??.03.1968 / Karhejärvi, Viljakkala, välillä Karhejärvi–Sisättö

??.03.1968 Kallion louhinta ja maansiirtotyöt menossa muutamia kilometrejä Karhejärven liikennepaikan pohjoispuolella Tampere-Seinäjoki oikoratatyömaalla.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Kalle Aulomaa (Lisännyt: Niila Heikkilä)
Lisätty: 07.04.2005 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Muu ajoneuvo, Työmaa
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

07.04.2005 22:45 Kimmo Pyrhönen: Kiva nähdä kuvia tämänkin oikoradan rakentamisajalta. Tuota rataosaa on pitänyt aina varsin modernina, mutta on syytä muistaa, että sen rakentamisaikaisissa työjunissa käytettiin jopa Jumpoja (Tv1)!
08.04.2005 01:21 Harri Häyrinen: muistaako kukaan, millaiset turvalaitejärjestelmät radalla alkuajoilla oli?? valmistuiko kauko-ohjaus heti vai oliko rata alussa ns. perinteistä junasuoritusväliä??
08.04.2005 09:37 Pekka V. Puhakka: Rakennusvaiheesta en tiedä, mutta radalle tilattiin jo alun alkaen kauko-ohjaus ja asemavälisuojastus, joka oli akselinlaskijoin toteutettu. Linjasuojastusopastimia ei siis ollut. Asetinlaitteet olivat Siemensin toimittamia, samoin kuin kauko-ohjaus ja akselinlaskenta. Kauko-ohjauksessa käytettiin samaa puolielektronista tekniikkaa kuin Helsingissäkin ja keskus sijaitsi Parkanossa. Valmistuessaan tuo järjestelmä oli varsin moderni, mm. tiedonsiirtoon asemien ja keskuksen välillä käytettiin kiinteiden kaapeleiden asemesta radiolinkkejä. Järjestelmä uusittiin täydellisesti 90-luvulla. Kiinnostavaa tekstiä tästä aiheesta löytyy mm. VR:n Sähköteknisten yhdistyksen (STY) julkaisusta "Semafori & Telegrafi".
08.04.2005 21:26 Reijo Salminen: Ei wanhemmat kuvaajat suotta kannusta kuvaamaan työkuvia, nämä on kaikki ainutlaatuisia otoksia, ja kuvaavat paljon muutakin kuin vain että mitä ollaan tekemässä - nenäyttävät myös että miten sitä ollaan tekemässä, liittyen kyseisen ajankohdan työtapoihin yms.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!