07.02.2003 / Nummela, Nummela

07.02.2003 Viheltämismerkki.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Nummela Kuvauspaikka: Nummela
Kuvaaja: Otto Tuomainen
Lisätty: 04.05.2003 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

12.03.2004 23:52 Hara: Monikohan nykyään vihellytää tuon merkin kohdalla vaikka se on pakollista........
12.03.2004 23:55 Risto Hyvärinen: Ainakin rantaradalta kun tulee juna Pasilan alaratapihalle vähän Ilmalan aseman jälkeen, niin siinä on tuollainen merkki, niin joka kerran, kun minä olen ollut kohdalla, niin on viheltänyt. Mutta en tietenkään ole siellä joka kerta, niin en voi tietää jättäkö ne niillä kerroilla viheltämättä! :P
13.03.2004 14:40 Teemu Sirkiä: Voin sanoa, että yksi juna ehkä kolmestakymmenestä keskimäärin viheltää tuon merkin ohitettuaan, vaikka syytä kyllä olisi...
13.03.2004 14:52 Risto Hyvärinen: Taas nähdään, mitä on JT:n tuntemus.
13.03.2004 15:15 Ville: Kyllä jokainen kuski varmasti tietää, mitä tuo merkki tarkoittaa. Niitä ei vaan viitsitä aina noudattaa "kun ei sieltä ketään näy tulevan eteen". Lisäksi jotkut sivulliset kaduntallaajat näkevät vihellykset vain kiusantekona ja melusaasteena. Voin kuvitella kuinka joku kyttääjä-valittaja-mummo käy kadulla hyeenan lailla kimppuun jos tietää vastaantulijan olevan veturikuski. ;-) Karjalaisen mielipidepalstallakin nimettömät valittaa harva se päivä tyyliin "VR, Joensuun pahin melusaastuttaja" ja "Huoltohallilla huudatetaan vetureita keskellä yötä".
13.03.2004 17:32 Risto Hyvärinen: Minusta tässä meillä kuuluu suurin mökä tuosta Lahdentieltä, vaikka sinne on matkaa aika reilusti ja sitten jymisee nuo Vantaalle menevät isot (pommi)koneet, niin että ikkunat helisee. Rautatieliikennettä en edes kuule, vaikka rata on melkein vieressä. Joskus kun kuuntelee tarkasti, eikä ole esimerkiksi stereot päällä niin voi kuulla, jos Tikkurilan jakelujuna menee tai sitten paikku tulee 4. raidetta, kun menee muutama akseli tuon Herttoniemen radan vaihderisteyksen yli. Jos menee myöhään illalla pihalle, niin voi kuulla, kun Ilmalassa tehdään vaihtotöitä.
14.03.2004 01:08 Hara: Juu liikenteen äänet kyllä kuuluu samoin kun tutut asuu järvenpäässä niin lentokoneita menee aika tiheään yli Mutta yöllä on verkkaisempaa 5-6 välillä alkaa taas koneita tulemaan.
14.03.2004 01:08 Hara: Juu liikenteen äänet kyllä kuuluu samoin kun tutut asuu järvenpäässä niin lentokoneita menee aika tiheään yli Mutta yöllä on verkkaisempaa 5-6 välillä alkaa taas koneita tulemaan.
14.03.2004 11:46 Risto Hyvärinen: Minä asuin aikaisemmin Puistolassa. Lähes Malmin lentokentän kiitoradan pohjoispäässä ja eniten minua siellä häiritsi kun isot koneet jymisi sopivalla tuulella Vantalle. Pikkukoneita Malmille en edes huomannut, ennen kuin meni ulos. Jaa toikin lentelee! Kovempaa sielläkin kuului autoliikenteen äänet, kuin junien, vaikka rautatie oli lähempänä.
14.03.2004 12:36 Ville: Ei ne desibelit, vaan äänen lähde ja kuuntelijan asenteet. Jos joku tietty asia ärsyttää, riittää että sen hädin tuskin kuulee. :-) Vastaavanlainen juttu on, että maamme järvillä voi huoletta päristellä meluisalla moottoriveneen rottelolla kesämökkirantojen ohitse, ja vaikka ajaa tunnin ajan edestakaisin vesihiihtäjiä hinaten, eikä kukaan valita. Mutta erehdypäs ajamaan hiljaisella vesiskootterilla kerran ohi, niin johan heiluu nyrkit joka rannassa!
14.03.2004 13:44 Risto Hyvärinen: Se on tämä perisuomalainen kateus. Jos jollakulla sattuu olemaan rahaa ostaa vesiskootteri ja naapurilla ei ole siihen rahaa, niin ottaahan se päähän. Samoin kun jollakin on varaa suorittaa lentolupakirja ja "pörrätä" Sen turvin Malmin kentällä, niin harmittaahan se. Ja silloin tietenkin niiden
melu häiritsee riippumatta siitä, miten kovaa ne kuuluu. Enemmän minua häiritsee, kun kiinteistöneuvos tulee traktorilla vääntämään klo 4 aamuyöllä pihaa puhtaaksi lumesta ja "läysky" pitää pyöriä katolla ja kaasussa on vain kaksi asentoa, jonka voisi hyvin korvata on-off kytkimellä. Kämpässsä on kuin diskossa. Valot vilkkuu ja äänen taso on samaa luokkaa. Eihän sitä voi missään tapauksessa tehdä myöhemmin, kun kukaan ei nuku silloin.
14.03.2004 17:37 Jouni: Toisaalta joku on kuitenkin aina valittamassa, että miksei lumitöitä ole tehty siihen mennessä, kun juuri HÄN lähtee pikkukengissään töihin. Oman ikkunani alta on ehkä viisi kertaa tämän talven aikana aurattu lumet siten, että olen herännyt traktorin ääniin neljältä. Arvostan kuitenkin puhtaita katuja kahdeksalta enemmän kuin häiriöttömän keskeytyksetöntä yöunta.
14.03.2004 18:22 Risto Hyvärinen: Sehän nähtiin jo, kun tuli tässä eräänä lauantai-päivänä lunta. Hirveä valitus ilmeni JOKA PAIKASSA, ihan kuin joillakin olisi ollut sunnuntai-aamuna kauheakin kiire johonkin. Ainahan sunnuntainakin on joillakin töihin meno, mutta urputuksen tasosta päätellen oli kyse kokonaan muista asioista, kuin töihin lähdöstä.
14.03.2004 20:21 Jouni: Eli toisin sanoen lumet pitää luoda sitä mukaa kun sitä taivaalta tulee, mutta mitään ääntä ei työstä saisi syntyä. Valittajat ovat usein kirjoituspöytätyöläisiä, joilla ei ole yhtään kokemusta oikeiden töiden tekemisestä. Kaikki pitäisi vaan järjestyä nappia painamalla. :D

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!