmä sulle kuuluu... :( )
P.S pjh: Milloin aloitat keisariksivalintakamppanjasi?
04.08.2007 11:42 Jukka Ak: Harvassa ylityksessä on riskiä kun on katsonut ja kuunnellut tuleeko jostain junaa; ei ole vielä tavannut yhtään huomaamatonta sähkö tai diesel junaa.
04.08.2007 14:37 Tommi K Hakala: Kävellen radan ylittäminen ei lienekkään niin vaarallista mutta lastenvaunujen tai polkupyörän kantelu kiskojen yli on kyllä edesvastuutonta.
04.08.2007 22:44 Jape Ruotsalainen: Ei ollut millään tavalla tarkoitus tuomita tai laittaa ilmiantokuvaa. Miten edes voisin, kun itsekin ylittelen rataa "luvattomista" paikoista? Minulle tämä ainakin oli vain kuva kuvien joukossa. Junaa odotellessa tulee zoomailtua eri suuntiin, ja jos jotain erikoista etsimeen sattuu, kuva räpsähtää. Kuvatkoon tämä kuva nyt ihan vain yleisesti tätä meidän elämää: ennemmin rimpuillaan vaunujen kanssa kiskojen yli kuin kierretään vieressä olevan alikulkutunnelin kautta.
05.08.2007 21:34 Joni Lahti: Mies hyökkäsi junalla odottavan äidin ja vauvan kimppuun! tai VR tuhosi nuoren perheen tulevaisuuden tai Tappajakuljettaja pakeni veturillaan surmapaikalta.... Näen jo lööpit. Vaviskaa kuljettajat! - Muuten aika vanhanaikaiseet vaunut...
05.08.2007 23:06 Jorma Toivonen: Kuvitelkaapa kuljettajan tuntemuksia: tiukahko vasen kaarre, yllättäen Dv:n pitkän nokan kätköistä ilmaantuu nainen lastenvaunujen kanssa raiteella, vaikka nopeus vain 35km/h, mitään ei enää tehtävissä, nainen alle ja lastenvaunut jäivät työtö-aisasta roikkumaan veturin puskimeen, kone-apulainen tarkkali omaa puoltaan taaksepäin "turvallisella paikalla" - havahtui vasta kuljettajan tekemään hätäjarrutukseen ja kiroiluun. Toinen lähti tarkastamaan naisen tilaa ja nuorehko kuljettaja notkuvin polvin lasten-vaunujen "sisällön" kohtaloa...
05.08.2007 23:30 Tero Korkeakoski: Lähetä Jape tää kuva Iltasanomiin tai jonnekin, itseäni ainakin sapettaa aivan suunnattomasti tällaiset ihmiset. Olkoonkin se rajoitus 35km/h tai 120km/h...
05.08.2007 23:42 Jorma Toivonen: Lisättäköön edelliseen kommenttiini - ja tämä on tapahtunut. Nimim. tapauksen kokenut. Noin 50m:n päässä olisi ollut kevyen liikenteen tasoristeys.
06.08.2007 14:37 Reijo Talka: Jape, saat ainakin minun täyden tukeni kuvan julkaisulle. Turhan riskinoton kuvaaminen on opettavaista ja keskustelua herättävää - siis mitä mainiointa kuvamateriaalia!
06.08.2007 16:04 [Tunnus poistettu]: Yllä olevista kommenteista voin siis vetää sellaisen johtopäätöksen, että vorgin yleisen mielipiteen mukaan voi vielä olle hyväksyttävää oikaista radan yli jos on nuori ja hyväkuntoinen & nokkelajalkainen, mutta kahdeksannella kuulla (arvio) raskaana olevan naisen vaunuineen on kierrettävä se kilometri tuonne ja puolikilometria tänne. Ei voi muuta sanoa kuin että kukaan ei ole niin todellisuudesta vieraantunut kuin kunnallinen liikennesuunnittelija ja alle kaksikymppinen rautatieharrastaja...
06.08.2007 16:41 Pirkko Alanen: Luitko tuon Jorman "tapahtui tosielämässä"-kommentin? Sen ja muiden kuulemieni tositapahtumien valossa en voi millään puolustaa kuvan naista. En vaikka hän joutuisi kiertämään kuinka kaukaa päästäkseen ylittämään ratapihan turvallisesti!
06.08.2007 17:05 Pirkko Alanen: Täsmennänpä vielä sen verran, että mielestäni edes niiden nuorten ja nopsajalkaisten ei pitäisi oikaista kuvan kaltaisessa paikassa tai ylipäätään ratapihan yli!
07.08.2007 14:46 [Tunnus poistettu]: Kyllä toki luin Jorman kertomuksen. Olen myös vuosikausia lukenut lehdistä juttuja siitä, mitä on tapahtunut tosielämän tieliikenteessä. Niiden perusteella minusta pitäisi ehdottomasti kieltää kaikilta tieliikenteen sekaan lähteminen, yhtälailla kävellen, fillarilla kuin autollakin. Ehkä pieni luetunymmärrysharjoitus ja ajattelu pyhän vihan uhkumisen sijasta auttaisi myös ymmärtämään, etten niinkään puolustele tätä yksittäistapauksen naarashenkilöä, vaan kritisoin tapaa, jolla toisarvoiset jalankulkijat pakotetaan kiertämään älyttömiä kierroksia vain siksi, ettei viitsitä yhtään ajatella ja nähdä vaivaa sen selvittämiseen, mistä jalan olisi edes säällisen lyhyt ja helppo tie kulkea. Espoo nyt on tietysti ääriesimerkki, mutta Länsiväylällä on tien vastakkaisilla puolilla bussipysäkkejä, joiden välillä on useiden satojen metrien kävelymatka.
07.08.2007 15:19 Pirkko Alanen: Toki on paikallaan kritisoida sitä tapaa millä liikenneväylien ali/ylikulkujen paikat valitaan. Jonkinlaisia kompromisseja ne kai ovat, periaatteella kurjuutta kaikille tasapuolisesti. Pyhää vihaa en tunne edes katsoessani kuvan iso vatsaista naarasta, ihmettelenpähän vain, minne terve järki ja itsesuojeluvaisto on kadonnut, raskauden kun tietämäni mukaan _pitäisi_ vaikuttaa juuri päinvastoin naisen ajatteluun ja tapaan toimia. Enkä myöskään usko riskinottojen parantavan jalankulkijan kannalta huonoa liikennesuunnittelua. Edelleenkään en aio pyöräillä moottoritiellä vaikka sitä kautta olisikin kotiin lyhyempi matka!
07.08.2007 15:31 [Tunnus poistettu]: Minä taas aion vastedeskin ylittää rada tai moottoritien laittomasta paikasta jos laillinen on minusta turhan kaukana tai hankala. Samoin aion edelleenkin ylittää joen veneellä sen sijaan että kiertäisin etsimässä lähintä siltaa, vaikka veneet ovakin VAARALLISIA, voivat KAATUA ja HUKUTTAA matkustajat. Peräänkuulutan maalaisjärkeä. Kaikilta, myös niiltä liikennesuunnittelijoilta. Mitä traas kurjuuden tasapuoliseen jakeluun tulee... no, autolla parin sadan metrin kierros ei tunnu missään, mutta sitä pian syntyvää on aika raskasta kanniskella.
07.08.2007 15:44 Pirkko Alanen: Juu, aion minäkin venettä käyttää, kun joki pitää ylittää, mutta puen veneilyliivit perheeni päälle, sillä _jos_ vene kellahtaa nurin, niin meillä on edes teoreettinen mahdollisuus selvitä virrasta hengissä. Samoin ylitän kadun/tien/kujan/radan, mutta en kohdasta jossa vaarannan lasteni ja oman turvallisuuteni!
07.08.2007 22:09 Jorma Toivonen: Tuntematta sen paremmin ylityspaikkaa - toki se voi olla täysin "turvallinen" "oikein käytettynä" ja tuskin vielä tuon ikäinen jälkikasvu ottaa oppia vanhemmiltaan.Valitettavan usein pienokaiset eivät pysty hahmottamaan oikein aikuisilta saamiaan vaikutteita, toinen vaaraan joutuva ryhmä on illan-istujaisista kotiin rohkeana pyrkivät hieman "nauttineet" kansalaiset. Varsin moni on säästänyt tietämättään henkensä toimivan linja-radio järjestelmän ansiosta - viikottain (päivittäin) varoittelevat kuljettajat toisiaan asiattomista radalla kulkijoista. Toisaalta monikohan autoilija ylittää "valta-tien" STOP-merkin hiljentämättä vauhtiaan tai edes vilkaisematta ensin molempiin suuntiin - rautateiden tasoristeyksissä tämä on jokapäiväistä, vaikka vastus saattaa olla "voittamaton". Vain viikko sitten eräällä hiljaisella rata-osalla eräs autoilija ohitti alas-laskeutuneet puomit junan lähestyessä, tosin ei edes kuljettajan syke pahemmin noussut tapahtuneesta, koska "tilanne olisi ollut vielä täysin hallinnassa" myös veturin päältä katsoen, mutta tämä yleinen piittaamattomuus hieman harmitti.
08.08.2007 10:02 Pirkko Alanen: En malta lopettaa vieläkään jauhamista kuvasta. Sanoit, Pertti, että on raskasta raahata syntyvää. Niin on, mutta ei tuokaan oikein keveälle näytä. Kyllä tuossakin voimia tarvitaan, etenkin kun jokaisessa nostossa joutuu punnertamaan kunnolla saadakseen lastenvaunut kiskoparien ylitse! Oletan vielä, että vaunuissa on noin vuoden ikäinen osapuileen leiviskän painoinen jötkäle! Vähemmin ponnisteluin ja turvallisemmin pääsisi tuokin mimmi ratapihan ylitse jos viitsisi kiertää sen virallisen ylityspaikan kautta. Olen puhunut. Ugh! :D :D
05.10.2012 19:35 [Tunnus poistettu]: Älkää ottako niin kriittisesti. Kattoo että ei tule junaa niin kyllä siittä voi mennä.
05.10.2012 19:52 Topi Pikkarainen: Minä otan kriittisesti. Vaikka ikää onkin vain yksitoista, niin tämä sapettaa. Olin vappuiltana kuvailemassa junia, ja rata oli vapaa pikurille, niin jokin koiranulkoiluttaja tulee radan viereen ja lähtee vain kävelemään. Olisi tehnyt mieli huutaa: "Alta pois, iltapikuri tulloo kohta!" Itse valistan kavereitani turhankin paljon rautatieden vaaroista - ja toivon että oppi menee perille. Muistan kun kolmannella aamu alkoi musiikintunnilla ja opettaja varoitteli kivien heittämisestä sillalta alas radalle. Kierrokset nousi nollasta sataan hetkessä, kun ilmeni että eräät luokkalaiset olivat tätä tehneet...
05.10.2012 20:19 [Tunnus poistettu]: Vähän aikaa sitten luokkalaiset pojat olivat laittaneet kiviä raiteille ja heitelleet kiviä lankoihin, katsoimme kaverin kanssa tasoristeykseltä. Muutkin ihmiset olivat hieman hätääntyneitä. Tosin soitimme poliisit.
(Käyttäjä muokannut 15.08.16 19:26)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!