??.??.1934 / Malmin asema, Malmi

??.??.1934 ”Malmin ylikäytävä” – Malmin ylikäytävä ja kolmas asemarakennus melkoisen uutena joskus 1930-luvun puolessa välin. Asema valmistui vuonna 1934 ja tuossa vasemmalla näyttäisi olevan vielä työmaaparakki tai jokin vastaava. Eteläpuolella oikealla on ehkä joitakin rakennustelineitä? Sillan alla olevaa veturia tai sillalla kulkevaa bussia ei kuvasta tunnista. - Lähde: Otavan iso tietosanakirja 1931-39

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Malmi (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Malmin asema Koordinaatit: 60.24985 25.00887 [Google Maps] [Karttapaikka]
Kuvaaja: Tuntematon (Lisännyt: Joni Lahti)
Kuvasarja: Aika entinen ei koskaan enää palaa
Lisätty: 28.06.2013 15:01
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus, Silta
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

28.06.2013 20:52 Martin Hillebard: Vanhassa kartassa joka on painettu 1850-luvun puolivälissä eli Helsinki - Riihimäki -rautatien rakentamisen aikoihin, risteilee vanha Helsingistä pohjoiseen vievä valtamaantie juuri tässä tulevan rautatielinjan. Valtamaantie joka johti Tuusulan pitäjään, ja haarautui siellä kahdeksi: vasemmanpuoleinen kohti Hämeenlinnaa, ja oikeanpuoleinen Tuusulanjärven itärantaa, läpi Järvenpään Mäntsälän siihen aikaan vielä olemattomien kylien, sekä Orimattilan kautta Lahteen. "Hollolan Lahteen" joka ennen Riihimäen - Pietarin rautatien rakentamista oli yhtäkaikki täysin olematon kylä...jos sitäkään.
Lapsuuteni Tuusulantietä, nykyään moottoriliikenneväylä, ei ollut viellä olemassa. Ei myöskään hevosettomia vaunuja...eli automobiileja.
29.06.2013 00:47 Kimmo T. Lumirae: No nyt tässä kuvassa taitaa olla se siltatyyppi, jota täällä joskus peräänkuulutin: betonisokkelin päällä on (niitatut) teräspylväät, joissa on ylinnä v-muotoiset tuet. Tampereen aseman vanha Erkkilän silta oli tämänmallinen, mielestäni Antreassa on tällainen silta, ja olisikohan Helsingin ja Pasilan välillä ollut, mahdollisesti Nordenskiöldinkadun silta?

Jos joku arvon vorgilaisista muistaa tämänmallisista silloista muita kuvia, olisin kovasti kiitollinen linkistä.
05.07.2013 23:12 Ari Palin: Martinin mainitsema Hämeenlinnan valtamaantie tuli risteämään Hämeenlinnan radan toistamiseen pohjoisempana, syrjäseudulla Nurmijärven pitäjän koilliskulmalla, pari kilometriä koilliseen Helsingin ja Hämeenlinnan puolivälissä sijainneesta kestikievarista. Heti ratalinjan ylityksen jälkeen Uudenmaan lääni vaihtui Hämeen lääniksi ja Nurmijärven pitäjä Hausjärven pitäjäksi. Hieman risteämispaikan pohjoispuolella oli radanrakentajien suurin haaste tällä rataosalla: rata piti rakentaa harjun läpi. Vuonna 1938 tulivat käyttöön tienumerot. Valtatie 4 linjattiin tätä Hämeenlinnan valtamaantietä pitkin aina Hikiälle saakka, mutta sieltä nelostie jatkui Turengin ja Hämeenlinnan sijasta kohti Padasjokea ja Jyväskylää. Hämeenlinnaan johti nyt valtatie 3, joka kulki alkumatkan Ruskeasuon kautta Pitäjänmäelle samaa linjaa valtateiden 1 ja 2 kanssa. Sieltä valtatie 3 erkani Konalan, Malminkartanon ja Kaivokselan kautta Läyliäisiin ja edelleen Hämeenlinnaan. Valtatiellä oli Läyliäisissä tasoristeys kapearaiteisen Hyvinkää - Karkkila -radan kanssa. Läyliäisten asema sijaitsi aivan tasoristeyksen vieressä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!