11.08.2013 / Helsinki asema

11.08.2013 Helsinki - Helsingfors. 09.27. Tuliterät toimistorakennukset kurkottelevat kohti taivasta siinä määrin missä se helsingin kaavoissa on sallittua. Myös klassista arkitehtuuria löytyy horisontista, nimittäin maailmanpyörä - vaikka sekin toki on vaihdettu hiljattain uuteen. Sm2-rungoista koostuva sähkömoottorijuna odottelee matkalaisia.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Joona Aspegren
Lisätty: 14.08.2013 13:32
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

14.08.2013 13:33 Jimi Lappalainen: Onhan tuosta Rinkelin valmistumisesta jo seitsemän vuotta... ;)
14.08.2013 15:15 Martin Hillebard: Tässä tarjoutuu taas mahdollisuus marista siitä kuinka kaupunkeihin kasataan tiiviisti betoni/lasilaatikoita maassa jossa on alle 20 asukasta neliökilometrillä. Helsingin kantakaupunki on muutenkin erittäin kivinen vaikka vanhemmat osat paljon kauniimmalla tavalla.
Olisihan tuota Keskuspuistoa voinut jatkaa Aseman kupeelle saakka. Olisihan punatiilimakasiinit voinut säilyttää, ja kehittää koko alueesta jotakin jännää. En viitsi taaskin muistuttaa kuten esim Tukholmassa on ja blaa blaa blaa.
Virolaiset tuttavani kommentoisivat kuitenkin jo nyt näitä rivejä suositulla sananparrella, Tätikin olis' raitiovaunu, jos tädillä olis' virroitin hatussaan.
14.08.2013 15:23 Hannu Peltola: Martinille: Eipä se Tukholmakaan ole tässä asiassa yhtään parempi, sosialistisen realismin rakentamiskulttuuri osattiin sielläkin ja nykyisin osataan tehdä samanlaisia lasilaatikoita... (esimerkiksi:)
https://vaunut.org/kuva/82534?s=1
14.08.2013 15:32 [Tunnus poistettu]: Joo, ihan selvästihän nuo lasiseinäiset, teräsrunkoiset (oletettavasti) toimistorakennukset ovat ihan samaa tyyliä kun 40 vuotta vanhemmat elementtirakenteiset asuintalot. (sarkasmia)

Mutta totta puhuen, olisin minäkinjotain vähän näyttävämpää tuonne toivonut. Sanomatalo on hyvä.
14.08.2013 15:51 Martin Hillebard: Oikeassa olet Hannu - Tukholman "city" siis ihan keskikaupunki on vieläkin kauheampi. Siellä revittiin pääasiassa 1960-luvulla kokonaisia kortteleita, ja tilalle rakennettiin liike-elämän tarpeisiin näitä laatikoita. Siitä on nyt kuitenkin pitkä aika ja puolessa vuosisadassa pitäisi oppia jotakin, myös toisten tekemistä tyhmistä ratkaisuista.
Mainitsemassasi kuvassa näkyvät Palmelootat ovat Hagalund'in kaupunginosaa, siis Solnassa, siis muutama asemanväli itse Tukholmasta pohjoiseen. Hrutshev - esikaupungit ovat ikävä kyllä samanoloisia niin Tukholmassa, Tallinnassa kuin myös kai Helsingissä (ja Tampereella - Hervanta?).
14.08.2013 16:06 Jarkko Korhonen: Eilen satuin huomaamaan kun kävin safkaamassa Sanomatalossa, että tuo tylynnäköinen (en itsekään kovin tykkää) rakennusrivistö on toiselta puoleltaan paljon elävämpi ja tyylikkäämpi. Luulen, että kaikki mahdollinen neliösentti on täällä radan puolella käytetty rakentamiseen, kun ei tuohon mitään pihaa sais kuitenkaan tehtyä, vieressä laituri 19 tai ratapenkkaa. Minulla taas on näkemys, että nimenomaan tiivis ja korkea kaupunkirakentaminen on hyvä. Tämä Töölönlahden eteläosa oli Musiikkitalon rakennuspäätöksen ja makasiinien uhraamisen myötä menetetty, niin rakennettakoon sitten kunnolla täyteen. Sääli vähän Finlandia-taloa, joka ei enää näy kunnolla radalle. Toivottavasti järki voittaa ja Keski-Pasilaan saa rakentaa kunnon pilvenpiirtäjät. Tehoneliöt kaupungissa ovat oikein hyviä ja lisäksi ekologisia.
14.08.2013 16:43 Matias Kauramäki: Itse tykkään tiiviistä kaupunkirakentamisesta ja urbaanista sykkeestä, mutta nyt on mielestäni rakennettu mielikuvituksettomia rakennuksia ja täysin väärään paikkaan. Ennen muualta Suomesta ja Venäjältä junassa tuleville aukesi kansallismaiseman veroinen näkymä Töölönlahdelle, Eduskuntatalolle, Finlandiatalolle ja kansallismuseolle. Vieläkun miettii että jokaisen suurkaupungin (joita Helsingissä kovasti tunnutaan ihannoivan ja kopioivan) sydämestä löytyy keskuspuisto.
14.08.2013 17:16 Jarkko Korhonen: Olen aivan samaa mieltä - minä olisin ehdottomasti säilyttänyt kansallismaisenan näkyvänä. Matalat makasiinit, siinä olis ollu kulttuurihörhöille tapahtuma-areenaa, ehkä museojunille lähtöasemaa (ainiin, JKV-määräykset). Olisi saatu puistoa, avaruutta, merimaisemaa (merta se Töölönlahtikin on). Mutta kun makasiinit menivät ja musiikkitalo tuli, niin mielestäni nyt ala pilattu niin perusteellisesti ettei sitä kannata enää jättää rikkaruohokentäksi. Mitä turhaan, kun ei ole enää, mitä vaalia.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!