12.08.2012 / Lohja

12.08.2012 Keitele-museon lättähatuissa tyylekkäitä objekteja. On tikkarit katolla, on oikea kaluston sn kyljessä vanhantyylisillä fonteilla, on rekvisiittana junanlähetyslevyä ja opastelippuja. Ja konnarillakin tyylekäs vanhempi univormu nykymeiningin uuden näköisten "virkapukujen" tai EN471-muodin sijaan.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Ville Lindblom
Lisätty: 16.08.2012 17:47
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

17.08.2012 00:22 Niklas Savinsaari: Kuvatekstissä pureudutaan asjanmukaisiin seikkoihin haluttaessa kokonaisuus kuntoon! Hyvä KMOY!
19.08.2012 14:28 Petri Koskela: Tai ainakin melkein oikealla fontilla - riippuu myös "epookista" - alkujaan lättien fontti oli todennäköisimmin tämä: http://vaunut.org/kuva/21744
21.08.2012 13:43 Petri P. Pentikäinen: Aikamme tarkkaan formatoituihin tuotteisiin tottunut matkustavaissegmentti ei museomentaliteettia arvostane, vaan toivoisi kiskoautoihin kokonaan modernisoitua sisustusta, äänettömämpää moottoria ja kaikkinaista hygieenisyyttä ja uudenveroisuutta. S-etukortin kelpaaminen sekä kaiuttimista soiva Nova toisivat myös turvallisuuden tunnetta, samaten kuin jos henkilöstö puettaisiin aataminaikaisten kuosien sijasta nykyaikaisen rennonpirtsakoihin vaatteisiin. Joka vanhoja muistelee, sitä muistitikulla silmään, huutaa kansa pakettitalo-trampoliiniunelmiensa keskeltä ja kysyy, missä viipyy lätistä lastenhoitohuone.
21.08.2012 13:59 Tunnus poistettu: Petri unohtaa tässä, että suurin osa suomalaisista asuu S-ryhmän assimiloiman Suur-Helsingin ulkopuolella. Esimerkiksi Suomen Turussa asuu enemmän museovarustellun lätän kyytiin mieliviä matkustavaisia, kuin lättäjunaan mahtuu. Kaikeksi onneksi lättäjuna kuitenkin nielee lyhytaikaisesti kyytiinsä jopa määräänsä enemmän matkustajia, tunnelman hiukkaakaan latistumatta.
21.08.2012 15:57 Ari-Pekka Lanne: Varsin asianmukaista toimintaa nähtävissä kuvassa. Petrin avautumisessa on myös asiaa taustalla. Tuotteistaminen ja brändäytyminen lienevät suomalaisten yhtiöiden vastaus ulkomaisten kilpailijoiden yrittäessä suomalaisille markkinoille. Markkinahulinassa kansa on muuttunut kilpailuttamistietoisiksi ja vaativiksi kuluttajiksi – jollei ole jopa ollut sellaista pohjimmiltaan aina, mennyt siitä mistä aita on matalin, onhan se tavallaan luonnollistakin. Kuka enää muistaa tai piittaa miten eroavat toisistaan vaikkapa Sale ja Lidl, Neste ja Teboil (Lukoil) tai Helkama ja Nishiki. Tai mitä yhteistä on esim. Finluxilla (Vestel Group), Upolla (Gorenje Group) ja Tunturilla (Accell Group). Ei kai siihen kenenkään suomalaisen työpaikka kaadu, jos Minä (amer. I) valitsenkin näin ja säästän 0,1 €. Mutta kun meitä on viis miljoonaa – keskivertosuomalaisen arkiset valinnat kertautuvat sillä. Olen joskus mietiskellyt, että jolleivät suomalaiset pidä suomalaisten puolia, niin kuka sitten? Jaa juu, Novalla(kin) muistavat aina erikseen mainita maantiemälleistä ne, joissa on toisena osapuolena hyötyajoneuvo, oli onnettomuuden aiheuttanut kumpi hyvänsä – useimmiten ei-hyötyajoneuvo. Se on PPP sitä globaalisuutta.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!