17.04.2025 / Rauma

17.04.2025 Tyypillistä raumalaista tavaravaunustoa. Näytille on aseteltu rättejä ja simmareita. Selvästi viimeiseksi Porista maakuntapuutavarajunana T 58444 raiteelle r. 305 tulleet komeat mäntytukit ovat matkalla sahalle. Tuskin noin komeita pölkkyjä raaskitaan keitellä sellukattilassa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Rauma (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Rauma
Lisätty: 17.04.2025 21:30
Junatyyppi
T: 58444
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

18.04.2025 02:04 Rasmus Viirre: Tuskin, mutta silti, kaikki on mahdollista.. Nättiä tukkia on mennyt vaikka energiapuun joukossa lämpövoimalaan täällä Keski-Pohjanmaalla, vaikka pölleissä ei juuri näkynytkään pahaa vikaa, kuten lahoa tai lenkoutta. Siinä oli ihmettelyn paikka.
18.04.2025 09:19 Ari-Pekka Lanne: Myönnän itsekin sortuneeni samaan. Olkluato-3:n alettua Raumanmeren lämmityksen lauhteenajolla kehittyi Rauman edustalle viime marraskuussa Suomen historian ensimmäinen hirmumyrsky. Sen seurauksena maakunnissa kaatui valtavat määrät isoa, priimaakin puuta. Paikoin osa siitä puutavarasta näkyy korjatun metsäautoteiden varsille ihan teollisen mittakaavan puutavara-auton noudettaviksi laaneiksi. Puoliurbaaneissa lähimetsiköissämmekin on kuulunut talven ja kevään kestäessä kiivasta kaksitahtikoneiden pörinää puulämmittäjäkotitalouksien tehtyä kaupungin kanssa soppareita yksittäisten juuripaakullisten tuulenkaatojen ja konkeloiden huseeraamisesta. Muutama pinokuutio tällaista välillisesti Olkluaron tarjoamaa, raumalaittain sanoen »pystömuurin» polttoainetta on metrin haloiksi pilkottuna kuivumassa meilläkin.
18.04.2025 13:19 Rasmus Viirre: Näinpä. Onhan se luonnollista, että myräkän jälkeen metsänomistajilla nousee kauhea kohu ja hätä myydä kaatunutta puustoa mahd. nopeasti laadun säilyttämiseksi ja myrskytuhojen tappioiden ”lievittämiseksi. Silloin tapahtuu herkästi näitä tilanteita, jolloin puukaupan maailmankirjat menevät sekaisin. ”Pitäkää hyvänänne..” Tuulikaadot voivat säilyä metsissäkin onneksi yllättävänkin pitkään ennen kuin alkaa laatu kärsiä huomattavasti, riippuen mm. maaperästä ja vuodenajasta kaatumisen hetkellä.
19.04.2025 08:59 Ari-Pekka Lanne: Jos on vähän juuria jäänyt kurkottamaan maaperän vesiä ja kivennäisiä, näkyy kaatunutkin koivu kukkivan ja kasvattavan lehtiä. Vaikka kuolemaahan se puu toki tekee.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!