??.??.1963 / Perniö

??.??.1963 Resiina-ajelulla Perniön asemalla vuonna 1963 (kuva 1/2)

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Perniö (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Tuntematon (Lisännyt: Miika Rosendahl)
Lisätty: 05.08.2024 21:52
Muu tunniste
Rautatieinfra: Makasiini, Muu rakennus
Sekalaiset: Henkilökunta, Matkustaja, Resiina, Tapahtuma
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

05.08.2024 22:00 Miika Rosendahl: Mistä tapahtumasta näissä kuvissa (1 ja 2) on kyse? Tietääkö joku vaunut.orgin lukijoista tarkemmin?

Perniön asemalta kotoisin oleva tuttuni, Ketolan Eero, lähetti minulle nämä siskonsa albumista löytämänsä, varsin mielenkiintoiset kuvat. Kuvaajasta heillä kummallakaan ei ole tietoa.

Kuvista Eero kirjoitti minulle saatetekstissään: "... Miska Heikkinen on junan lähettäjänä. Maila Hannunen on kuvassa. Oli töissä postissa. Posti oli asemarakennuksen Salon puoleisessa päädyssä... Paleleva nainen, varsin lyhyessä hameessa, saattaa olla postin virkailija joka on vain tullut ulos rakennuksesta katselemaan tilannetta. Asemamies saattaa olla Veikko Vuorisalo."

Kuvan (1/2) kioskirakennuksesta hän mainitsi: "Muistan R-kioskin hyvin. Se oli aluksi itäpuolella asemarakennusta. Asemapäällikkö mentti yöunia kun paikalla oli vielä illalla nuorisoa. Siksi kioski siirettiin asemarakennuksen toiselle puolelle eli paikoitusalueen ja radan väliselle alueelle."
05.08.2024 22:11 Petri Nummijoki: Maaliskuussa 1963 oli neljä viikkoa kestänyt rautatielakko. Jos vuosiluku on varma tai ainakin todennäköinen niin olisiko tämä sitten lakon aikaista liikennöintiä Perniössä?
06.08.2024 00:40 Teppo Niemi: Huomatkaahan kuvan vasemmassa laidassa oleva kiskoilla kulkeva laiturivaunu.
06.08.2024 10:50 Juhani Katajisto: Pumppuresiinan keskellä näyttäisi olevan tangon päässä punainen lippu ajan määräysten mukaan. - Eikö keväällä 1963 ollut liikennelakko ainakin Helsingissä. Kaupungin bussi- ja raitiotieliikenne seisoi, mutta junat kulki, koska VR ajoi tuolloin mm. koeluontoisesti matkustajajunia muutaman kerran Herttoniemeen, mutta homma tyssäs matkustajien puutteseen. Tuolloin talvella 1963 kuskattiin kaverini kanssa Honda moottoripyörillä porukkaa eri puolille kaupunkia, kun julkinen liikenne oli jumissa.
06.08.2024 22:11 Petri Nummijoki: Kyllä lakko koski neljän viikon ajan myös rautatieliikennettä http://vaunut.org/kuva/96136. Joitain erikseen sovittuja junia silti ajettiin. Isäni oli tuolloin junanlähetyksessä Lapualla ja siellä kulki lakon aikana Vv15-veturin vetämä sotilasjuna. Sen kanssa sattui vaaratilanne, kun ratavartija oli jättänyt ratapihan päähän resiinansa kiskoille. Resiina huomattiin asemalta samoin kuin kuljettajan toimesta vasta siinä vaiheessa, kun juna ohitti jo asemaa eikä mitään näyttänyt olevan enää tehtävissä. Ratavartija kuuli kuitenkin junan tulon ja ehti viime hetkillä paikalle nostamaan resiinansa pois kiskoilta. Ratavartija tuli sen jälkeen asemalle ja totesi, että pitäisihän sitä muistaa, että juna voi tulla koska tahansa myös rautatielakon aikana.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!