??.??.1963 / asetinlaite, Helsinki asema
M Saarinen

??.??.1963 Kuva Helsingin ratapihalta, asetinlaitetornista. Kuvausvuosi on 1963. Hiljainen on ratapiha virkamieslakon aikana. Tiedä sitten, voiko tässä nähdä keskitettyjä vaihteita. Minun mielestä ei. Pasilassa oli kyllä keskitettyjäkin, kunhan löydän kuvan arkistostani.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Helsinki asema (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: asetinlaite
Kuvaaja: M Saarinen (Lisännyt: Pave Saarinen)
Lisätty: 23.09.2014 14:58
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

23.09.2014 22:21 Martin Hillebard: Tähän aikaan oli vielä paljon höyryvetureita ajossa. Taitavat kuvanotto-hetkellä lepäillä talleissaan.
26.09.2014 23:27 Tapio Keränen: Junakulkutievaihteet olivat tuolloin paikallisesti asetettavia eli limpusta käännettäviä, mutta keskitetysti lukittavia lähimmältä asetinlaitteelta.
28.09.2014 22:41 Martin Hillebard: Päivävaunut ovat edelleen pääasiassa puukorisia Ei -yms. Oikealla näkyy myös ns. moottorikiitojunan Dm 4 + vaunujen vaunustoa.
Tapio, Muistan Sinut 1960 -luvulta ensimmäisenä Helsingin aseman Pienoisrautatiekerholta kun ainakin itse olin vielä aika skidi. Hitto kun siitä on aikaa.
Itse asun Ruotsissa sitten 1971 ja täytin 65 huhtikuussa ja olen nyt siis kansan-eläkeläinen.
Olisipa kivaa pitää enemmän yhteyttä teihin toisiin vanhoihin staroihin ... anteeksi veteraaneihin höyryajoilta. Minun Epostiosoitteeni on martin.hillebard.@gmail.com .
28.09.2014 23:06 Tapio Muurinen: Hiljainen on asemanseutu Helsingissä, ja niin oli muuallakin. Virkamieslakko alkoi 1.3.1963, ja kaikki junat pysähtyivät. Jäänmurtajalakko oli päättynyt pari viikkoa aikaisemmin, mutta nyt eivät junat kulkeneet. Vientiteollisuutta iskettiin kovin. Tehtaat pyörivät kuitenkin normaalisti, kunnes varastot alkoivat täyttyä. Varastoja alettiin purkaa tehtaiden omilla vetureilla. Myllykoskelta ajettiin Kotkaan ja Inkeroisista Haminaan. Tulipa yksi paperijuna Kaipolasta Haminaan Vv13:lla. Vandringille otettiin mukaan lisäpolttoainetta tynnyreissä. Liikenneosaston miehet ajelivat "Kisko-Kalleilla" ja "Veto-Jusseilla" l. Otsoilla satamissa. Kansainvälinen pikajunaliikenne toimi mitenkuten lakonalaista työtä tekevien luotsien ja venäläisten kuljettajien voimin. Myös muuta Vainikkalan liikennettä yritettiin saada käyntiin valtaisan ruuhkan purkamiseksi, mutta se ei onnistunut. Lakko kesti neljä viikkoa, 28.3. saakka.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!