25.05.2014 / Välillä Kokkola–Rimmi

25.05.2014 Pendolinojuna S45 Helsingistä Ouluun lähestyy Perhonjoen ratasiltoja. Uusi kaksoisraide on tällä hetkellä saatu rakennettua koko matkalle Kokkolasta Matkanevalle, ja Perhonjoen se ylittää uutta siltaa myöten. Toistaiseksi Matkanevalla ei ole vaihdetta uudelle raiteelle ja Kokkolassa vaihdeyhteys on vetoraiteen päästä. Kokkola-Ylivieska-työmaan ykkösurakan (Kokkola-Riippa) osuudelle on jo myös asennettu kuvassa näkyviä Opastinjärjestelmä 2010:n mukaisten uusien opastinten mastoja ja turvalaitekontteja.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Panu Breilin
Kuvasarja: Kokkola-Ylivieska-kaksoisraidetyömaa
Lisätty: 26.05.2014 21:25
Junatyyppi
S: 45
Muu tunniste
Rautatieinfra: Opastin, Silta, Turvalaite
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

26.05.2014 23:10 Pauli Kyllönen: Pendolino juna S45 menee Rovaniemelle ainoastaan lauantaisin ja palaa sunnuntaina S60:nä Helsinkiin.
27.05.2014 23:36 Mikko Mäntymäki: Mikä hemmetin idea on uusia opastinjärjestelmää kun kaksi vanhempaa ovat varmempia. Omasta mielestä rahan tuhlaamista.
28.05.2014 00:31 Niila Heikkilä: Eikös vilkkuvien opastinkäsitteiden paluu ole tavallaan paluuta menneeseen ja siten parempaan ja turvallisempaan suuntaan. Joka tapauksessa näille uusille kaksoisraideosuuksille joudutaan rakentamaan turvalaitteet, joten nythän on hyvä mahdollisuus rakentaa pitkä pätkä uutta rataa uusilla opastimilla ja käyttää kotimaista alkuperää olevia (Mipron) asetinlaitteita.
(Käyttäjä muokannut 28.05.14 00:31)
28.05.2014 00:43 Topi Lajunen: Eikä ne yhdistelmäopastimen "odota"-alkuiset opasteet ole täysin pimeäksi menevää vilkuntaa, vaan sellaista himmeä–kirkassykintää. Rohkenen väittää, että sankassa sumussa näkyvät paremmin kuljettajan silmään, etenkin kun ovat fyysisesti lähempänä kuljettajan katselinjaa. Led-tekniikan terävä intensiteettimuutoskin auttaa havaitsemisessa.

Toki huonompia puoliakin varmasti on: vikantilanteessa saattaa yhdistelmäopastinkin mennä täysin pimeäksi. Etsipä tuollaista kapeaa pimeää puikkoa sitten maisemasta, jossa vilisee muutakin pystysuuntaista rakennetta...

Mitä tulee rahan tuhlaamiseen, niin halvempia nuo puikot on valmistaa ja ylläpitää kuin minkään vanhemman opastinjärjestelmän opastimet. Ja joka tapauksessahan tuonne tarvitsee iso määrä uusia opastimia, ja vanhojen paikkoja siirrellään.

Ja onhan se nyt varsin harrastaja-asiallista, että sama opaste ("seis" junaliikennöinnille) voidaan näyttää viidellä erinäköisellä opastimella. Tai että "aja, odota seis" voidaan näyttää neljällä erinäköisellä valoaukkoyhdistelmällä. Liekö missään muualla vastaavaa kirjavuutta saman radanhaltijan alueella?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!