26.06.2009 / Saimaan kanava, Venäjä

26.06.2009 VL-10 1851 ylittää Ystävyyden siltaa Viipurin suuntaan.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Saimaan kanava Valtio: Venäjä
Kuvaaja: Tuomas Masalin
Kuvasarja: Ystävyyden silta
Lisätty: 03.07.2009 17:25
Muu tunniste
Rautatieinfra: Silta
Sijainti: Linjalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

04.07.2009 01:03 Jarkko Korhonen: Onpas synkeän vihreä suoraan sivusta katsottuna.
04.07.2009 10:36 Joni Lahti: Minusta tässä kuvassa on paljon sisältöä. Symbolisoi mennyttä aikaa. - Ystävävyydestä muistuu Viipurin tiepuomilta se, kun rajasotilas nousi bussiin AK47 kädessään ja ilmoitti suureen ääneen, että "tjervelua justavalliseen njeuvostoliittoon!". Bussissa jylisi spontaani ystävällinen nauru, ei voinut mitään.
04.07.2009 14:58 Joni Lahti: Siis tervetuloa (korjaus)
07.07.2009 13:40 Niila Heikkilä: Kun Saimaan kanavan maa-alueet oli saatu vuokrattua Suomelle, ja kanavan uudelleenrakennustyöt olivat 1960-luvulla käynnistyneet, tuotti Viipuri-Vainikkala -rataosuudella sijainnut Kivisillansalmi (Gvardeiskinsalmi) suomalaisille harmaita hiuksia. Paikalle oli rakennettava uusi silta, ja aluksi rautatiesillaksi kaavailtiin läppäsiltaa. Rautatiesillasta piti tulla aluksi matalampi avattava silta, mutta suomalaiset eivät halunneet ottaa riskiä että paikallisen rautatielaitoksen mahdolliset oikut olisivat katkaisseet elintärkeän kanavaliikenteen epämääräisin väliajoin. Sellaista riskiä ei uskallettu ottaa, vaan päätettiin rahoittaa täydellä alikulkukorkeudella olevat sillat. Kaikki muut Saimaan kanavan silloista ovatkin kaikki suomalaisten rakentamia, vain Kivisillansalmen sillat ovat venäläisten (1966) rakentamia, mutta nekin suomalaisten tilaamia ja rahoittamia.
07.07.2009 14:05 Niila Heikkilä: Muistuu mieleen vielä yksi näihin siltoihin liittyvä mainitsemisen arvoinen yksityiskohta. Neuvostoliiton aikaan aina kun joku rakennus tai silta oli saatu valmiiksi, pidettiin loppukatselmus jossa työn sankareiden aikaansaannos arvosteltiin suurin juhlallisuuksin. Yleensä tapana oli antaa arvosanaksi kiitettävä. Kivisillansalmen siltojen loppukatselmusta tehtäessä suomalaisilta kysyttiinkin arvosteluja siltojen viimeistelystä. Suomalaiset olivat vastanneet arvosteluksi "välttävä", olivathan he kuitenkin siltojen maksumiehinä. Kiitettävää arvosanaa odottaneella senaikaisen neuvostosiltayhtiön pomoilla oli alaleuka loksahtanut kun arvostelu oli tulkattu juhlissa venäjäksi. Ystävyyden silloiksi näitä ei siis siinä mielessä voi kutsua että Neuvostoliitto olisi hyvää hyvyyttään ne rakentanut. Ystävälliseksi eleeksi voidaan kuitenkin ajatella se että kanava-alueet saatiin vuokrattua suomelle. Oli miten oli, sillat ovat yhä pystyssä, ja muutama vuosi sitten ne kokivat melkoisen restauroinnin.
11.07.2009 12:15 Timo Valtonen: Viipurin länsipuolen silta onkin toinen silta Venäjällä, jonka maksumiehenä on toiminut Suomen valtio. Ensimmäinen oli ihan oikeasti Venäjällä Neva-joen Pietarissa ylittävä Finljandski most eli Suomen silta, jolla keisarivallan aikaan yhdistettiin Suomen valtion rautateiden ja Nikolajevskin (nykyisin Oktjabrskoje eli Lokakakuun) rataverkot vuonna 1912. Suurin osa kuluista lankesi suomalaisten maksetavaksi, koska suomalaiset sillasta eniten hyötyivätkin. - Wikipediassa löytyi artikkeli sillasta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_rautatiesilta

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!