??.??.1940 / Kotka asema

??.??.1940 Öljysatamaa 1940-luvun lopulla.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: N.N (Lisännyt: Pekka Porkkakoski)
Lisätty: 17.05.2013 10:46
Muu tunniste
Sekalaiset: Muu ajoneuvo
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

18.05.2013 17:36 Ilkka Hovi: Hyvä kuva eikä yhtään kommenttia. Kotkassa oli ainakin Shellin ja Esson tuontivarastot. Kuva ajalta jolloin kaikki bensiin piti tuoda maahan. Onneksi on Neste, joka huolehtii Suomen polttonestetarpeista vaikka
tuontikin on nykyisin sallittu. Nesteen puhdasta bensiiniä viedään mm. Kaliforniaan. Kotkasta kuljetettiin öljytuotteet ilmeisesti Savon rataa ylöspäin Kuopio, Iisalmi, Varkaus. Historiallisesti on mielenkiintoista,
että Lahdenpohja oli aikoinaan suurin öljyjen ja lamppuöljyn tuontisatama. Parviainen Oy:llä oli siellä proomuista purkupaikat venäläisille öljytuotteille. Tuonti loppui viimeistään 1918.
18.05.2013 19:21 Tapio Muurinen: Kyllä, mielenkiintoinen kuva jälleen ajasta, josta on jäljellä vain muistot ja rauniot. Mietin kenen laiturissa laiva purkaa: päädyin Oy Shell Ab (lyhyt laituri, raiteet kaarteessa). Laivan keulan puolella, eli pohjoispuolella oli Teollisuuden Polttoöljy, eteläpuolella Suomen Petrooli, Esso ja Gulf - näin 1950-luvun alussa.
22.05.2013 14:39 Tuukka Ryyppö: Voinko udella, että mikä ihme saa Ilkan kutsumaan Nesteen bensiiniä puhtaaksi? Neste on kuitenkin tunnettu siitä, että se käyttää kasvipohjaisessa bensiinissään raaka-ainetta, jonka tuottaminen tuhoaa sademetsää todella kovalla tahdilla. Sen lisäksi, että se aiheuttaa sademetsän kansoille ja eläimille hemmetin tukalat oltavat, sen hiilidioksidipäästöt ovat merkittävästi korkeammat kuin millään kokonaisuudessaan fossiiliseen öljyyn perustuvalla polttoaineella. Se kampanja Nesteen boikotoimiseksi ei ole ihan tuulesta temmattu... Tarkoitit puhtaalla ehkä hyvää laatua, mutta ensinnäkin uskoisin kalifornialaisten osaavan tehdä ihan yhtä hyvälaatuista bensiiniä kuin suomalaistenkin ja toisekseen tuon sanan ymmärtää todella helposti merkityksessä "ympäristöystävällinen", mitä maailman ilmeisesti kaikkein ympäristöepäystävällisin bensiinityyppi ei kyllä missään nimessä ole. Kutsuttiin sitä ihan miten bioksi hyvänsä. Muut ketjut hommaavat kasvipohjaisen osan polttoaineestaan tavoilla, joiden lisähiilidioksidipäästöt fossiilispohjaisiin verrattuna ovat paljon matalammat kuin Nesteen tuotteella. Ja käsittääkseni esim. St1 jopa käyttää raaka-ainetta, jonka hiilidioksidipäästöt ovat vähäisemmät kuin fossiilisilla.
Sori, että meni off-topiciksi, mutta nykyisessä maailmassa koen aika ikäväksi lähteä käyttämään sanoja "puhdas" ja "Neste" samassa lauseessa. Kyse on minunkin tulevaisuudestani. Siitä, joudunko tulevaisuudessa elämään jossain hemmetin kodassa saaren huipulla rosvoja ammuskellen vai saanko pitää enemmän tai vähemmän sivistyneen yhteiskunnan ympärilläni.
14.06.2013 23:50 Ilkka Hovi: Brittien saarilla on näemmä myytävänä mielenkiintoinen kirja öljypalmu plantaasien kapearaiteisista rautateistä. Palmuöljyä käytetään tietääkseni mm. saippuoiden ja joidenkin einestuotteiden aineksena.
Tietenkin kilpaileva palmuöljyn käyttötarve nostaa hintaa, minkä vuoksi kansainväliset toimijat voivatkin
olla pahoillaan. Onneksi oranssit apinat voivat toimia bulvaaneina.
15.06.2013 11:14 Eljas Pölhö: Ilkka tarkoittanee julkaisua:
The Narrow Gauge [lehden nimi, tämä on numero 215, Summer 2011], Oil Palm Plantation Railways in Malaysia. Sivulla 3 on laajempi alaotsikko: United Plantations Berhad, Perak, Malaysia, UP. The untold story of over 400km of 70cm gauge plantation railways. In daily use on their vast Oil Palm Estates. by Norman Drake.

Kyseessä on siis lehden vain yhdelle asialle omistettu erikoisnumero. Paitsi itse radoista ja niiden vetureista ja vaunuista, kirja kertoo myös paljon itse tuotantopresessista. Sivukoko on 174x236 ja sivuja on 52 (kansilehden mukaanlukien). Runsas kuvitus on värikuvin (n.138), mittapiirroksin ja raidekaavioin. Monet kuvat ovat melko pieniä, mutta ovat kuitenkin hyvin selkeitä.

Hinta Englannissa GBP 6.95, Ruotsissa taisi olla SEK 80 (tai sinne päin).

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!