??.??.1986 / Oulu, Oulu Tuira

??.??.1986 Kuvan 3895 yhteydessä joku haikaili Tuiran kampiasetinlaitteen perään, tässä näkyy. Näkyy myös em. kuvaan verrattuna hoidon taso, ei ole kukaan ollut sen uudemman kuvan aikoihin enää muotoleikkaamassa pikku puuta, kukkien istuttamisesta puhumattakaan.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Oulu Tuira Kuvauspaikka: Oulu
Kuvaaja: Petri Koskela
Lisätty: 26.02.2005 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus, Turvalaite
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

27.02.2005 12:36 Leo Männistö: "Vilinää niinku Tuiran asemalla"
27.02.2005 13:12 [Tunnus poistettu]: ...maitotonkka ja polliisi!
28.02.2005 15:09 Petri Liedes: Kahen hengen tungos.
01.03.2005 12:03 Torbjörn Sandell: Onpa Tuirassa ollut paljon siipiä, kokonaiset kuusi kappaletta...? Tässähän varmaan kakkosraide oli pääkulkutie, elikkä kakkoselta Ouluun ja Haukiputaalle (vai oliko Kello välissä?) suorilla vaihteilla?
01.03.2005 12:25 Torbjörn Sandell: Nyt tietty kampiastl-fani lähtee arvailemaan kampien käyttötarkoituksia. Ensimmäinen, punainen, vasemmalta on tietty A1/2 Oulun suunnan tulosemafoori. Toinen, myös punainen, on varmaan lähtösemafoori etelään (F?), mutta miltä raiteelta (I vai II)? Kolme seuraavaa ovat sitten näköjään vihreitä elikkä lukituskampia. Ensimmäinen näistä varmaan ykkösraiteen erkanemisvaihde, toinen luultavasti erkanemisvaihde toiselle puolelle (r. 3-5?) ja kolmas ehkä lukitsi vaihteen kolmosraiteelle. Sitten pohjoispään kammet: aluksi pari kääntökampea (siniset) joista naapurikuvasta päätellen käännettiin ykkös- ja kakkosraiteiden väliset vaihteet. Tämän jälkeen vielä pari lukituskampea, joista ensimmäisestä edelleen naapurikuvaan perustuen lukittiin kakkos- ja kolmosraiteiden väliset vaihteet ja toisesta em. kääntökammilla käännettävät vaihteet. Lopuksi taas neljä opastinkampea: ensimmäinen ja toinen ilmeisesti ohjaavat lähtösemafooreja D1/2 (ykkösraiteelta) ja E (kakkosraiteelta), mutta kumpi on kumpi? Toppilan suunnan tulosemafooria (C?) käyttää taas luultavasti toiseksi viimeinen kampi, ja oikeanpuolimmainen on tietysti pohjoisen tulosemafoorin (B1/2?) kampi. Korjauksia? Kommentteja?
02.03.2005 17:29 Teemu Vehkaoja: Muutamat tutut suorittajat kertoivat, että itäpäässä (Oulun päässä) ainakin yhdessä vaihteessa oli kuvan oton aikoihin sähkökääntölaitteet, joita ohjattiin asetinlaitepukin päällä olevan taulun avulla. Matkaa vaihteelle olisi ollut sen verran pitkästi, ettei vaihteita voitu pitää vaijerivälitteisenä. Vaihteiden lukituksesta en tiedä, että olivatko ne sähköisesti vaiko vaijerivälitteisesti ohjattuja. Kaivelen asioita esiin kunhan törmäilen tuttuihin ihmisiin. Naapurikuvasta kun katselee, niin näyttäisi siltä, että ykköselle mennään asetinlaitteelta vaijerivälitteisesti käännettävien vaihteiden kautta, kun taas kolmoselle johtavat vaihteet ovat paikallisesti käännettäviä.
04.03.2005 15:24 Torbjörn Sandell: Totta, siinä astl:n päällähän näkyy joku sähkökääntölaitteen ohjaustaulun tapainen. Kokkolan pohjoispäässähän "ennen vanhaan" (ennen sähkövaihteita ja kaukoa)käännettiin tulovaihdetta sähköisesti. Sitä tosin "lukittiinkin" sähköisesti, joten sähkökääntöisen vaihteen mekaaninen lukitseminen olisi ainakin minulle uutta! :) Toisesta kuvasta (nro 12055) taas saatiin tietää, että lähtösemafori etelään oli F ja kakkoselta Ouluun.
04.03.2005 15:31 Torbjörn Sandell: Tve4: Länsi(/pohjois)pään vaihdejärjestelyistä yritin sanoa saman kuin sinäkin, mutta ehkä en oikein onnistunut siinä. ;) Kiitos kuitenkin selvennyksestä, tältä "rantaruåttalaiselta" selitykset tahtovatkin aina mennä jotenkin pitkiksi ja turhan hankaliksi... :D
15.09.2006 22:07 Juuso Nurmela: Tuiran aseman nimikyltti on nykyään Tuisku-pubin edessä valtatiellä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!