??.??.1978 / Pasila asema

??.??.1978 PASILA

Itä-Pasila. Pasilan asema laitureiden puurunkoisin katoksin asussaan, jollainen se oli Martinlaakson liikenteen käynnistymisen ajankohtana 1975. 1920-luvulta lähtien Pasilan asemarakennuksena toimi Karjalasta siirretty vanha Vammeljoen asemarakennus. Itä-Pasilan rakentamisen yhteydessä asemarakennus jäi ohi kulkevan Ratapihantien katualueelle, ja useiden vuosien ajan katu oli asemarakennuksen kohdalta kapeampi kuin muualla. Vuonna 1984 rakennus siirrettiin läheiselle puistoalueelle Rauhanasemaksi.

Kuvassa näkyvä raitiovaunu kertoo myös raitioliikenteessä tapahtuneista muutoksen tuulista, sillä raitioverkkoa päätettiin laajentaa aluksi juuri Pasilaan. Vuonna 1976 otettiin käyttöön ensimmäinen raitioverkon laajennus sitten vuoden 1955, kun Itä-Pasilan rata Mäkelänkadulta Pasilan aseman tilapäiselle kääntösilmukalle avattiin.

Kolossaalinen virastokeskus on vielä rakenteilla, johon sen valmistuttua muuttivat vuosina 1981–1982 muun muassa Tielaitos, Uudenmaan piirirakennustoimisto, Uudenmaan lääninverovirasto, maanmittaushallitus, liikevaihtoverotoimisto, Topografikunta, Posti, Postipankki ja maanmittaushallituksen karttapaino. Rakennuksen tilavuus on 432 000 m³, kerrosala 7 1000 m² ja se suunniteltiin 2 500 työntekijälle.

Kuvan käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by/​4.0/deed.fi

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Pasila asema
Kuvaaja: SKY-FOTO Möller 1978 / Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat (Lisännyt: Kari Suominen)
Kuvasarja: M-juna, länsivantaalaisten ja lounaishelsinkiläisten metro
Lisätty: 21.12.2016 00:54
Muu tunniste
Sekalaiset: Ilmakuva
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit


Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!