??.??.1930 / Cassel, Saksa

??.??.1930 Menneen ajan tekniikka on ainakin ajoittain kiinnostanut osaa "vanhoista?" lukijoista. En ole ainoa, joka mielellään näkisi sellaisen nostalgiasivuston, johon me vanhukset voisimme laittaa vaikka 1900-luvun dokumenttejä toistemme iloksi. Minä en tiedä miten sellainen tehdään, mutta aineistoa voisin toimittaa tuhansia sivuja. Idea jollekkin nuorelle, joka osaa jotain netistä? Tässä yksi aikanaan uusinta uutta ollut piirros kuinka polttoaineena käytetty hiilipöly siirrettiin höyryveturin tenderistä veturiin. Idea toimi sittemmin jokseenkin näin aina 1970-luvulle saakka. Täällä nämä vanhat jutut hukkuvat uutisten alle. Mutta älkää nyt vain lopettako uutisten postaamista! Se on eri asia kuin meidän vanhusten juttelukerho.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Cassel Valtio: Saksa
Kuvaaja: Henschel (Lisännyt: Eljas Pölhö)
Kuvasarja: Vetureiden ja vaunujen tehdaskuvia
Lisätty: 16.03.2014 04:14
Muu tunniste
Ulkomaat

Kommentit

16.03.2014 07:24 Juhani Suntioinen: Hyvä ajatus, nuoriso hommiin, ja sitten tiedoksi "kaiken nähneille". Kameratekniikka oli niin kehittymätöntä ja
tulostus hidasta aina digikameroiden tuloon saakka. Mielenkiintoista olisi tietää ja nähdä, mitä VR:ltä puuttui ja
olisiko sillä ollut jotain maailmalle annettavaa tekniikassa.
16.03.2014 13:04 Joni Lahti: Hyvä idea! Jos vain olisi mahdollista.... Siellä voisimme muistella ajan kultaamia vuosia ja mielikuviamme raiteilta.
16.03.2014 19:24 Eljas Pölhö: Totta kai Suomella oli jotain annettavaa, Termi "Kylchap" lienee tuttu höyryveturiharrastajille. Se oli Suomalainen keksintö, jota Chapelon kehitti edelleen. Katso https://vaunut.org/kuva/90882 missä suomalaisissa vetureissa sitä käytettiin.
16.03.2014 21:42 Heikki Kannosto: Muistatko Eljas pienet nelikulmaiset Kulkuneuvojen kehitys -kirjat 1960-luvun loppuvuosilta - näitä ruotsalaisperäisiä kirjasia taisi olla neljä, Autot, Junat, Laivat ja Lentokoneet? Junat-kirjassa mainitaan Ranskassa toiminut Kylal...
16.03.2014 22:02 Martin Hillebard: Elias on ajatuksessaan ihan oikeassa. Tämä sivusto pitäisi jakaa kahteen: Historialliset, tai muuten "pysyvämmät" artikkelit, ja sitten Päiväntuoreet kommentit. Molempia tarvitaan.
Nyt kaikki hukkuu jopa muutaman päivän juoksulla valtavaan info-tulvaan.
Kuten sanottua toimenpiteen suorittamiseen pitäisi ryhtyä joku nuorempi meitä veteraaneja paremmin tietokonetekniikkaa tunteva lahjakkuus.
17.03.2014 07:29 Eljas Pölhö: Heikki: Voi itkut. Olen vielä vanhenpi kuin haluaisin. !960-luvun lopulla "tiesin-jo-kaiken". En muistanut mainitsemiasi kirjoja ilman muistutusta! Dementiaa taitaa pukata päälle. Laitoin otteen omasta vanhasta lähteestä tänne https://vaunut.org/kuva/90898
17.03.2014 16:43 Heikki Kannosto: Muistoja vielä kerran ... 8 - 12 ikävuoden kieppeillä lainasin alvariinsa kirjastosta Nuorten tieto-sarjaa. 1. osassa oli artikkelit ainakin sähkövetureista ja köllinimistä ja muistaakseni 6. osassa värikuvitettu artikkeli pienoisrautateistä. Oi aikoja...
17.03.2014 18:03 Kimmo T. Lumirae: Niin oli joo, Hessu. Sen artikkelin lukeminen oli yksi niihin aikoihin tapahtuneista tapahtumista, jotka vaikuttivat siihen, että minusta tuli vannoutunut pienoisrautatieharrastaja. Muistaakseni siinä artikkelissa kuvailtiin ideaa fantasiapienoisrautatiestä, joka voisi "kuljettaa rikkiä ja potaskaa Devillestä Hiismäkeen". Olin myyty.

Toinen vastaava tapahtuma oli se, kun kävin noin vuonna 1973 PRK:lla, siellä oli aivan uskomattoman hienoa, kotimaista kalustoa maailmaan taikoneita guruja sekä lupaavaa nuorta polvea, kuten sinä ja Teppo, jotka olitte molemmat siellä, kun ekan kerran koulupoikana PRK:ssa poikkesin. Eli tuossa...noh, vastahan siitä on...neljäkymmentä vuotta sitten.
19.01.2015 10:22 Heikki Kannosto: Pahasti myöhästynyt ja vähän ilkeä kommentti Kimmolle - sekä Tepon että minun ulkoinen habitus on siihenkin aikaan ollut hiukan tavallista mieleenjäävämpi ja muistan Keräsen Tapsan vihellelleen Laurelin ja Hardyn mykkäfilmien vakiosävelmää kun tulimme sisään samalla ovenavauksella.

Muuten tuo Nuorten tiedon ykkösosan köllinimiartikkelin mieleenpainuvuus osoittaa että kielelliset harrastukset olivat kansakouluiässä jo sangen hyvässä vauhdissa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!