22.05.2021 / Raidejokeri, Espoo Maari
Guido Triebel

22.05.2021 Kehäratikan asennuskalustoa vuokrataan Saksasta asti. Siellä on noin 20 metriraiteista ratikkaverkkoa ja sopivaa vuokrattavaa. Kyljessä on firman kilpi, rekkarin 'BB' tarkoittaa 'Böblingen', lähellä Stuttgartia.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Guido Triebel
Lisätty: 11.10.2021 20:30
Muu tunniste
Sekalaiset: Muu ajoneuvo, Raitiotie
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

11.10.2021 20:49 Jimi Lappalainen: Luettelo noista saksalaisten rekisterikilpien kirjaintunnuksista: https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_​Kfz-Kennzeichen_in_Deutschland
12.10.2021 00:11 Lasse Reunanen: Kuinkahan pitkiä vuokrakeikat väillä ajoneuvoilla on? Tulisikohan nuo ajoneuvot rekisteröidä Suomeen. Jos moottoriajoneuvo on yli 180 vuorokautta vuodessa Suomessa, on se rekisteröitävä Suomen ajoneuvorekisteriin. Ja tuo ei tarkoita yhtäjaksoista oleskelua Suomessa vaan vuoden aikana laskettuja vuorokausia tai niiden osia Suomen maaperällä tai aluevesillä.
12.10.2021 00:28 Tuukka Ryyppö: Kunhan kuljettajat eivät ole Suomessa kirjoilla, toiminta on laillista. Tuo laki lähinnä määrittää, että kuljettajana on oltava joku muu kuin Suomessa asuva. Esim. latvialainen saa ajaa Suomessa Saksan kilvissä olevaa autoa, suomalainen ei.
12.10.2021 00:59 Juhani Pirttilahti: Lain kiertäminen on yksi keino ylläpitää jatkuvuutta.
12.10.2021 01:44 Lasse Reunanen: Jos ajoneuvo on Suomessa yli 180 vrk vuodessa, on se tullattava/rekisteröitävä tänne vaikka ei käytettäisi lainkaan. Esim. virolaiset raksamiehet joutuu verottamaan ja rekisteröimään autonsa Suomeen, vaikka joka viikonloppu kotona kävisivätkin. Ja Lapissa on ruotsalaisilla ja norjalaisilla mökkejä Suomessa, niin tullimiehet käy kesällä kyttäämässä, onko pihoille jätetty kesäksi seisomaan ruotsin-/norjankilpisiä moottorikelkkoja. Jos on, niin rekisteröintivaatimusta Suomeen jopa uhkasakon voimalla.
12.10.2021 02:54 Jouni Halinen: Mitens se sitten menee Lasse jos teet kaverisi kanssa (Virossa) diilin että vaihdatte autoa (kummatkin autot vastaavat toisiaan), niin että kummatkin ovat vuoronperään Suomessa sen max. 179 päivää ja kaverisi ei käy Suomessa (autolla) laisinkaan. Onko tässä se kuuluisa "porsaanreikä"?
12.10.2021 03:14 Lasse Reunanen: Juuri näin. Ystäväni asui Ruotsissa. Kävi aika usein Suomessa ja hänellä oli auto myös täällä. Kulki lentäen välejä. Suomessa oleva auto piti vaihtaa välillä Ruotsissa olevaan, ettei kumpikaan ajoneuvo ollut yli 180 vrk Suomessa. Sama toimisi virolaisduunarillakin, vuoronperään ajelisi omallaan ja rouvan autolla, niin kumpaankaan ei tulisi yli 180 vrk/v. Suomessa.
12.10.2021 21:18 Uwe Geuder: Tullattavaa ei ole, Saksa ja Suomi ovat samassa tullinunioinssa. Kuorma-autoista ei kai tarvitse maksaa autoveroakaan. Nopeasti en ole löytänyt tietoa, milloin kuorma-auto on rekisteröitävä.

Tuo 180 vrk -sääntö pätee kai turistiautoihin. Opiskeiljoille se on nykyisin vuosi. Toisen EU:n maan työntekijä saa rekisteröidä autonsa asuinmaahansa. Asuinmaan voi olla se, jossa on perhe, jos hän "usein" palaa sinne, kestosta ei sanota mitään. Noudattaako verottaja EU-lainsääntö tässä suhteessa, sitä en tiedä. Onhan jonkunlainen perinne, ettei verottaja sitä aina noudattanut, ennen kuin hävisi tuomioistuessa.
12.10.2021 21:28 Uwe Geuder: Omituinen firma se on. Webbisivuja en löydä, sähköpostikin on vain internetpalvelutarjoajan osoite. Firman omistaja lienee Deutsche Bahnin tytäryhtiöllä töissä (jos ei ole kaima tai äsken vaihtanut). Käytännössä naapurikylä, jossa olen kasvanut.
12.10.2021 21:31 Uwe Geuder: Onko kukaan huomannut, ettei hytillä ole ovea? Ei ainakaan tällä puolella.
12.10.2021 21:41 Lasse Reunanen: Eikö Suomeen rekisreröidystä ajoneuvoista enää makseta käyttövoimaveroa ja milloin kabotaasisäännökset on kuorma-autoliikennöinnistä poistuneet. Tulli valvoo tavaroiden maahantuontia, vaikka fyysisesti tullimaksua tarvitsisi maksaakaan. Jos ulkomaalaisella ajoneuvolla työskentely olisi laillista, ei Suomessa olisi yhtään kuorma- eikä linja-autoliikennöitsijää. Kaikki hoituisi vaikkapa Romanialaisten tai Unkarilaisten toimesta.
12.10.2021 21:50 Uwe Geuder: Tietysti maksetaan rekisteröidystä kuorma-autosta käyttövoimaveroa. Mutta se ei anna vastausta siihen, milloin/millä ehdoilla se auto pitää rekisteröidä.
12.10.2021 21:59 Uwe Geuder: Kabotaasi on sinänsä hyvä hakusana. Sehän on nykyisin sallittua, mutta en tiedä, millä säännöillä. Päteekö kabotaasi tuohon autoon, sitä en tiedä. Se on minusta enemmän työkone, ainakin niin kauan kun sitä käytetään kuvassa näkyvillä tavalla. Jos aloitettaisiin kuljettaa soraa Helsingistä Rovaniemelle asia olisi tietysti toinen.
12.10.2021 22:11 Lasse Reunanen: Jos tuo kuljettaa ruuvilaatikon varikolta työmaalle muulle kuin omalle työryhmälleen, syyllistyy kuljettaja tuolloin kabotaasisäännösten rikkomukseen. Ilman kabotaasirikkomusta tuon ruuvipaketin kuljettaisi Suomeen veronsa maksava Suomalainen kuljetusyritys. Päivänselvää veronkiertoa ja harmaata taloutta. Lakitekstistä en nyt osaa etsiä oikeata kohtaa, mikä edellyttää Suomessa käytettävän ajoneuvon rekisteröintiä Suomeen, mutta näin se on. Sumessa vakituisesti käytettävät ajeneuvot ja työkoneet on oltava rekisteröity suomeen, mikäli niiden käyttö edellyttää rekisteröintiä. Muutenhan kuka vaan voisi hankkia autonsa tai työkoneensa mistä eu-maasta hyvänsä ja ajella niiden maiden vakuutuksilla ja veroilla. Katsastuksiakaan kukaan ei vaatisi.
13.10.2021 01:26 Tuukka Ryyppö: Vaan miksi tuo kuljettaisi ruuvilaatikoita? Tuntuu aika selvältä, että jos laite on Helsingissä tietyn raideliikenneyhteyden rakentamista varten, se ei ole täällä vakituisesti käytettävä ajoneuvo. Sillä tehdään yksi projekti, ja sitten se lätkii takaisin Saksaan. Menisi rakennustöiden tilaaminen aika hankalaksi, jos jokaisen projektin kohdalla pitäisi ottaa työkoneet pois rekisteristä, lisätä ne projektin ajaksi toisen maan rekisteriin ja sitten taas lopuksi ottaa pois rekisteristä ja lisätä uuteen rekisteriin.
13.10.2021 09:58 Juha Pokki: Kabotaasista: Suomeen toisesta EU- tai ETA-maasta tulevalla ajoneuvolla on kansainvälisen kuljetuksen jälkeen oikeus tehdä kolme maan sisäistä kuljetusta seitsemän vuorokauden aikana.
Mitä tulee tämän ajoneuvon mahdollisesti tekemiin kuljetuksiin, on hyvin epätodennäköistä, että se työssään kuljettaisi minkään sortin "rahtia", joka olisi sidoksissa muuhun kuin ajoneuvolla tehtävään työhön.
Ajoneuvo ei kuulune muutenkaan kabotaasin piiriin edes lähtökohtaisesti, koska se tuskin on saapunut maahan suorittamaan sitä ns. kansainvälistä kuljetusta. Eli ei ole tuonut rahdiksi luettavaa kuljetusta (Saksasta) Suomeen, joten kabotaasijakson ei voida katsoa edes koskaan alkaneen.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!
<< Kuvalista >>