27.09.2006 / Helsinki, Helsinki asema

27.09.2006 Todennäköisesti lipunmyyntivaunun löytymisen vaikeudesta Eil-junista tullut palaute on tuonut lisämerkinnät Eilf 25202 sivuoviin. Eilf ei osu laitureilla lipunmyyntikyltin kohdalle, koska se on sijoitettu Sm-kaluston pysähtymismerkkien mukaisesti. Kuvassa Eilf 25202 lähdössä junassa 227 Riihimäelle kello 16:43.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Helsinki asema (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Helsinki
Kuvaaja: Lari Nylund
Lisätty: 29.09.2006 00:00
Junatyyppi
H: 227

Kommentit

29.09.2006 07:07 Jouni Hytönen: Jopas se kuvaaminen taas herättää huomiota! Lisääkö huomioarvoa se, että henkilökunta kuvaa? :)
29.09.2006 11:07 Tomi Lapinlampi: Siellä tietysti odotellaan Laria myymään lippuja ja ihmetellään että mitä se tuolla ulkona kameran kanssa pelehtii ;)
29.09.2006 11:43 Lasse Härkönen: No nyt on piktogrammilla riittävästi kokoa. Todella tervetullut uudistus. Tässä maassa kun väestö ikääntyy kovaa vauhtia ja ikä vaikuttaa myös näkö- & havainnointikykyyn.
29.09.2006 19:29 Ari Palin: Lipunmyynnistä puheenollen, tiedätkö Lari, miksi vyöhykealueella konduktööri tarkastaa kaikkien matkaliput väleillä Kerava-Lahti, Riihimäki-Lahti ja Kirkkonummi-Karjaa eli miksei näillä osuuksilla noudateta ns. avorahastusta? Johtuuko se vain siitä, että näillä osuuksilla konduktöörillä on aikaa tarkastaa kaikki liput? Ja onko niin, että näillä osuuksilla ei myöskään tarvitse tähdätä lipunmyyntivaunuun, jos aikoo ostaa lipun junasta?
29.09.2006 20:03 Lari Nylund: Ari: Helpoin vastaus on, koska meidät on ohjeistettu tekemään niin. Rataosat (pl. oikorata) ovat aikanaan kuuluneet kaukoliikenteen puolelle, joten niillä asiakkaat ovat tottuneet tällaiseen toimintaan. Oikoradalla luulen, että näin saadaan tarkinta tietoa asiakasmääristä ja heidän käyttämistään lipputyypeistä. Matkustusta siellä varmasti tarkkaillaan suurennuslasin kanssa jossain toimistossa, että osattaisiin tarjota tulevaisuudessa oikeanlaisia palveluja. Aikaa rataosilla on joissain junavuoroissa enemmän ja ruuhkaisemmissa ei välttämättä kaikkien lippuja ehditä tarkastamaan. Tällaisista tapauksista konduktöörin on asiallista tehdä ilmoitus, että miehitys saataisiin työmäärän vaatimalle tasolle. Valitettavasti työmäärän lisääntyminen harvoin näkyy siitä maksetavassa korvauksessa. Oletteko koskaan miettineet, että mitä kaikkea konduktööri nykyään tekekään?
29.09.2006 22:49 Ari Palin: Kiitos vastauksesta. Toki tiesin, että kyseessä on toimintaohje eikä niin, että konduktööri itsenäisesti vain päättäisi katsoa liput, jos sattuu olemaan aikaa. Konduktöörin tehtäviä, joita tiedän: pohjakassan riittävyydestä huolehtiminen, junan matkakuntoisuuden tarkastus ennen lähtöä (johon kuuluvat myös kuulutuslaitteen asettaminen toimintavalmiiksi ja määräasemakylttien paikalleenlaitto), "valmis täällä" -opasteen antaminen kuljettajalle, lippujen myynti, matkustajien neuvominen henkilökohtaisesti, matkustajien informointi kuulutuksin (esim. poikkeustilanteissa), yhteydenpito kuljettajaan (jos tarvetta), matkan aikana esille tulevien vikojen tai epäkohtien paikantaminen ja mahdollisuuksien mukaan myös korjaaminen sekä niistä raportointi, lippukassan ja lipunmyyntilaitteen toimitus matkan jälkeen sinne minne ne kuuluvat sekä tarvittaessa junan saattaminen, jos sitä jossain matkan vaiheessa tarvitaan (esim. veturijunien siirrot Helsingin ja Ilmalan välillä). Jäiköhän vielä jotain merkittävää pois?
18.12.2006 21:52 Otto Siren: Lainaus kuvatekstistä:"Eil-junista tullut palaute on tuonut lisämerkiinät Eilf 25202 sivuoviin" Ainakin nyt on jokaisessa Eilf:issä samanlaiset lipunmyynti-tarrat.
18.12.2006 22:38 Jussi Pihlajamäki: Käsittääkseni myös järjestyksen valvominen kuuluu konduktöörin työtehtäviin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!