??.??.1965 / Hamina, Hamina (uusi)

??.??.1965 Kunnon talvia on ollut Etelä-Suomessa 1960-luvulla. - Kuvassa Risto (Tr1) kiihdyttää junaa T 7510 matkavauhtiin Poitsilan ratapihan eteläpäässä talvella 1965.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Hamina (uusi) (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Hamina
Kuvaaja: Tapio Muurinen
Lisätty: 12.01.2007 00:00
Junatyyppi
T: 7510
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki, Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

12.01.2007 13:15 [Tunnus poistettu]: Hyvin saatu vangittua ripaus höyryn romantiikkaa. Kunnon talvimyrsky muurannut pylväänsivunkin valkoisella laastillaan. Kouvolan piiriinhän oli sijoitettu yksi neljästä Beilhackin lingoista, mutta tämä muuraus on mestari talven tekosia:) - Ja katsokaa kuinka kattilan pellit kiiltää. Kouvola piti huolen omistaan. - Samanlainen S-merkki oli mm. Hangon aseman eteläpäässä radan länsipuolella ainakin vielä silloin kuin käänsivät höyrykoneet Hangossa sen kolmioraiteen kautta. Arvaako kukaan muuten, milloin Hangossa on käynyt höyrykone viimeisen kerran normaaliliikenteen aikana. Näitä raskaansarjan koneitahan siellä ei koskaan ehtinyt vakinaisen liikenteen aikana vierailla.
12.01.2007 19:49 Tapio Muurinen: Näitä isoja "ässiä", l. seis-merkkejä oli Haminassa kaksi. Toinen oli Summan tehtaan vaihteella, jossa rata liittyi Lakulahden rataan. Tämä Poitsilan ratapihan läntinen raide oli tulotie Kouvolan suunnasta. Silloin kun junat saapuivat Keskiratapihalle, tässä olisi muutoin aina pysähdytty, ellei olisi näytetty vihteää lippua tai valoa. - Juhanin esittämään kysymykseen heitän arvauksena vuoden tarkkuudella, että 1969.
12.01.2007 21:55 [Tunnus poistettu]: Karjaahan oli "höyrysilmin" huippumielenkiintoinen paikka aina vuosiin 1966/67. Siellä käytettiin mm. mielenkiintoisia 800-sarjan Tk3:sia (niitä joita jouduttiin luovuttamaan Talvisodan jälkeen Neuvostoliittoon ja saatiin myöhemmin sekä vallattua takaisin jatkosodassa, että ostettua sotien jälkeen no ehkäpä sittenkin tavaravaihdoilla) takaisin. Karjaalla oli paljon myös Jumboja sekä kävi Riksusta säännöllisesti Trumppiakin vielä tuolloin. Paikkukin 776 se meidän nykyään ainukaisemme, oli siellä töissä jonkun aikaa kesällä 1966 ja tietysti Ristoja näki siellä. Ja Kanoja ähersi vaihtotöissä, se legendaarinen 792:kin. Pekka lienee ollut Karjaalla melko harvinainen, joku satunnaisilla Turun reissuillaan poikennut ja miten on Pekkojen läpiajot Karjaalta Hyvinkäälle? Mutta noihin vikoihin Karjaa - Hanko höyryihin. Tammisaaren sillathan uusittiin vuonna 1972. Ne eivät siis ehtineet kantaa enää höyrykoneita. Joo kyllähän se tuo ikimuistettava Schwartzkopffin 582:n on, joka Hangossa on käynyt vikana höyrynä. Jos joku paneee paremmaksi otan tiedon kiitollisuudella vastaan. Kanahan seikkaili vielä joskus 1969 Karjaalta Tammisaaressa asti, mutta kyllä 582 kävi lauantaina 17.2.1968, sinä kirkkaana pilvettömänä talvipäivänä normaaliliikenteen aikaisista höyryvetureistamme viimeisenä siinä vain lauantaisin kulussa olleessa viikonloppujunassa vikan kerran moikkaamassa Hangon keksimainosta ihan kotiovella asti:) Ei heti seuraavana sunnuntaina vaan 8-päivän kuluttua sunnuntaina se lähti lopullisesti Karjaan seudulta http://vaunut.org/kuvasivu/14247 Ihme kyllä, sitä nuoremmat Pikku-Jumbot ja Jumbot ehtivät viimeisetkin poistua ennen Schwarzkopff ystäväämme. No ei sillä liene niin suurta merkitystä. Pataan päätyivät kaikki, jonkun aikaa Riksun jonossa koipia oiottuaan elämäntyönsä päätteeksi.
12.01.2007 22:28 Arto Lopia: Kenen on se musta kummitus Karjaan tallin takana? Joku siitä pitää huolen, mutta onko se joidenkin harrastajien kohde vaiko vaan jotain muuta? Olis niin "lähellä" et voisi oman työpanoksensa vaikka teräsharjaa käyttäen käyttäen mokoman masiinan kunnostamiseen käyttää! Vois sit sanoa et on tullu tehtyäkin jotain hyvien ehdotuksien lisäksi...
13.01.2007 11:17 Tapio Muurinen: Riston takaa, ratapihan itäisimmällä raiteella, jos Nuutniemeen vievää raidetta ei oteta mukaan, näkyy lähes puolet Suomen Mak-hiilivaunuista. Niitä oli n. 80 kpl. Hiilen kuljetus näillä itsepurkavilla satulalattiavaunuilla oli jo loppunut, ja vaunut seisoivat toimettomina useita (?) vuosia. Välillä ne nykäistiin Summan tehtaan ratapihalle tästä tilaa viemästä. Sama vaunuroikka näkyy ehkä paremmin tuossa kuvaparin toisessa kuvassa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!