10.11.2009 / Helsingin yliopisto (metro)

10.11.2009 Manuaalisesti kirjoitetut opasteet ja HKL:n turvaliivitetyt oppaat varmistivat matkustajavirran soljumisen oikeille laitureille. Idän suunnan laiturilta pääsi Mellunmäkeen ja lännen suunnan laiturilta Vuosaareen.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jarkko Korhonen
Kuvasarja: Pääteasema Kaisaniemi
Lisätty: 10.11.2009 23:15
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta, Metro

Kommentit

10.11.2009 23:44 [Tunnus poistettu]: Näppituntumalta sanoisin, että HKL osaa hoitaa poikkeusliikenteen VR:n lähiliikennettä paremmin ja taipuu poikkeusjärjestelyihin usein melko yksinkertaisin, mutta samalla toimivin konstein, kuten esim. tässä - Mellunmäen junat lähtivät toiselta raiteelta ja Vuosaaren toiselta. Tosin, onhan tuolla VR:n lähiksen alueella toki muitakin junia kulussa kuin pelkkiä lähiliikennereitin junia, joten siellä pitää ottaa huomioon muutama muukin muuttuja kuin Helsingin metrossa. Mutta kummiski, mallikkaasti hoiti HKL homman ainakin tässä yhteydessä. Kumma juttu muuten - Pasilan aseman isojen aikataulunäyttöjen infotaulun ainut tiedote oli tossa pari tuntia sitten "www.vr.fi".
10.11.2009 23:55 Tuukka Ryyppö: Mitä osaavat pääaseman näytöt sanoa? Samaa nettiosoitettako vain?
11.11.2009 00:11 Jorma Rauhala: HKL:n poikkeustiedottamisen, televisoon ja radioon päin ainakin, on hoitanut koko hässäkän aikana suvereenisesti kaikesta asiasta hyvin perillä olleen tuntuinen talon ylin johto eli toimitusjohtaja Matti Lahdenranta omakohtaisesti. Se antaa yleisöön päin erittäin positiisen signaalin, että otetaan vastuuta raideliikenteelle koituneista valtavista häiriöistä ja niistä johtuvista poikkeusjärjestelyistä täydellä rintamalla. Eilen aamuvarhaisella tj kertoi radiossa mm. että raitiolinjalla 8 on ylimääräisiä vuoroja ruuhkien tasaamiseksi. Plussaa HKL:lle valitusta toimintatyylistä!
11.11.2009 09:01 [Tunnus poistettu]: Kiinnitin huomion VR:n webbisivujen tarjoamaan infoon. Koko metron poikkeusliikenneinfo näyttää VR:n sivuilla näinkin yksityiskohtaiselta: "Junaliikenne Helsingissä toimii normaalisti Helsingin rautatieaseman asematunnelin vesivahingosta huolimatta. Lisätietoja Helsingin keskustan metroa korvaavasta liikenteestä löytyy HKL:n verkkosivuilta.". Eli sanallakaan ei viitata Rautatientorin metroaseman kiinnioloon, Kaisaniemen aseman käyttöön poikkeusliikenteen aikana tms. Veikkaisin, että aniharva iisalmelainen tai muu maakuntalainen osaa kaivaa netistä tietoa mystisen HKL:n sivuilta. En ymmärrä, mikä ihme tuossa on niin vaikeaa, olisivat edes tehneet linkin tuosta "HKL:n"-sanasta. Mainittakoon, että VR:n sivuilla oleva uutinen "Uusi yhteisyritys Suomen ja Venäjän väliseen tavaraliikenteeseen" on rivimäärältään kymmenkertainen tähän metroaiheen uutisointiin nähden. Toki ymmärrän, että kyse on HKL:n, ei VR:n ongelmasta, mutta selkeä tiedottaminen tai linkittäminen oikealle sivulle ei voi olla mahdotonta VR:lle. (EDIT: vikan lauseen lisäys)
11.11.2009 11:50 Pirkko Alanen: Ole huoleti Mikko, kehä III pohjoispuolellakin osataan sekä lukea että kirjoittaa ja älykkäimmät jopa laskevatkin! Sivistystä Iisalmen serkulla ja maakuntien harmaalla kansalla tiedän olevan niin paljon, että ovat kuulleet puhuttavan HKL:sta (ovatpa uskaliaimmat jopa maktkustaneetkin sen kyydillä!) ja osaavat surffata sen kotisivuilta tietoa hakemaan!
11.11.2009 12:43 Tuukka Ryyppö: Suomessa asuu kuitenkin ihan oikeasti paljon ihmisiä, jotka eivät ole eläissään käyneet Helsingissä - mikä on ihan terve merkki maassa, joka on poikkeuksellisen painottunut yhden kaupungin ympäristöön. Lisäksi on ihmisiä, joille HKL on vähintään nimeltä tuttu (mikähän muuten on prosenttiosuus Suomessa? 80?), mutta jotka kokevat Internetin jotenkin pelottavaksi. Tekee minullekin surffailukokemuksesta ärsyttävän, jos joudun manuaalisesti kaivamaan jonkun tahon linkin. Jollekin vähemmän kuin viisitoista tuntia päivässä netissä viettävälle saattaa olla vielä hankalampaa. Ja jos ei välähdä, että voisi vain kirjoittaa www.hkl.fi... Ainakin täältä katsoen googlettamalla HKL:ää saa jo viidennellä sivulla linkin otsikoituna "Helsinki City Transport - HKL". Esim. virolaiset saattaisivat hyvinkin tarvita tätä tietoa saapuessaan Tallinkin laivalla kohti työpaikkaansa Tampereella. VR:ltä puuttuu asiakaspalvelumentaliteettia, kun nettisivuille tiedotteita kirjoittavalla ei välähdä, että valtion pääkaupungin päärautatieaseman liikenneyhteyksien isosta muuttumisesta voisi tehdä sisällöllisenkin tiedotteen.
11.11.2009 13:00 Tunnus poistettu: Viikonlopulla on tarkoitus uskaltaa sekä VR:n että HKL:n kuljetettavaksi.
Paluumatkalla on tarkoitus poiketa Hämeenlinnassa, mutta ei siellä paikallisen (Vekan?) kyytiin. Aikoinaan Junamatkan saattoi keskeyttää, ja jatkaa myöhemmin samalla lipulla. Nyt ilmeisesti pitää ostaa molemmille pätkille oma lippu ja maksaa enemmän.
11.11.2009 13:04 [Tunnus poistettu]: Mikään firma ei lähtökohtaisesti tiedota toisen firman asioista. Tokkopa johtaja Nymankaan pitäisi siitä, että alkaisin oman yritykseni seittisivuilla ilmoitella hänen puulaakinsa ongelmista ja niiden ratkaisuista. Viittaus HKL:n sivuille on täysin riittävä VR:lta. Työmatkalaiset osaavat varmasti kysyä metroinfoa oikeasta paikasta, pitkämatkalaisille taas tietoa löytyy rautatieasemalta. VR:n tiedottamisessa yleisesti ottaen on paljonkin moittimista, mutta ajoittain tuntuu siltä, että joillakuilla on tarve yrittää kääntää kaikki VR:n tekemiset Huonoiksi Jutuiksi .
11.11.2009 14:08 : Kyllä Mikko mielestäni tavallaan on asiassa oikeassa, VR ja HKL ovat matkustajavirtojen suhteen niin läheisesti toistensa kanssa tekemisissä että jos ei näin suuresta poikkeustilanteesta VR:n sivuilla olisi mainintaa niin olisin aika hämmästynyt. Ihmettelin tosin itsekin VR:n tapaa kertoa poikkeustiedotteissaan asiasta, luulisi että junamatkustajia kiinnostava kärki olisi se, että Rautatientorin metroasema on suljettu eikä se että junat kulkevat normaalisti (vakka tätä jälkimmäistä on lehtienkin palstoilla viime aikoina kovasti yritetty vakuuttaa :)
11.11.2009 16:30 Tuukka Ryyppö: Pertti: Aika hämmentävää "ei kuulu minun vastuualueeseeni" -filosofiaa tuo kommenttisi. VR:n vastuulla ei siis ole tiedottaa, miten paikallisliikenteen metromaisesti liikennöidyistä junista siirrytään vaihtoasemalla metroon, koska VR:n vastuulla ei kuulu olla mitään tiedotusta, joka liittyy johonkin toiseen liikennöitsijään? HKL:nkään vastuulla tiedotus ei voi olla, koska se liittyy osin VR:n liikenteeseen. Kuitenkin tuollainen tiedotus olisi ihan oikeasti hyödyllistä ja vähintään HKL:n sivuille linkittäminen olisi ollut ihan asiallista. Ja jos mulla nyt olisi firma, jonka asiakkaiden kyky käyttää firmani palveluja olisi heikentynyt toisen firman takia, tekisin kyllä tiedotteen, josta selviäisi miten ongelman voi helposti kiertää.
11.11.2009 23:34 Ari Palin: Jos ja kun tämä poikkeustilanne jatkuu jopa puoli vuotta, VR voisi mielestäni jopa harkita infokuulutuksen lisäämistä Helsinkiin saapuviin juniin, eli jotakuinkin näin: "Saavumme Helsinkiin. Hyvät matkustajat! Rautatientorin metroasema on suljettu vesivahingon vuoksi. Metroon vaihtavia matkustajia pyydetään käyttämään Kaisaniemen tai Kampin metroasemaa.". Eipä kyllä ollut itse metrossakaan tänään mitään poikkeustilannekuulutuksia niissä kolmessa metrojunassa, joilla matkustin. Itään mennessä Kaisaniemi kuulutettiin jo sillä kohtaa, missä normaalisti Rautatientori. Länteen mennessä Rautatientori kuulutettiin, mutta ei Kamppia.
11.11.2009 23:54 Topi Lajunen: Suurinpiirtein Arin mainitseman tyylisen kuulutuksen kuulin eilen junassa Helsinkiin saavuttaessa, konduktöörin suorittamana. Taisi tosin olla silkkaa konduktöörin palveluhalukkuutta, ei määrätty käytäntö.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!