??.04.1993 / Lissabon, Portugali

??.04.1993 CP:n 2600-sarjan 4-akselinen sähköveturi. Ranskalainen valmistaja varmaankin selvinnee tutkimalla veturin muotoja. Vetureita on valmistettu vuodesta 1987, tehoa noin 4000hv. Nopeus alunperin 160km/h, nykyisin osan sn:ää on laskettu 100km/h:n ja "alennettu" tavarajuna-käyttöön, vetovoima n. 250kN. Paikallinen "iltis" vaunusiivoojan käsissä. (Asiasta poiketen - sivustoa seuraava "nuoriso" ei ole varmaankaan koskaan kuullut otsikossa "mainittua" vanhahkoa erinomaista iskelmää).

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Lissabon Valtio: Portugali
Kuvaaja: Jorma Toivonen
Lisätty: 13.06.2007 00:00
Muu tunniste
Ulkomaat

Kommentit

14.06.2007 23:29 [Tunnus poistettu]: Ettei vain olisi kyseessä paljon silloin lauantain toivotuissakin soitettu. Portugal kotimaa on.....jos ei lantilla leipää saa ostan toisella... yritän tapailla vanhan iskelmän sanoitusta. Vuosi aiemmin laulettiin ainakin meillä päin, heimambo tehdäänkö Kekkosesta luu... erästä toista ajan "hittiä" mukaillen. Tiikerihaikin kuului kovasti soitettuihin levyihin juuri ennen kuin tuli muotiin tuo kaunis laulu portugalilaisesta pyykkäristä. Tämä noin niinkuin kevenneksenä portugalilaiseen rautatiekuvaan. - Portugalissa oli (Suomen ohella) Euroopan tyylikkäimmät höyryveturit. Eikä tämä ole mitään omaa viisautta vaan suoraan ämerikkalaisesta junakirjasta poimittua. Siis tietysti heikäläisen maun mukaan. Vaikea olisikin keskiverto jenkkiä kuvitella ihastuneena sakemannien nolla ykköseen tai brittien A neloseen tai ranskalaisten yrityksiin rakentaa Länsi-Euroopan ainuita Northerneja noita toisinaan höyryvetureiden kuninkaiksi mainittuja. No sulkahattuiset nahkahousumiehet ja ruutuhameiset säkkipillinsoittaja ja Gallian kukot olisivat luonnollisesti täysin päinvastaista mieltä. Jokainen, kun luonnostaan pyrkii puolustamaan omiaan. Mutta varmaan joka maassa tehtiin ainakin maan omien kansalaisten mielestä myös kelpo höyryhepoja omiin tarpeisiin, jopa Ruåtsissakin. Pakko se on täältä naapurista myöntää:)
14.06.2007 23:43 Jorma Toivonen: Niinpä, eipä tuolloin kuunneltu radiosta muuta kuin "toivottuja levyjä" ja "kaleidoskooppia", taisi olla radiossa olla vähemmän kanavia kuin televisiossa nykyään. ("hei, kaksi tango-tyttöä toivoo Olavia, jne...").

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!