28.11.2013 / Länsisatama, Turku tavara

28.11.2013 Dieselhydraulinen yleisveturi seikkailee Turun kantasatamassa. Taustalla seisoo sinappituubista tuttu linna.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Turku tavara Kuvauspaikka: Länsisatama Koordinaatit: 60.44193 22.20767 [Google Maps] [Karttapaikka]
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Turku
Lisätty: 28.11.2013 12:03
Junatyyppi
Vaihtotyö:
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Syksy, Talvi

Kommentit

28.11.2013 16:46 Jimi Lappalainen: Mikä kuva! :)
28.11.2013 16:50 Toni Lassila: Joo, hyviä kuvia kyllä tässä sarjassa. ;)
29.11.2013 11:51 Ari-Pekka Lanne: Hauska jos kuvat kelpasivat. A i n a k i n neljä (H.H., V.P., M.T & A.L.) rautatieharrastajaa ovat .orgissa tällä hetkellä nähtävillä olevien kuvien ja kommenttien perusteella tämän Flirt-siirron jossain vaiheessa matkaa onnistuneet kameroineen taltioimaan. Lisäksi harrastaja J.K. on kommenttinsa perusteella ainakin havainnoinut siirron – mahdollisesti myös kuvannut, mutta sitähän me emme voi tietää.

Itse siltikin näkisin tässä ehkä mieluummin Vempun satamavaihtopalvelussa, puljaamassa ">>vihreätä kultaa>> sataman kautta kaukomaille ja etelän hedelmiä Suomen saloille", kuten kirjan Valtionrautatiet 1862-1962 (toim. K. J. Immonen) sivulla 160. Dv15 ja Dv16 jäivät harmillisesti itseltäni tässä kantasataman puolella kuvaamatta kymmenkunta vuotta sitten, jolloin niitä tuossa vielä pörräsi.
Toivottavaa ja suotavaa olisi sen lisäksi, että paljon enemmän voitaisiin laivata sitä vihreätä kultaa maailman merille, kuin mitä tuodaan niitä etelän satsumia – niin kuin kuvankin tilanteessa ollaan noutamassa uutta, ensimmäisen tilauserän viimeistä Flirttiä. Sveitsiläisen suklaan ylisuuresta kysynnästä huolestuneena viittaan siis lähinnä tähän käppyrään: http://www.ek.fi/ek/fi/tietografiikka/su​hdanteet/pdf_gif_jpg/perustietoja_Suomen​_taloudesta/tal11.pdf . Saa myydä toisenkin tonnin paperia amerikkalaisille, että tulee raavituksi kasaan ulkomaanvaluutta yhden 5,9 M€ ( http://www.junakalusto.fi/lehdistotiedot​e_0806.doc ) kustantavan Flirtin makselemiseen. Seuraavaksi toimitettavan toisen tilauserän yhdeksän junaa kustantavatkin jo 7,2 M€ kipaleelta ( http://www.talouselama.fi/uutiset/lahili​ikenteeseen+yhdeksan+uutta+flirttijunaa/​a2003086 ).

Toki pienempi synti on laivata kaukomailta joukkoliikenteen tuottamisessa tehokkaasti käytettävä, suomalaisella vesivoimalla kulkeva sähköjuna kuin suurimman osan ajastaan parkissa lojuvia, venäläisellä polttonesteellä käyviä henkilöautoja. Vaikka siltikin mieleeni hiipii ajatus siitä, että oltaisiin nämäkin junat osattu tehdä meillä. Siitä olkoon näytteinä moottorijunapuolelta Valmetin valmistamat ja Strömbergin sähköistämät Sm1/2 sekä tuoreempina referensseinä Transtechin tekemä IC²-vaunusto (Ed, Eds, Edfs, Hccmqqr, Edm, Edo & ERd). No, ainakin Aallon Erkki olisi ollut tyytyväinen näiden Flirttien mannermaisesta hankinnasta.

Kotimaisista ja vähän eksoottisemmistakin tuotteista puheen ollen, kirjattakoon tähän vielä sekin, että jalostin tällä päivämäärällä kuvatekstiä parin sanan lisäyksellä ja paikanvaihdolla siten, että sain kuvatekstiin hieman lisää puolalais-turkulaista mietoutta, väkevyyttä ja tulisuutta.
29.11.2013 16:44 Hannu Heino: Oikeassa olet, flirtin hinauksessa todella on kyse nimimerkki mukana olleena. PS kuulin tänään että seuraava optiosarjan laite olisi tulossa vielä tänä vuonna suunnitellusta poiketen, itse olen joulukuun lomalla joten en voi sen enempää siirto ajankohdasta kertoilla.
02.12.2013 10:23 Ari-Pekka Lanne: Nii mää vähä arvasinki, et sää oles taas ite joutun lähtemä viämä niit nimpalhianoi ulkolaissi junavaunui. Ei sunk niist muist pojist olis mihinkä ollukka. Lumipallol olsi heittäny, mut ku ei ollu mil heittä. Sitä mää vaa ihmetteli et kummottos sää nii holtittomast ajois? Lippalakki ol pääs ja karvanopa killus taustapeilis…

//olet → oles (?)
(Käyttäjä muokannut 02.12.13 10:29)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!