10.10.2015 / Välillä Kalkku (uusi)–Nokia

10.10.2015 Tämä kuva voisi hyvin olla muutaman vuoden takaa jostain pitkänmatkan IC junasta, kun 2kerrosvaunut eivät ole vallanneet junakokoonpanoa. Kuvan tausta kuitenkin paljastaa, että kuva on otettu Porinradalta. Eilisessä IC 469/472 junaparissa oli poikkeuksellisesti normaalinrungon lisäksi Tampereen vararunko. Luotettava lähde kertoo, että normaalissa rungossa kaikki WC:t olivat rikki.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Roope Prusila
Lisätty: 10.10.2015 11:35
Junatyyppi
IC: 469
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

10.10.2015 20:55 Juha-Matti Siitonen: Miksi ihan aiheellinen kommenttini rautatiealueella liikkumisesta poistettiin? Kuvasta näkee selvästi, että se on otettu aidan toiselta puolelta, jolloin on jo oltu aivan liian lähellä rataa luvatta.
11.10.2015 00:05 Roope Prusila: En tiedä, mitä Juha-Matin poistettu kommentti on sisältänyt, joten en voi vastata siihen. Haluan tässä kommentissa kuitenkin ottaa kantaa rautatiealueella liikkumiseen. Myönnän, että olen itsekin muutamissa kuvissa kysellyt, oltiinko nyt varmasti sallitulla alueella. Alue, josta tuon kuvan olen ottanut, on mielestäni täysin sallittu, sillä paikkaan päästäkseen ei tarvitse esim hypätä kuvassa näkyvän aidan yli. Paikalle pääsee polkua pitkin, joka jää piiloon kuvan oikeaan reunaan. Paikalla ollessa 140km/h ohi kiitävän junan ilmavirtaa ei huomaa, mikä mielestäni kertoo siitä, että etäisyys raiteeseen on riittävä. Lisäksi tuossa paikassa kuvatessa on tapana morjestaa junan kuljettajalle, jotta tämä tietää minun havainneen junan. Olen pahoillani, jos tämä kuva aiheutti Juha-Matille mielipahaa. Olen julkaissut samasta paikasta kuvia aiemminkin, eikä niiden kohdalla ole ollut keskustelua turvallisuudesta, joten miksi nyt yhtäkkiä nousee huoli asiasta?
(Käyttäjä muokannut 11.10.15 00:24)
11.10.2015 00:55 Juhani Pirttilahti: Monella laiturilla ollaan vastaavassa tilanteessa viisi metriä lähempänä rataa.
11.10.2015 01:01 Eljas Pölhö: Mikä tässä nyt voisi olla ongelma? Roope ei taida olla ihan pikkulapsi ja nykyisillä kameroilla saa ihan "hämääviä" kuvia kauempaakin, jopa aidan polven takaa. Henkilö voi olla työssä, jossa rautatiealueella liikkuminen kuuluu töihin tai henkilöllä voi olla muu enemmän tai vähemmän pysyvä lupa (taidan olla laittanut sellaisestakin kuvan). Onhan täällä suuri määrä kuvia jopa varikkoalueilta, eikä niiden perään ole huudeltu. Ei se ole kuvan katsojan, vaan kuvan ottajan, ongelma, että onko luvallisella paikalla - minun mielestäni. Koska olen vanha ja tottunut itse vastaamaan tekemisistäni, niin saatan tietysti olla liian vanhanaikainen nykyiselle kieltomaailmalle.
11.10.2015 01:07 Roope Prusila: Niin. Onhan täällä myös minun ottama kuva Karhejärven tulotolpasta. Kuvaa otettaessa olin alle metrin päässä radasta. Kas kun siinä ei epäilty turvallisuutta.
11.10.2015 01:58 Mikko Mäntymäki: Pitkällä putkella saa sen näyttämään että se on otettu aitojen sisäpuolelta. Minua vituttaa kaiken maailman paskanjauhajat jotka voisivat tunkea sen lakikirjansa vaikka p....... Jos liikkuu rautatiealueella se tehdää omalla vastuulla. Liian monta kuvauspaikkaa on jo pilattu aidoilla.
11.10.2015 10:26 Tuomas Pätäri: Kiellot on tehty turvallisuuden takia, joten on sinänsä huvittavaa miten kieltoyhteiskunnassa kaikessa ajattelussa mennään perse edellä puuhun, kun teon paheksuttavuudessa suurempi painoarvo annetaan sille, onko jotain kieltoa (joko eksaktia tai tämän aidan tyyppistä) rikkonut, kuin sille onko se oikeasti vaarallista. Montakohan kertaa minäkin olen ollut, oikeasti vaarallisesti, aidan väärällä puolella korkeilla kallioleikkauksilla, mutta sehän ei ole niin paheksuttavaa, kun z-akseli huomioiden olen ollut huomattavasti kauempana radasta. Tai ne kerrat, kun olen ultravaarallisesti oksat jalkojen alla katkeillen kiivennyt korkealle puuhun (en tosin perse edellä) raskaan kameralaukun kanssa, mutta sehän ei ole enää yhtään paheksuttavaa, kun etäisyys rataan on ollut jo kymmeniä metrejä. Tiedän myös että eräs vorgilainen on käynyt kuvausreissuilla moottoripyörällä, siinä tilastojen valossa vasta riskaabeli kaveri onkin, miten kehtaakaan, mutta paheksunnan sijasta moinen hulluttelu kerännee enemmän vau, siisti pyörä -tyylisiä huomionosoituksia.

Tätä ei nyt sitten tarvitse ymmärtää väärin niin että kaikkea sopii tehdä mitä uskaltaa, sillä ainakin yksi asia olisi toivottavaa pitää mielessä: Toimia siten, ettei veturinkuljettajan tarvitse säikähtää tilannetta. Ihan sen kuljettajan hermojen takia sekä harrastajien maineen takia. Maalaisjärki on aina tärkeämpi väline kuin sääntöjen täsmällinen noudattaminen.
11.10.2015 12:51 Teemu Saukkonen: Tästä tulee mieleen asia jonka olen huomannut stop-merkillisissä risteyksissä. Poliisi pelottaa enemmän kuin rekan eteen meno, ja kaikki pysähtyvät siihen merkin kohtaan eivätkä sinne risteykseen mistä näkee päätietä tulijat. Eli pysähdytään koska käsketään pysähtyä, älyämättä koko merkin tarkoitusta. Itse liikenneguru Esko Riihelä muistaakseni sanoi että pitää pysähtyä kohtaan josta näkee tielle vaikka merkki olisikin jo aiemmin. Itse en juurikaan pysähtele jos kukaan ei ole näkemässä...
11.10.2015 14:00 Pasi Utriainen: Jos poliisi tulee vastaan, on satasen alueella nopeus pudotettava vähintään kahdeksaankymppiin eikä edellä ajavaa poliisiautoa voi ohittaa moottoritielläkään.
11.10.2015 14:15 Arto Lopia: Se auto on pysäytettävä siihen mihin on määrätty, ei pidä ajatella sääntöjen ja määräysten järkevyyttä, ei sitä tee poliisikaan. Säännöt ja lait on tehty noudatettaviksi, ei ymmärrettäviksi. Noudata niitä, äläkä mieti niiden järkevyyttä. Vaan miten tälläseen tilanteeseen onkaan päädytty...
11.10.2015 14:22 Tuomas Korhonen: "Itse en juurikaan pysähtele jos kukaan ei ole näkemässä..."
Sääntöjä siis noudatetaan vain kun niiden rikkomisesta voi joutua edesvastuuseen? Päteekö tämä myös liikennevaloihin?
11.10.2015 14:23 Teemu Peltonen: Ylläpidon näkökulmasta kuvasta ei näe selvästi millä puolella aitaa on oltu, minkä takia kommentti poistettiin jotta tällaista turhaa vänkäämistä kuva alle ilmaantuisi. Lisäksi nähdäkseni luvaton rautatialueella liikkuminen on radanpitäjän, muiden viranomaisten ja mahdollisen liikkujan välinen asia, johon asianomaiset tahot kyllä puuttuvat tarvittaessa ja osaavat kyllä lukea muun muassa tätä palstaa. En näe että muilla olisi tarvetta ryhtyä tätä itsenäisesti valvomaan.
11.10.2015 14:24 Mikko Mäntymäki: Mikä sen poliisiauton ohittamisessa on niin vaikeeta navin mukaan 122km/h ohi tietenkin vakionopeudensäädin päällä, ei edes ylitä huomautus rajaa mutta kytät saattavat kiusallaan pysäyttää kun uskaltaa ohittaa poliisiauton. Tai siviili kyttä provosoi ajamaan ylinopeutta no silloin sille siviilikytälle pitäisi antaa samanlainen sakko.

Tuomaksen kanssa olen siinä asiassa samaa mieltä että veturinkuljettajaa ei saa säikäyttää. Rautateiden sisäistenohjeiden mukaan kun menee niin kaikki toimii.

Tampereen rautatieaseman etelä päähän tullut aita tuli sen takia kun nämä tollot tavalliset tallaajat eivät osaa varmistaa että tuleeko toiselta raiteelta tavarajuna kun pelkästään "värit" jo kertoo sen että sieltä on tulossa tavarajuna kun taas vaihtotyöt tehdään "silmillä". Eikä asemalla tehdä kuin yksi suojaväli kerrallaan korkeintaan kaksi yöllä valmiiksi eteenpäin.
11.10.2015 14:44 Olli Aalto: Olen ollut tänä vuonna useasti osallisena sellaisessa tilanteessa, jossa nopeusrajoituksen mukaista nopeutta ajavana olen saavuttanut edelläni kulkevan, alinopeutta ajavan poliisiauton. Olen sitten tarpeeksi turvallisessa kohdassa sen ohittanut ajamatta edes hetkellistäkään ylinopeutta, eivätkä sinivilkut taikka punavalo ole syttyneet kertaakaan. Voimakkaan jonon ne ovat toki keränneet taakseen, mikä vaikeuttaa ohitusta mutkaisilla teillä.
11.10.2015 15:24 Mikko Mäntymäki: Jo viiden auton ohittaminen on mahdotonta tehdä sääntöjen mukaan Vesilahti-Lempäälä välillä kerran ohitin koko jonon kun keulilla ei ollut poliisiautoa loppunopeus 180km/h, tosin itsellä alla oli Volvo 850 T5 230hv. Tavallisilla kauppakasseilla olisi jäänyt ohitus tekemättä.
11.10.2015 17:46 Juhani Pirttilahti: Tampereella ainakin olen huomannut sen, että polkupyörällä ajaessa liikennevaloihin pitää vähintään ajaa tien sivuun, sillä perässä tuleva ei välttämättä aio pysähtyä tai edes hidastaa ja saattaa kolauttaa perään.
11.10.2015 20:26 Kimmo T. Lumirae: Joko taas on joku valopää (anteeksi, valopää) alkanut russuttaa kuvauspaikan laillisuudesta? Kuten Eljas ja Teemu yllä kirjoittavat, niin mies eli kuvaaja vastaa itse tekemisistään. Turhaa pälinää, joka ei kuulu vorgiin.
11.10.2015 21:56 Roope Prusila: Kyllä taas yksi kuva aiheuttaa keskustelua.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!