Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 17.10. 19:28 Tuukka Ryyppö  
  Viittaakohan linkkaamasi kuvan vaunun kyljessä oleva teksti "južn" sanaan "južnij", eli "eteläinen"? Jostain Odessan tienoilta olisi siis vaunu tullut. Ei ihan lyhyt matka. Vai olisiko aluemäärittely muuttunut Neuvostoliiton myötä?
kuva 17.10. 18:07 Tuukka Ryyppö  
  Nykyäänhän tämän jatkokehitelmä on käytössä VR:llä.
kuva 17.10. 17:55 Tuukka Ryyppö  
  Berliinin alueen rautatiet kuuluivat Itä-Saksaan myös sijaitessaan länsi-Berliinissä. Minkähän maan alueella tuo museo itse asiassa siis sijaitsi? Entä sen takapiha?
kuva 17.10. 17:40 Tuukka Ryyppö  
  Vaiko jonkinlainen resiinan vaunu? Mistä tuo oikein ottaa käyttövoimansa?
kuva 16.10. 10:20 Tuukka Ryyppö  
  Näenkö oikein, että kiskot (tai oikeastaan niiden urat) eivät vielä varsinaisesti risteä, vaan tässä työvaiheessa Manskulta päin tuleva ratikka törmäisi Simonkadun-Kaivokadun kiskoihin sivulta päin? Miten noiden ristikkojen jyrsiminen tms. tapahtuu? Entä miten ristikosta tehdään matalaurainen, kun ilmeisesti risteyksen kohdalla on tässä vaiheessa vielä vaan ihan standardia suoraa urakiskoa?
kuva 11.10. 21:53 Tuukka Ryyppö  
  Hyvä että otat. Vielä parempi, jos voit luottaa voivasi ja muistavasi ottaa sen kuvan kesäkuussa :)
kuva 11.10. 21:48 Tuukka Ryyppö  
  Noinhan tuo kuvatekstistä (kohta A) ilmenee.
kuva 11.10. 21:45 Tuukka Ryyppö  
  Osaako joku linkata kuvaan vaunun sisältä siitä kohdasta, missä nuo tangot ovat? Miten ne on piilotettu?
kuva 10.10. 19:23 Tuukka Ryyppö  
  Kiitos tarkennuksesta, Jonttu! :)
kuva 08.10. 20:03 Tuukka Ryyppö  
  Pendolinon virroitinhan ei kai kallistu. Alusta pysyy paikallaan, olleen samassa kulmassa kuin kiskot sen alla, vain kori kallistuu. Virroitin on käsittääkseni suoraan kiinni alustassa niin, että kori kallistelee katolla olevaa virroitinta kannattelevan rakenteen ympärillä. "Virroittimen vastakallistus" ei siis ole mikään ilmiö. Muistikuvani tästä asiasta on melko vahva ja uskallan väittää sen koskevan juurikin Pendolinoa. Voi toki olla, että olen silti lukenut sen johonkin muuhun kallistuvakoriseen junaan liittyen, mutta pakkohan virroittimen on joka tapauksessa pysyä raiteen keskilinjan yläpuolella aina ja koskettaa ajojohtimeen suoraan alhaalta päin, mikä ei "vastakallistuksella" onnistuisi.
kuva 06.10. 08:42 Tuukka Ryyppö  
  Ei, hankalasti supussa pysyvän suun vain. Tykkäsivät tavastani matkustaa, lisäksi mainitsin työskennelleeni itse rautateillä. Oltiin juteltu joku parikymmentä minuuttia birjania syöden ja tšaita juoden, kun kutsuivat minut sisälle.
kuva 15.09. 23:45 Tuukka Ryyppö  
  Tommi: voisit. Jos sulla on tietokone käytettävissäsi, tuo onnistuu alle vartissa. Eli anna palaa vaan!
Kuvasarja:
ChME-3 Hyrkkäässä
 
13.09. 01:15 Tuukka Ryyppö  
  Ei, mutta se voi pudota kaistalta. Ojaan.
Kuvasarja:
ChME-3 Hyrkkäässä
 
08.09. 21:02 Tuukka Ryyppö  
  Kyllä kai hinata saa poikkeuksellisia asioita ilman erityistä hyväksyntää?
kuva 08.09. 10:45 Tuukka Ryyppö  
  Olen mielestäni aktiivinen rautatieharrastaja, mutta rautatiealan paperikirjallisuutta en ole juuri muuten lukenut kuin kirjastoissa satunnaisesti selaillen ja Resiinaa joskus lukien. Itseäni kun sattuu ensisijaisesti kiinnostamaan rautatiet järjestelmänä sekä rautateiden uudet innovaatiot, mistä molemmista löytyy käytännössä rajattomasti tietoa sähköisistä lähteistä. Täten siis julki tuotakoon: Olen iloinen siitä, että sain nähdä nyt tämän kuvan; lisäksi koen vähäisesti epäkohteliaaksi, että minun puolestani sanotaan, mitkä kuvat jo olen nähnyt.
kuva 05.08. 03:01 Tuukka Ryyppö  
  VR on jo tutustunut tuon kytkimiin. Jo viitisen vuotta sitten Sm3-kaluston kytkimiä alettiin vaihtaa toisiin - juurikin tästä junatyypistä tuttuun malliin. Käsittääkseni kytkinongelmat ovat käytännössä loppuneet sen myötä.
kuva 26.07. 22:26 Tuukka Ryyppö  
  Mikä Ilomantsin tarkastajalla oli vikana? Voinko saada nähdä linkkeröisen aiheeseen?
kuva 24.07. 01:19 Tuukka Ryyppö  
  Joo, Helsingin raitiotiet on kyllä ihan täysi vitsi. Uudetkin radat rakennetaan pitkälti 1920-luvun standardeilla, ryyditettynä 1950-luvun innovaatioilla. Sen uudempia ratkaisuja joukosta ei juuri löydy. Niinsanotun Länsi-Euroopan joukossa Helsinki onkin vanhakantaisten, vaunuja rikkovien ja käyttökustannuksiltaan kalliiden raitioteidensä kanssa aikalailla ainutlaatuinen tapaus. Museoraitiotie.

Silti kiinnostaisi kovasti tietää mikä juuri tässä kuvan aiheena olevassa ratkaisussa on järkenä. Uskon, että jokin, mutta /mikä/?
kuva 23.07. 13:53 Tuukka Ryyppö  
  Millä tavoin tämä on parempi kuin Helsingissä käytetty betonivalun sisään jäävä yksinkertainen metallirakenne? Epäilemättä on, mutta kiinnostaisi tietää hyödyt tarkemmin. Maallikkosilmiini näyttää, että tuossa lopulta betoni pitää kaiken kasassa ja jämptisti paikallaan, eli pölkkykikkailusta ei saisi mitään hyötyä. Häh?
kuva 23.07. 01:05 Tuukka Ryyppö  
  Parkkipaikkojen hävikki ei voi olla ongelma yrityksille, koska parkkipaikkoja on yrityksen edustalla vain muutamia yksittäisiä kappaleita joka tapauksessa. Jos niiden käyttäjien varassa olisi mikään merkittävä osa yrityksen kassavirrasta, niin huonolta näyttäisi. Tämä on vähän kuin Helsinkiin vaadittu 900-paikkainen Hakaniemen Toriparkki, joka vaaditaan Hakaniemen metroasematunnelin kauppojen saamiseksi kannattaviksi. ...vaikka sen kanssa yhteydessä olevan aseman lippuhallin läpi odotetaan tuolloin kulkevan kymmeniä tuhansia metromatkustajia joka päivä. Mutta, jotenkin ne 900 paikkaa palvelevat 50000 ihmistä per päivä niin, että niillä on Paljon Merkitystä ;) Tampereen lukuja en tunne, mutta Helsinginniemelle Oopperan ja Pitkänsillan ohi (jne.) kantakaupungin rajan yli kulkevista ihmisistä n. 70% kulkee joukkoliikenteellä, n. 20% yksityisautoilla. Siitä voi laskeskella, tuoko ratikka enemmän asiakkaita kuin viiden tai kymmenen parkkipaikan häviäminen kaupan edestä on vienyt ;)
kuva 23.07. 01:00 Tuukka Ryyppö  
  Jeps. Voisi ehkä liikkua toinenkin aika helposti: modernisoimatonta ČME3 sinänsä ei taida missään olla UIC-rekisteröitynä, ellei sitten Puolan ja Slovakian leveäraideosuuksilla. Mutta esim. Puolan S200 on, jotenka sellaista saa käyttää Suomessakin. Näemmä myös 1520 mm telein mahdollista.
kuva 19.07. 19:31 Tuukka Ryyppö  
  Freestyler, rock da microphone, in stereo, jne. :)
kuva 07.07. 09:22 Tuukka Ryyppö  
  Yhdessä Saksaan rekisteröinnin kanssa näyttäisi tosiaan, että yhden maan yksityinen firma on vuokrannutkalustoa toisen maan kansalliselle operaattorille.
Kuvasarja:
ChME-3 Hyrkkäässä
 
02.07. 21:37 Tuukka Ryyppö  
  Oskari: periaatteessa saman veturin eri maapaketti. Eli vastaavanlaisia eroja kuin Suomeen toimitettujen Sr2:ien ja Norjaan toimitettujen vastaavien välillä. karkeasti ottaen sama veturimalli.
kuva 17.06. 16:06 Tuukka Ryyppö  
  Kymmenen vuotta vanhaan kommenttiin vastasit. Mutta: "mahdollisesti" tai ehkä paremminkin "todennäköisesti". Tai: "olisivat luultavasti". Olen tuota kirjoittaessani pitänyt uskottavana, että ovat turvallisia, mutta koska en ole asiantuntija ja etenkin tuohon aikaan Vorgissa on ollut porukkaa, joka on tulkinnut tuollaisen harrastelijakirjoittelun täysin varmaksi faktaksi, olen pyrkinyt tekemään selväksi, että kyse on vain rautatieharrastajan (perustellusta) käsityksestä, ei ammattilaistiedosta. Se sana "lienisivät" on siellä siis ohjaamassa ihmisiä harjoittamaan lähdekritiikkiä.
kuva 31.05. 23:53 Tuukka Ryyppö  
  Neuvostoliitossa oikeastaan kaikki sähkö- ja puhelintolpat asennettiin noin. Helpottaa todella paljon niiden vaihtamista, kun vanhat voi kipata suoraan kuorma-auton lavalle ja uudet seuraavan lavalta taas käyttöön. Ei tarvitse käyttää hengenvaarallisia kyllästysmyrkkyjä eikä myöskään tuhlata hyvää betonia.
kuva 23.04. 15:26 Tuukka Ryyppö  
  Mihin perustuu väite, että huollot hoidetaan tehtaalla? Onko tämä vain huoltopaketin olemassaoloon pohjaava arvaus vai onko mukana muutakin tietoa?
kuva 20.04. 00:07 Tuukka Ryyppö  
  Miten tiheästi Jokerille tulee puolenvaihtopaikkoja? Sellaistahan voisi käyttää ihan niin, että luikahtaisi perässä tulevan alta toiselle puolelle ja peruuttelisi takaisin sitten ohituksen tapahduttua. Koska tämän museopömpelin ei tarvitsisi pysähtyä kaikilla pysäkeillä, jokin sunnuntain kellonaika luulisi olevan ihan mahdollinen. Mitenköhän Laajasalon ideassa toimisi esim. sillan ylitys? Mitkä siinä ovat vaunujen nopeudet ja kykeneekö kulosaarivaunu samoihin nopeuksiin? Tarvitseeko kyetä? Mihin tulee mahdollisia väistöpaikkoja, eli mitä tahansa linjasta erkanevia vaihteita?
kuva 18.04. 21:54 Tuukka Ryyppö  
  Tässä tiedetään vaihde-elementtien olevan menossa juuri Pasilaan. Minne sinne? Junahan lienee sen firman hommissa, joka Pasilassa tapahtuvaa vaihteenasennusurakkaa (mitä sellaista?) hoitaa. Oma käsitykseni on, että Helsingin liikennepaikan ylläpidosta olisi vastuussa juurikin VR Track, mutta saatanpa olla väärässäkin. Ja Triplanrumilukseen jos liittyy vaihteidenvaihtelu-urakka, kuljetuksen tilaajana voi olla myös Triplasta vastuussa oleva rakennusliike tai joku sen alihankkija.
kuva 16.04. 15:23 Tuukka Ryyppö  
  Tulikohan kaupat Innotransin aikana viime elokuussa? Siellä tuollaisia oli näytillä.
kuva 13.04. 13:04 Tuukka Ryyppö  
  Näyttää samalta kuin Alvia-junat. Ne ovat varsin erikoisia epeleitä: Pysähtyvät esim. 8800 asukkaan Bembibressä ja 2700 asukkaan Torre del Bierzossa ja toisaalta kykenevät ajamaan suurnopeusrataa GPS:ni mukaan 258 km/h. Ja tosiaan vaihtamaan raideleveyttä lennossa, jos tarvetta tulee. Oma junamme noukki meidät kyytiinsä tuolta pienestä Bembibrestä, pysähdellen taajamajunan tapaan pienillä paikkakunnilla ja kuljettaen ehkä yhteensä kahtakymmentä matkustajaa. Vuoristossa mutkitellen, välillä tunnelissä 360° mutkan tehden, 60-90 km/h kulkien. Leonissa juna täyttyi lähes täyteen ja vauhtia tuli kaikessa hiljaisuudessa pikajunaksi muuntuneelle junallemme rutkasti lisää, mentiin n. 150 km/h. Sitten vähän ennen Zaragozaa kuului lattian alta useampi erikoinen kolahdus ja ikkunasta ulos katsoessani huomasin junamme juuri poistuvan jonkinlaisesta peltihallista. Epäilykseni heräsivät ja katsoessani ajolankojen kiinnityksiä, huomasin kääntöorsien olevan Suomesta tuttua muotoa. Kyllä, suurnopeusradalla oltiin, eli taas oli koettu muodonmuutos. Kolahdukset olivat tulleet raideleveyden muuttamisesta. Ja sitten mentiinkin kovaa. Viimeiset 250 km Barcelonaan veivät osapuilleen saman ajan kuin ensimmäiset 70 km.
kuva 09.04. 20:41 Tuukka Ryyppö  
  Ei vaikka, vaan koska. Silloin oli lama ja puhuttiin talouskriisistä, koska talous oli kriisissä. Nykyään puhutaan talouskriisistä, koska Sipilän monet serkut tarvitsevat lisää rahaa. Korruption määrä Suomessa on räjähtänyt käsiin - ei vain VR:n sisällä.
kuva 10.03. 10:55 Tuukka Ryyppö  
  Tämähän siis toimi niin, että juna pysäytettiin tuolle laiturille. Oikeanpuoleisimman raiteen oikealle laidalle tehtiin kaksi jonoa siten, että jonojen etupää oli lähellä kaukaisinta oikealla puolella kuvassa näkyvää vahtitornia. Kun vankeja tuotiin laiturilta jonojen luokse, leirin "lääkäri" katsoi silmämääräisesti ihmiset kahteen jonoon, sanoen jokaiselle joko "vasen" tai "oikea". Oikeanpuoleinen jono oli huomattavasti pidempi ja siinä olivat kaikki vähänkään huonokuntoisemmat. Tuon kauimmaisen tornin jälkeen oli melko suuri tiilitalo, jonka tällä puolella oli portaat kellariin. Oikeanpuolinen jono johdettiin suoraan kyseisiä portaita alas - sen verran jonosta kerrallaan, kun huoneseen mahtui. Kun vankeja oltiin haettu kodeistaan, heille oli annettu pari minuuttia aikaa ottaa kaikkein tärkeimmät tavaransa mukaansa. Usein nämä olivat myös rahallisesti arvokkaimmat tavarat. Ne olivat tässä vaiheessa vielä mukana. Laukut pukuhuoneeseen - kätevästi kerättäviksi... Pukuhuoneesta jatkettiin suihkuihin ja sieltä sitten... :(

Vasemmanpuoleinen jono päätyi ensin pienelle leirille ja siltä sitten varsinaislle leirille. Pikkuleiri oli erityisen ahdas ja huonon hygienian sekä olemattoman pienten ruoka-annosten leiri, jolla ensinnäkin saatiin heikkovastustuskykyiset nopeasti kuolemaan pois ja toisekseen saatiin ihmiset sietämään pääleirin sielläkin huonoa hygieniaa ja pieniä ruoka-annoksia, kun ne olivat niin merkittävä parannus pikkuleiriin nähden. Sitten tehtiin fyysistä työtä. Vähällä ruoalla, ilman talvivaatteita.
kuva 09.03. 08:13 Tuukka Ryyppö  
  Noista ainoa, joka stressaa ammattitaitoista kuljettajaa, on kohdassa "mistä löydän seuraavan lastin?"
Ajopiirturin ja painon seurantaa olen nähnyt todella usein, eikä siitä ole yksikään kuljettaja stressannut. Ja miksi olisikaan? Kymmenen minuuttia kuluu ja sitten matka jatkuu. Pelkääjän paikalla on tullut istuttua useamman sadan eri kuljettajan ajaessa, kuljettajien ollessa Saksasta, Puolasta, Suomesta, Ukrainasta, Romaniasta, Portugalista, Argentiinasta, Venäjältä, Ranskasta, Liettuasta, Virosta, Ruotsista ja ties vaikka mistä.
kuva 04.03. 09:35 Tuukka Ryyppö  
  Kiinnostavaa tietoa, kiitos ihmisille hyville :)
kuva 28.02. 10:40 Tuukka Ryyppö  
  Yhtenäisten junamatkojoen verkosto. Hmm, mulla on kaksi merkittävämpää verkkoa: Belgradista Prahan kautta Berliiniin ja edelleen sekä Tukholmaan (sekä Ruotsi-Saksa-junalautalla, että Köpiksen kautta) että Lugažiin Valgan edustalle ja sitten Venäjän länsiosien verkkoa sekä Intian pohjoinen puolikas. Ja vähän Ukrainaa ja vähän Suomea, mutta ne ovat vähäisiä. Pitäisi mennä junalla Helsinki-Pietari-Tallinna/Baltia-Moskova, Tartto-Lugaži ja Varsova-Lviv niin saisi yhdisteltyä verkot yhteen. Irrallisiksi jäisi vielä yksittäisia pätkiä Italiasta, Espanjasta, Kiinasta, Thaimaasta, ja Burmasta, sekä toki Intia. Mutta asian kanssa voinee elää. Joka tapauksessa, tuo verkkojen yhdistäminen on hauska idea, joka täytyy kyllä toteuttaa.
Itse voin vasta kehuskella liftanneeni koko reitin Portugalista Kiinan Kuljaan/Yiliin, mutta rautatieverkkoni ovat palasina.

Eli: Haaste vastaanotettu ;)
kuva 28.02. 10:32 Tuukka Ryyppö  
  Niin, tuohan oli siis vastaus Sakarin kysymykseen siitä, että ilmenikö asia todella vasta rajalla. Vastasin, että "todennäköisesti kyllä - ja todennäköisesti näin:"
kuva 26.02. 19:56 Tuukka Ryyppö  
  Olisi kyllä hienoa, jos tuo kaide voisi olla paksu pleksi, jotta näkyisi paremmin pyörästökin.
kuva 21.02. 20:36 Tuukka Ryyppö  
  Tämä kuva on kyllä niin täynnä tunnelmaa :)
kuva 15.02. 17:51 Tuukka Ryyppö  
  Jeps, voisi olla ihan hyvä pistää viereen oikean nimen lisäksi tuo Daugavpils, siltä varalta, että joku on tutustunut latvialaisiin paikannimiin vain paikallisten karttojen kautta. Eli esim. näin: "Väinänlinna (Daugavpils)"
kuva 12.02. 13:27 Tuukka Ryyppö  
  Kaipa sinne on ylhäältä köydellä tultu, mutta miten sinne ylös on päästy?
kuva 09.02. 18:34 Tuukka Ryyppö  
  Eiköhän tuo D-ALS ole Alstom. Eli koska kyseessä on vielä rototyyppi, se on Alstin kirjoilla, ehkä sitten DB:n käyttöön liisattuna. Käyttäjä on joka tapauksessa melkoisen varmasti DB, kun kyljessä tuollainen logo on.
kuva 09.02. 18:33 Tuukka Ryyppö  
  Ja vasta melko äskettäin (n. 10 vuotta sitten?) valmistuneessa Kitykentterin remointoinnissa sellaiseksi, ettei sen läpi enää kulje kukaan jos ei ole pakko, tehtiin sisäänkäynnistä sellainen, että sieltä myös pääsi johonkin. Sitä ennenkin kyllä oli Kaivokadulta sisäänkäynti, mutta sieltä pääsi lähinnä melko ankeisiin tahriintuneisiin portaisiin, jotka eivät edes olleet suorat. Ainakin itse välttelin kyseistä apean alakuloista ahdasta kuilua kuin ruttoa.
kuva 08.02. 21:20 Tuukka Ryyppö  
  Njaa, ratamaksuhomma on Saksassa aika jännä juttu. Siellähän rataa ei ylläpidä mikään Ennevirasto tai vastaava, vaan DB Bahn AG (Eli Deutsche Bahn Bahn Aktiengeschellschaft). Saksassa on ihan mielettömän korkeat ratamaksut, mutta se ei ole ongelma DB:lle, kun ne maksut kuitenkin kiertävät konsernin sisällä takaisin maksajalle. Muille operaattoreille ne taivaita hipovat ratamaksut sen sijaan ovat varsin keljut, koska kaikesta liikenteestä on niiden takia pakko maksaa lunnasrahoja suurimmalle kilpailijalle.
kuva 06.02. 15:26 Tuukka Ryyppö  
  Niin, 1920-luvullahan Helsingin pyörätieverkosto oli huomattavasti parempilaatuinen ja laajempi kuin tänä päivänä. 50-luvulta 70-luvulle se pääosin purettiin pois siellä, missä sen koettiin olevan autojen tiellä. Vuonna 1955 lienee vielä ollut pyörätieverkosta paljon jäljellä.
kuva 05.02. 23:19 Tuukka Ryyppö  
  Tämä kuva on kyllä sarjan upein! Ja se on paljon sanottu O.o
kuva 05.02. 23:18 Tuukka Ryyppö  
  No huh! Johan on Turun taudista Helsingissäkin kärsitty! Aivan mieletön ero nykypäivään.
kuva 05.02. 23:16 Tuukka Ryyppö  
  Osaako joku arvailla kuvauspaikkaa tarkemmin?
kuva 05.02. 23:11 Tuukka Ryyppö  
  Mistä sen havaitsee?
kuva 05.02. 23:08 Tuukka Ryyppö  
  Ei kai samaan aikaan ole ollut käytössä myös nimeä "Rautatientori" toiselle pysäkille?
kuva 05.02. 23:05 Tuukka Ryyppö  
  Onko tämä siis nykyiseltä Mannerheimintieltä, kun Sipoon Kirkkoon viitattiin?