08.02.2013 / Tampere asema

08.02.2013 S80:n vaunut 1-6 oli korvattu vararungolla, joka sai tunnuksen S1080. Kummallista, ettei raidenäyttöjen softa taivu niin yksinkertaiseen asiaan, että tuohon kirjoitettaisiin toisen olevan vararunko (sekä tietysti mitkä vaunut vararunko korvaa). Itse tiesin edellisen pendomatkani perusteella, mistä on kyse, mutta osa matkustajista oli aika hämmentyneitä. VR voisi ottaa oppia Saksasta, jossa poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan selkeästi. Kuva vararungosta: http://vaunut.org/kuva/81317

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Petri Kannisto
Lisätty: 10.03.2013 11:20
Muu tunniste
Sekalaiset: Junamatkustaminen
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

10.03.2013 16:20 Topi Lajunen: Suosittelen opintomatkaa kuitenkin Liikennevirastolle, joka noista laiturinäyttöjen tekniikasta ja mahdollisuuksista vastaa.
11.03.2013 08:03 Petri Kannisto: Maallikko luonnollisesti ei vastuualueista tiedä ja syyllistää operaattoria. Luulen, ettei monikaan ymmärrä ottaa yhteyttä Liikennevirastoon. Toisaalta suomalainen tapa on tyytyä valittamaan tuttaville ja jättää palaute kokonaan antamatta. :)
11.03.2013 09:53 [Tunnus poistettu]: Maallikko ei ilmeisesti seuraa yleisiä tiedotteita, merkkejä jne. asemilla. VR mainitsee nykyään todella monessa tiedotteessaan, uutisessaan jne. että Liikennevirasto vastaa radasta, asemista ja informaatiojärjestelmästä ja VR vastaa junien liikennöinnistä, junista ja junissa tiedotettavista asioista. Asemillahan näkee aika monessakin kohtaa Liikenneviraston merkin, logon, tekstin jne. :) Se on mun mielestä aika kumma jossei sitä vieläkään älytä..
11.03.2013 10:31 Kurt Ristniemi: 150 vuotisen perinteen iskostumia ei ihmismielestä hetkessä liuotella tiehensä. En myöskään huomaa tässä kuvassa minkäänlaista viitettä siihen, että asiakkaan tulisi kääntyä kummastuksineen Liikenneviraston puoleen. Ja kun VR tekee kaikkensa, ettei kilpailua rataverkolle pääse syntymään, ei asiakas kovin helposti hahmota, että liikenneoperaattori ja radanpitäjä voivat ihan oikeasti olla eri organisaatiot. Kuinka paljon helpompaa se olisikaan, jos yhteisellä rataverkolla vilistäisi eri toimijoiden junia. Silloin ei tulisi enää mieleen syyttää kaikesta yksinomaan VR:ää.
11.03.2013 10:34 Petri Kannisto: Moni matkustaa junalla satunnaisesti, eivätkä silloin ole organisaatiot ja niiden vastuualueet päällimmäisenä mielessä. Itse en ole ikinä kiinnittänyt huomiota mihinkään Liikenneviraston logoon, vaikka sentään käyn junia ja rautatieinfraa kuvaamassakin. Ei kai tässä ole sitä vanhaa tuttua asenneongelmaa, että kyllähän kaikki muutkin tietävät, kun minäkin kerran tiedän?

Joka tapauksessa operaattorin vastuulla on kai tiedottaa aikatauluista ja niihin liittyvistä muutoksista? Operaattorilla lienee myös valta vaatia parempia tiedotuslaitteita niistä vastaavalta taholta, jos olemassa olevat ovat liian rajoittuneita.
11.03.2013 11:41 Jarkko Korhonen: En ole asiantuntija näissä, mutta jotenkin näyttäisi, että tuo koko näyttötaulun asia olisi vapaakirjoituksella tuotettu. Se on sitten ollut kirjoittajan harkinnassa tai kyvyissä, että ei ole esim. poikkeavasta kalustosta (kertoo tavan matkustajille enemmän kuin vararunko) mainittu. Tämä siis omaa arvioitani, ei varmaa tietoa näyttötaulujen toimintatavoista. On niillä silloin tällöin erilaisia vapaatekstejä näkynyt.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!