31.05.2003 / Äetsä

31.05.2003 Allekirjoittanut ja H 464 viimeisenä päivänä kun junat pysähtyivät Äetsässä.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Äetsä (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Kimmo Kotimäki
Lisätty: 14.11.2005 00:00
Junatyyppi
H: 464

Kommentit

15.11.2005 02:07 Sakari Kestinen: Ai Äetsässäkään ei enää pysähdytä... sitä melkein pysyy mukana näissä lakkautuksissa, kiitti VR!
15.11.2005 07:01 Tero Kovanen: kiitos VR ettei enää pysähdellä kaikissa pikku pysäkeissä, ei kukaan jaksa istua kyydissä jos matka-aika venyy ja venyy vaan sen takia että joku 1-2 henkeä nousee kyytiin...tai ei niitäkään. Matkustin aikoinaan paljon Jyväskylä-Seinäjoki -väliä, ja kyllä matkustajamäärät on ilmiselvästi lisääntyneet niihin aikoihin verrattuna kun pysähdeltiin jossain Töysässä, Valkeajärvellä yms yms, mistä esim harvoin kukaan nousi/jäi kyydistä. Ja junat ajoi vähintään 45 min hitaammin senkin välin Jy-Seinäjoki. Yhteydet olivat huonot Jyväskylän päässä, esim nyt aamupäuivällä ja iltapäivällä Vaasan juna odottaa Kuopion-Pieksämäen suunnalta tulevan pikajunan, ja matkustajia todella riittää varsinkin viikonloppuisin. Ennen juna Vaasaaan lähti jo 45 min aieemin, joten yhteyttä ei ollut...että näin.
15.11.2005 10:24 Jarkko Korhonen: Kukin taaplaa tyylillään. Minusta pienten liikennepaikkojen lopettaminen on ympäristörikos omalla tavallaan, lähinnä periaatteellisella tavallaan. Se antaa signaalin, että valtiota ei voisi vähempää kiinnostaa kehittää joukkoliikennettä. Sama tuuli puhaltaa paikallisbussivuoroissa. Vaan lääkkeenä olisi hätähousuille kalliit intercityt ja pikkuasemien ystäville ja matkustajille paikallisjunat (Dm 12 esim.). Mutta jotta tämä homma masinoituisi kunnolla, pitäisi politiikkaa muuttaa totaalisesti, tilata Vankkoja lisää ja elvyttää samalla vanhat jo lakkautetut liikennepaikat uudelleen tai ainakin kartoittaa liikennepaikkojen ympäristön potentiaalinen tarve. Esim. Salo-Turku-rataosalla, jonka varrella itsekin asun, huudetaan monessa kunnassa junan pysähtymistä. Käyttäisin itsekin työmatkoilla, jos pysähtyisi. Tampereen radalla on kerätty adressi, että Kyrössä pysähdyttäisiin taas. Vaan eipä tähän ole edes merkkiä paremmasta. Eli minun visioni olisi selkeän kahtiajaon tekemiseksi nopeisiin IC-tyypin yhteyksiin ja toimivaan paikallisliikenteeseen. Mutta utopiaahan tämä, turhaa näitä fantasioita elätellä.
15.11.2005 10:35 Petri Nummijoki: Jollain Jyväskylä-Seinäjoki radalla ei vain millään riitä potentiaalia IC-liikennettä varten. Pysähdyspaikkojen lisääminen puolestaan pidentää matka-aikoja karkoittaen pitkämatkaisia kulkijoita. Siinä on melkein pakko tehdä valinta joko kaukoliikenteen tai lähiliikenteen puolesta.
15.11.2005 10:52 Jarkko Korhonen: Niin, voi olla että peli on jo pelattu ja matkustajat karkoitettu autoihin. Käytännössähän se valitettava tosiasia, mikä "mikrokoossa" on jo pääkaupunkiseudulla, on, että poikittaisliikenne on todella haastava toteutettava. Mutta jokunen hidas paikkujuna vähemmän liikennöidyille rataosuuksille, joilla liikenne voisikin sitten jäädä paikallispainotteiseksi, esim juuri Jyväskylä-Sjoki tuskin tarvii IC:tä (no harvoin olen kyllä siellä matkustanut, myönnän enkä tiedä matkustajatarpeesta). Ikinähän ei voida kaikkia palvella, se on näin. Mutta mielestäni pääreiteille hyvät nopeat junayhteydet plus etelän "bermudan kolmioon" (Hki-Tre-Tku) välille kunnon paikallisliikennettä kehiin nopeiden lisäksi. Ja ELSA-rata äkkiä kasaan ja Hki-Tku-väli kaksiraiteiseksi.
15.11.2005 11:08 Tero Korkeakoski: No Äetsän pysäämättömyyden ymmärtää siinä mielessä että asema on liian syrjässä. En muista että itse olisin nähnyt kenenkään jäävän tai tulevan kyytiin kun ollaan pysätty täällä.
15.11.2005 12:11 [Tunnus poistettu]: Vammalassa minulle on kerrottu tarina turistista, joka tuli junalla ja kyseli siinä sitten paikallisilta, että miksi ihmeessä asema on niin kaukana keskustasta. "Oishan me se tänne keskustaankin kelpuutettu, mutta kun VR halusi sen radan varteen", kuului vastaus.
15.11.2005 12:38 Mika T. Polamo: Kuvaaja kuvassa? Kilautitko kaverille vai oliko kolmijalka oljenkortena?
15.11.2005 12:44 [Tunnus poistettu]: Heh, hyvä juttu pjh :D!
15.11.2005 18:30 Tapio Juomukkaharju: Äetsän pysäys jäi pois kuulemma siksi että junat pysähtyy Nokialla, olen siellä nähnyt juniinnousevan useita jopa monia matkustajia.
15.11.2005 20:31 Kimmo Kotimäki: SaveHr11: Ei ole sen kummempaa kuvauskeinoa kuin kuvaajan kaveri.
22.11.2005 12:05 Reijo Talka: Terolle: tuskin valtaosa junamatkustajista panee niinkään pahakseen aikataulun mukaisia ja matkustajia palvelevia pysähtymisiä; sen sijaan ennalta arvaamattomat ja pitkätkin korpipysähtelyt saavat monella veren kiehumaan - ja usein syystäkin! Jarkolle: Kyrön liikennepaikalla suoritetaan päivittäin useita matkustajajunien kohtaamisia, jolloin vähintään toinen junista pysähtyy; ulos- tai sisäänkäyntiä ei sallita pysähdyksen aikana - sopii kysyä miksi ei.
22.11.2005 17:48 Tero Kovanen: Yksiraiteisella radalla on vaan totuttava että pysähdytänn junakohtausta varten. Ja jos näillä junakohtauspaikoilla hoidettaisiin myös matkustajapalvelua, niin aikataulut jällen hidastuisivat, ja onkos se suurimman osan matkustajien toiveissa??? eikös aikatauluja nimenomaan pitäisi nopeuttaa. Ja ainoa pelivara aikatauluissa on juuri esim nämä junakohtaukset, niissä juna pystyy ajamaan aikatauluaan kiinni, kun kohdattava juna on jo hieman aiemmin ajanut sivuraiteelle odottamaan.. Nämähän kohtaukset Repen mainitsemilla "korpipaikoilla" on täysin ennakolta suunniteltuja ja ne sisältyvät aikatauluun. Jos kohtauksiin olisi vielä merkitty matkustajien takia pysähtymninen, esim juuri Kyrössä, luulisin että useinmiten juna pysähtyisi ihan turhan takia, ja ainoa mahdollisuus ajaa kiinni aikataulua olisi jällen menetetty. uskoisin että Kyrö on lopetettu aikoinaan juuri matkustajien vähyyden takia, miksipä muutenkaan????
22.11.2005 17:54 Eero Heinonen: Pakko nyt laittaa sen verran omaa lusikkaa soppaan, että ihan kuin millään paikkakunnalla, mistä hlöliikenne on aikanaan lopetettu, voisi tapahtua väestöpohjassa positiivista muutosta? Tietojeni mukaan väestökehitys Tku-Tl radan varressa Loimaalta Turkuun päin on ollut viime vuosina roimasti plussan puolella. Samaa ilmiötä on siellä havaittavissa, kuin pääkaupunkiseudulla, jossa nykyään Sipoo, Kirkkonummi, Järvenpää sun muut ympäristökunnat vetävät väkeä halvan asumisen takia. Paikallisliikenteelle todella olisi potentiaalia Turun seudulla.
06.12.2005 22:24 Reijo Talka: Terolle: ei millään pahalla, mutta sisälukutaitosi kaipaa kohennusta. Mainitsemani 'korpipysähtelyt' ovat juuri niitä ennalta arvaamattomia, junavuorojen aikatauluihin kuulumattomia viivytyksiä, jotka eivät palvele matkustajia, vaan aiheuttavat erikoisjärjestelyjä jatkoyhteyksien suhteen ja joskus peräti korvausvaatimuksia. Kyse on siis pelkästään sujuvaa ja aikataulun mukaista liikennettä haittaavista pysähdyksistä. Niitä sattuu myös kaksiraiteisella rataosalla, joten kohtaava liikenne ei ole hyvä peruste pysähdyksille. Turvallisuus rataliikenteessä on tietenkin kaikki kaikessa, mutta virheelliset aikataulut eivät kuulu hyvään yrityskuvaan.
07.12.2005 05:58 Tero Kovanen: Repe; mitä sitten tarkkanottaen tarkoitat "korpipysähtelyillä"???
07.12.2005 06:00 Tero Kovanen: ilmeisesti kuitenkin muusta liikenteestä, ratatöistä, ilkivallasta, ihmisten/eläinten allejäänneistä yms johtuvaa hidastelua liikenteessä??
07.12.2005 06:02 Tero Kovanen: ....lainatakseni Repeä; "ennalta arvaamattomat korpipysähtelyt..." ja "virheelliset aikataulut" taitaa olla aika kaukaa haettuna toisistaan..??????
12.12.2005 11:54 Reijo Talka: Päinvastoin, Tero! Jokin raja tulee olla myöhästelyilläkin. Tähän johtopäätökseen yhtyivät mm. Tampereen ja Helsingin välistä Pendolino-liikennettä lähinnä säännölliseen työmatkailuun käyttäneet matkustajat, jotka suivaantuivat Pendojen turhan runsaisiin myöhästelyihin kyseisellä rataosalla niin, että he keräsivät keskuudestaan seitsenhenkisen valtuuskunnan ja kävivät VR Osakeyhtiön silmäätekevien puheilla kuluvan vuoden helmikuussa.
12.12.2005 20:16 Tero Kovanen: taidan olla hiukka tyhmä, mutta mitä tarkoittaa "virheelliset aikataulut"??
13.12.2005 16:40 Reijo Talka: Edellisessä kommentissani mainitsemani Pendo-matkustajat (ja monet muut kohtalotoverit muissa junissa ja muilla yhteysväleillä) voivat hyvästä syystä kutsua aikatauluja "virheellisiksi", jos myöhästymiset ovat juuri heidän tapauksissaan merkittäviä kestoltaan ja lukumäärältään. Käsittääkseni vain häviän pieni osa matkustajista vaatii rahallista hyvitystä myöhästelyn aiheuttamasta haitasta, vaikka aihetta ilmenisikin. Entä kuinka laskea rahallinen arvo mielipahalle? Tuskin tällaisia matkustajia lohduttaa tieto, että VR:n mukaan kaukojunaliikenne Suomessa kulkee keskimäärin hyvin aikataulussaan ja kestää kansainvälisen vertailunkin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!