??.09.2008 / Tornio, Kirkonmäki, Tornio-raja

??.09.2008 Tornio-Haaparanta-rautatiesilta Suomen puolelta kuvattuna.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Tornio-raja (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Tornio, Kirkonmäki
Kuvaaja: Mikko J. Putkonen
Kuvasarja: Rautatiesiltoja Torniossa
Lisätty: 08.06.2013 08:46
Muu tunniste
Rautatieinfra: Silta
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

08.06.2013 11:28 Martin Hillebard: Jonka ylitse ei jonkin aikaa takaperin päästetty Ruotsista tulevaa, täynnä rautatieharrastajia olevaa höyryvetoista junaa. Onkos Rauta(tie)esirippu vielläkin jäljellä???
08.06.2013 20:39 Pertti Heikkilä: Mm. 16.9.2012 Ruotsin rautatiemuseon höyryjuna ylittää rajan: http://www.youtube.com/watch?v=D7iImnpvsUI&feature=youtu.be
08.06.2013 21:39 Martin Hillebard: Haaparannan radalla on liikkunut useampiakin höyryvetoisia junia viime vuosina enkä ole ehtinyt kaikista niistä lukua pitämään. Edellä mainitsemani on kuitenkin tapahtunut tosiasia josta en ole koskaan saanut lukea tyhjentävää selvitystä. Juna vain pysäytettiin Suomesta annetulla mahtikäskyllä rajalle vastoin aikaisemmin sovittua. Ruotsissa luonnollisesti, jälkipuhetta riitti.
13.06.2013 03:41 Juha Puusaari: Pysäytys johtui suomen puolen määräyksistä, rajalla taisi olla pistemäinen liikennepaikka Tornio-raja jolta ei voinut vaihtotyönä matkustajat kyydissä tulla suomen puolelle tjsp (tietävämmät oikokaa jos oon väärässä!) Nykyisin sitä Tornio-raja liikennepaikkaa ei ole.
18.06.2013 08:10 Teppo Niemi: ... vaan se on osa Tornion osiin jaetttua liikennepaikkaa.
19.06.2013 20:26 Martin Hillebard: Nämä asiat olisi voinut Suomen puolelta selvittää ETUKÄTEEN. Ajo oli jo sovittu eli sen keskeyttäminen jonkin byrokraattisen pilkun n.....sen tekosyyllä loi vain käsityksen tahallisesta piruilusta alemmuudentunnetta (nykyään syyttä suotta) kärsivän itänaapuri pikkusiskon taholta. Oli miten oli, kyllä tämä pahaa verta herätti. Hävetkää vastuunalaiset!
20.06.2013 04:31 Timo Valtonen: Kun byrokraattinen obstaakkeli selvisi kaiken sovitun jälkeen päivystäviltä päättäjiltä meni luu kurkkuun eli voimakas herranpelko astui kuvioihin. Saattaa olla että puutteellinen kouluruotsintaito sai aikaan puhelinselvittelyjen loppumisen alkuunsa vaikka ruotsalaisilla olisi ollut suomenkielisiäkin.
Keisarinvallan aikaista perinnettä on turha syyttää, koska venäläiset osaavat vastaavissa tapauksissa olla joustavampia, mikä on tullut toteennäytettyä suomalaisten museojunien käynneissä itärajan takia.
23.06.2013 21:10 Martin Hillebard: VR:n päätöksenteossa museo- nostalgia- ym ajojen suhteen KOTIMAISELLA KALUSTOLLA on yhtäkaikki ollut piruilun, tai jonkin asteisen tsaarinajan byrokraatian maku. Pääradoilla ei ole saanut ajaa vetureilla joita rautatieläistemme hallitsivat ihan hyvin yli sata vuotta. Ruotsissa on jopa ajeltu rinnakkain kahdella kaksinvetoisella höyryjunalla ihmisten iloksi.
Olisiko mahdollista vetää kasvottomat päättäjät ulos rotankoloistaan ja panna heidät antamaan jonkinlainen omavastuullinen lausunto toimenpiteistään. Muistaakseni otin yhteyttä - suuttuneeseen sävyyn - VR:n uuteen tiedotusjohtajaan Tornionsillan debacle'n jälkeen mutta eipä Hanna-rouva minulle vastannut. Minkälaisessa asetinlaitteessa nämä oikein työtään tekevät? Norsunluutornissa vai?
23.06.2013 21:13 Topi Lajunen: Käsitykseni mukaan kulisseissa on toimintaa, ihan byrokraattienkin osalta ymmärtäväisissä merkeissä, minkä tarkoitus on järkevöittää museoliikennöintisäädöksiä.
23.06.2013 21:38 Mikko Otava: Martinin kannattaisi ottaa yhteyttä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin, joka nämä määräykset on laatinut, niin osuisi oikeaan osoitteeseen palaute. Trafissakin taitaa toivottavasti puhaltaa muutoksen tuulet, nämä pari määräykset laatinutta veijaria on siirretty erityistehtäviin ja sittemmin lienee tapahtunut myös firman vaihdoksia.
23.06.2013 22:07 Kimmo T. Lumirae: On aivan turhaa keskustella VR:n päättäjien tai tiedottajien kanssa junaturvallisuusmääräysten puutteista tai soveltamisongelmista, koska VR:llä ei ole osaa eikä arpaa mainittujen säädösten laatimisessa tai soveltamiskäytännöissä. Kuten Mikko totesi, Trafi laatii säännöt, joita kaikkien operaattoreiden on noudatettava, olipa kyse VR:stä tai harrastaja-ajosta.

Kerran vielä: VR ei ole siis sääntöjä laatinut, vaan valtiollinen viranomainen ja tämä virasto on nimeltään Trafi.

Varmasti jokainen harrastaja ja museaalisten junien ystävä toivoo sellaisia sääntöjä, jotka mahdollistavat museokaluston liikennöinnin järkevin järjestelyin ja käytännöin.
23.06.2013 22:21 Petri Nummijoki: Mistä Trafiin on junaturvallisuusosaamista tullut? Olenko väärässä jos arvaan, että entiset VR:n kasvatit siellä sääntöjä ovat laatineet?
23.06.2013 23:17 Kimmo T. Lumirae: Varmasti ovatkin, mutta rautatieviranomaisen kohta kaksikymmenvuotisen taipaleen varrelle mahtunee nyttemmin jo aika lailla vaihtuvuuttakin. Mutta joka tapauksessa palkan maksaa tyystin eri taho kuin VR:n tiedottajille.
23.06.2013 23:58 Topi Lajunen: Eikä tuohon aikaan Valtionrautateillä puhaltanut samanlaiset tuulet kuin nykyään.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!