??.??.1975 / Olgino Leningrad, Neuvostoliitto

??.??.1975 Kuva ei varmaan mikään kuolematon otos. Kuvastaa ehkä kuitenkin aikaansa. Neukulassa piti olla todella varuillaan kameran kanssa rautateillä, siitä johtuen heittolaukaus. Junan ankeus ( elämäkin) välittyy ehkä kuvasta.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Olgino Leningrad Valtio: Neuvostoliitto
Kuvaaja: Pentti Yli-Karjanmaa
Lisätty: 31.10.2012 16:05
Muu tunniste
Sekalaiset: Junamatkustaminen, Matkustaja
Sijainti: Linjalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

31.10.2012 17:05 Jonne Seppänen: parhaat kuvat tulee yleensä vahingossa. (sommittelu!)
31.10.2012 17:53 Kimmo Pyrhönen: Todellakin ja silti kuvaaja on paljastunut. Vaunusta luodaan epäilevää katsetta...
31.10.2012 18:22 Ossi Rosten: Tämähän on todella loistava kuva! Tuollaista perspektiiviä ja sommittelua tuskin olisi ajatuksella tullut tehtyä. Taiteellinen suorastaan! Samalla saatu vangittua yksi hetki naapurin mennyttä arkea.
31.10.2012 19:17 Tuukka Ryyppö: Kyllä tässäkin sen verran näkyy, että jotain ER:ää voisi tägeihin heittää. Onkohan mitään keinoa sanoa, onko tämä ER1 vai ER2?
31.10.2012 22:19 Timo Valtonen: Muuten ankean Olginon seisakkeen lippuluukku oli ainakin 10-20 vuotta sitten sävähdyttävä reliikki wanhasta keisarillisesta Wenäjästä, aivan kuin jostain Gallén-Kallelan ajan maalauksesta. Tumma, koristeellisesti kaiverrettu seinämä, jossa pienen pieni lasiluukku, josta myytiin junapilettejä. Jouduin muutaman kerran asioimaan luukulla ja odottamaan elektritshkaa Suomen asemalle tullessani kaasuvoimalatyömaalta ja joka kerta harmitti, ettei ollut kameraa mukana vangitsemaan tätä harrasta asioimistoluukun ja seinämän tshehovilaista tunnelmaa keskellä reaalisosialistista rappeutunutta betonikulttuuria. Vieläkin iho menee kananlihalle.

Olginoon tullessa kuulutettiin aina hauskasti: Olginoon jääviä matkustajia pyydetään poistumaan TÄNÄÄN junan taemmista vaunuista, koska laiturilla on menossa remontti. Osa betonilaiturista oli sortunut. Mahtaakohan olla vieläkään korjattu?

Olginosta kun lähtee tietä pitkin Viipurin radan varressa olevan Levashovon aseman suuntaan tulee männikkömetsään, jonne on haudattu ties kuinka monta tuhatta Stalinin uhria. Muistomerkeissä on paljon suomalaisiakin nimiä.
01.11.2012 10:08 Jouni Hytönen: Tässä on ehkä paras lähdesivusto haeskeltaessa ex-Neuvostoliiton sähkömoottorijunakaluston tietoja: http://www.rus-etrain.ru/ Muistelisin tonkineeni joskus tuolta, että Pietarin Suomen aseman liikenteessä on ollut sekä ER1- ja ER2-runkoja eli siitä ei voi vielä päätellä, kumpi tässä kuvassa olisi. Jotenkin noita oven yläpuolisia tuuletusaukkoja katsomalla kallistuisin ehkä laittamaan panokseni ER1:lle.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!