05.04.2010 / Quint (Ehrang - Wittlich Hbf), Saksa

05.04.2010 Höyryjunaa kuvaamaan: Paikallisjunalla lähiasemalle. Paikallisjunan kuljettaja (miehistönä vain kuljettaja) katsomassa lähtövalmiutta. Ovien sulkeminen tapahtuu kaapelin päässä olevalla ohjauskapulalla. Ja kiitos kuljettajalle, hänellä oli aikaa esitellä systeemi harrastajille.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Quint (Ehrang - Wittlich Hbf) Valtio: Saksa
Kuvaaja: Teppo Niemi
Kuvasarja: Saksan ja Luxenburgin matka pääsiäisenä 2010
Lisätty: 07.04.2010 09:52
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Linjalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

07.04.2010 20:28 Joona Packalén: Tätä tuskin tehdään joka asemalla? Ainoastaan tällaisilla hankalasti kaarteessa sijaitsevilla asemilla?
08.04.2010 07:57 Teppo Niemi: Jos laituri on sisäkaarteen puolella tai suoralla, riittää että panee pään ulos ikkunasta. Joillakin liikennepaikoilla, joilla on laiturit ulkokaarteen puolella on apuna peilejä ja keerat + monitori -yhdistelmiä. Eli tämä on vain tälläisten hankalien ulkokaarrepaikkojen tapahtuma.
06.10.2019 23:04 Uwe Geuder: Ruoholaituria en ole nähnyt vielä missään. Ehkä jossain päin maailmaa joku laituri saattaa olla niin hoitamaton, että siellä kasvaa jotakin. Mutta tuo näyttää olevan selvästi suunniteltu asia, kun katsoo niitä valkoisia merkkejä.

Jos ei ole suunniteltu alusta lähtien, se oli ehkä soralaituri. Aikaisemmin Deutsche Bahn oli rikkaruohomyrkyn suurkuluttuja eikä asemilla tai ratapihoilla kasvanut yhtään mitään. Jossakin vaiheessa myrkyn käyttö kiellettiin miltei kokonaan ja 2000 luvun alussa monet asemat ja ratapihat näyttivät aika epäsiistiltä, kun alkoi kasvaa kaikkialla. Onko sitten päätetty että laituri jätettiin vain vihreäksi ja sitä hoidetaan? Toisaalta en juuri muista, että olisin missään Saksassa nähnyt soralaitureita. Belgiassa on.
07.10.2019 16:28 Tuukka Ryyppö: Aika vähän tuolla asemalla kyllä matkustajia on, jos ruoho pysyy noin vihreänä. Suurin kuluma näyttäisi olevan tuossa, missä kuljettaja kulkee. Siitä voi laskeskella junakohtaisen matkustajamäärän itse asiassa aika tarkastikin. Ilmeisesti kuitenkin viitisen poistujaa per juna?
08.10.2019 10:22 Teppo Niemi: Tämähän on peräti kahden yksikön juna. Ja portaat laiturille on sillalta juurikin laiturin vastakkaisen pään suuntaan, eli kyllä matkustajat pyrkivät välttämään laiturin tätä päätä. Lyhyempien junien pysähtymispaikka on lähempänä portaita. Ja taaempana, lähempänä portaita näkyy myös muita matkustajia...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!