12.02.2023 / Jokioinen, Minkiö (JR)

12.02.2023 Kiipuntien tasoylikäytävän puomilaitoksen valo-opastin ja tasoylikäytävä

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Minkiö (JR) (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Jokioinen Tasoristeys: Kiipuntie [Tasoristeyspalvelu]
Kuvaaja: Jyrki Längman
Kuvasarja: Minkiön tasoylikäytävän remontti 2022-23
Lisätty: 14.02.2023 19:35
Muu tunniste
Rautatieinfra: Makasiini, Muu rakennus, Opastin, Vaihdekoppi
Sekalaiset: Kapearaiteinen
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

14.02.2023 22:37 Rainer Silfverberg: Miten tuollainen puomilaitoksen valo-opastin toimii? Onko valtion rataverkolla vastaavia vai onko "tuontitavaraa"?
15.02.2023 00:36 John Lindroth: Ainakin Saksassa ja muistaakseni Ruotsissa tuo veturimiehistölle tarkoitettu opastin näyttää väritöntä kun tasoristeys on asianmukaisesti varmistettu .Mikäli ei niin juna joutuu pysähtymään ja junahenkilökunta varmistamaan tasoristeyksen turvallisen ylityksen.Näinä aikoina kun lähes jokaiseen asiaan puututaan herkästi kannattaa esimerkillisesrti museoradalla pitää turvallisuus asiat prioriteettina numero yksi!
15.02.2023 04:04 Esa J. Rintamäki: John on oikeassa. Jos tasoristeysrysäyksessä esim. Dm7 vaurioituu ja hengenmenojakin sattuu, niin sitä Dm7:ää ei saada konepajakorjaukseen, ei millään. Ei ole taitoa eikä rahaakaan.

Siitäkin huolimatta, että vaikka antero ei edes katso sivuilleen tullessaan junan kanssa yhtaikaa tasoristeykselle.
15.02.2023 07:03 Ari-Pekka Lanne: Valtionkin rataverkolta löytyy joitain ratapihoilla tai niiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevia ylikäytäviä ja laituripolkuja, joiden puolipuomi- tai laiturivaroituslaitokset ovat kytköksissä joidenkin juna- tai vaihtokulkuteiden osina käytettäviin pää- tai raideopastimiin siten, ettei näihin opastimiin saada värejä tai silmää ennen kuin kyseinen yliajon turvallisuuslaitos on varoittanut riittävästi. Sen sijaan erityisten tasoristeysopastimien olemassaolo on keskittynyt yksityisten, voittopuolisesti kaupunkien, hallussaan pitämille yksityisraiteille, jotka tavallisesti johtavat tavarasatamiin ja teollisuuslaitoksiin.
15.02.2023 07:35 Teppo Niemi: Rainerin kolmateen kysymykseen taitaa löytyä vastaus tuon kuvan https://vaunut.org/kuva/159826?s=1 kommentista.
15.02.2023 22:25 Teemu Halttunen: Tähän tietoon opastimen käsitteet tulee olemaan: Vilkkuva keltainen/valkoinen valo tarkoittaa, että laitos ei varoita, ei ole varoittanut tarpeeksi tai kriittinen vika on päällä. Vilkkuva valo muuttuu kiinteäksi, kun puomit on alhaalla eikä kriittistä vikaa ole päällä. En muista syytä miksi nykyiseen opastimeen päädyttiin, mutta tähän mietittiin myös vaihtoehdoksi valurautaisia raideopastimia tai lukitusopastimia toteutettuna pääopastimen valoyksiköillä vanhan opastinjärjestelmän taustalevyssä. Ymmärtääkseni jossakin vaiheessa haluttiin, että opastimen pitää näyttää selkeää seis opastetta punaisella valolla. Syy tähän oli muistaakseni, että radalla kuullema järjestetään yleisölle avoimia resiina-ajoja ja haluttiin ihmisten ymmärtävän, että heidän pitää pysähtyä ennen tasoristeystä.

Varoituslaitos tulee myös olemaan puoliautomaattinen. Linjalta tuleva juna aloittaa varoituksen automaattisesti, mutta aseman suunnalta tuleva junankuljettaja tai junanlähettäjä joutuu laittamaan laitoksen manuaalisesti varoittamaan TRON-painikkeesta.
16.02.2023 00:26 John Lindroth: Teemulle kiitokset lisäinfosta!

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!