Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 16.10. 02:20 Jouni Halinen  
  Hiukan on vetovoimaa siirtämässä tällaista tykinputkea http://sa-kuva.fi/static/56/88/115688_r5​00.jpg
kuva 22.09. 02:07 Jouni Halinen  
  Tässä liikkuvaa kuvaa tapauksesta. https://www.youtube.com/watch?v=HCCI--2D​vow
kuva 21.09. 02:04 Jouni Halinen  
  Tämä taitaa olla alkujaan "dresiina" kun on jo 1800 luvun lopulta. http://vaunut.org/keskustelut/index.php/​topic,11264.0.html
kuva 29.08. 22:03 Jouni Halinen  
  Lapinkultahan tehtiin vielä joitakin vuosia sitten Torniossa ja tölkissä luki silloin "tunturipurojen raikkautta" ensin hävis teksti tölkin kyljestä ja sitten loppui koko oluen valmistus Torniossa. Taitaa nykyään sopivampi sanonta olla "hanaveden raikkautta".
kuva 26.08. 18:13 Jouni Halinen  
  Tämän kuvan alla käydään mm. henkevää keskustelua asianomaisesta “nollapisteestä”
http://vaunut.org/kuva/38085

Ja vielä kelpo kuva ko. pisteestä.
https://www.helsinkikuvia.fi/record/hkm.​HKMS000005:km002zym/

Ja isoita tai pienistä hatuista puheenollen tulee mieleen aikansa ”seeeek”. https://www.youtube.com/watch?v=tYL_swLx​1I0

Tähän kuvaan vielä lisäyksenä, kuvassa oleva ”laiturivaunu” näyttää tarvitsevan veto/työyntövoimaa liikkuakseen aseman alueella, esim. 2 kpl asemamiestä tai muita aseman ns. duunaria. Eli niinkuin nyt jo keskuudestamme poistunut ansioitunut kaikkien alojen asiantuntija Lajusen Topi on tällä foorumilla joskus maininnut ”vetovoimasta” veturia tai työntyriä.
kuva 25.08. 18:35 Jouni Halinen  
  Kaima: Alunperin "vaalea rakennus” oli nimeltään Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) Roihupellon bussivarikko, vai oliko Vartiokylän varikko, Roihupellon teollisuusalue kun kuuluu Vartiokylän/harjun suuralueeseen, samoin kuin Myllypurokin?. Mulla on sellainen ”tytinä” että silloin kun varikko rakennettiin, niin ei puhuttu vielä Roihupellon teollisuusalueeesta?. Heti kuva-alan vasemmalla puolella on kuitenkin perinteitä jatkamassa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) metrovarikko.

Ilmakuva vuodelta 1964 http://kartta.hel.fi/link/57o3w9 ”pellolla” näkyy olevan vain Herttoniemen rata ja tämä kyllästämö. http://vaunut.org/kuva/99633?u=1809 se sijaitsi tässä kuvassa oikealla puolella noin junan etu ja takapään välillä
Puotinharjussa näkyy olevan jo paljon kerrostaloja. Nimimerkki: Vartsikassa vuodesta 1957 asunut.

Etualalla oleva mänty näyttää vähän nuorehkolta ”rahapuulta” mm. käppyräiset oksat, ei taida nuorempi porukka edes tietää mikä kumma on ”rahapuu” Sehän on huonekasvi https://www.meillakotona.fi/artikkelit/r​ahapuu-on-huonekasvien-ikisuosikki-nain-​onnistut-sen-hoidossa tai sitten sanonta männystä jossa on suhteelisen vähän käppyräisiä pitkiä oksia ja vain puun yläosassa. Tunnetaan myös nimellä ”rahamänty” tässä linkissä asiasta enemmän.
http://www.kirjastovirma.fi/pudasjarvi/t​arinoidensyote/rahamanty
kuva 24.08. 23:27 Jouni Halinen  
  Reinon selän takana, ehkä noin 300 metrin päässä on Myllypuron vesitorni ja tämän kuvan horisontissa näkyy Roihuvuoren vesitorni. Sen urakoi 70-luvulla Sveitsiläinen firma, ensin valettiin "sienen" varsi ja sen jälkeen valettiin varsinainen vesisäiliö ("lakki") maantasolla olevaan muottiin, ja lopuksi "lakki" tunkattiin järeillä hydraulitunkeilla nykyiseen korkoonsa.

Tota veturin oikealla olevaa tietä pitkin tuli meikäläisen vuonna 1973 poljettua Vartsikasta kesäduunipaikkaan (SähköPaganus Oy) työpäällikö Hokkasen kotitaloon Sisostentielle purkamaan pihassa olevan uima-altaan betonivalun laudoitusta. Vertaa siihen kun yksi kentsu (puolustusvoimien komentaja) rakennutti 60-luvulla kesämökillensä bunkkerisaunan varusmiestyövoimalla, pioneerit kuulemma "harjoittelivat" hänen mökinlänsä kallionlouhimista. Kenkäähän siitä tuli kentsulle, vaikka olikin Urkin luottomies.
kuva 18.08. 22:39 Jouni Halinen  
  Vielä yhteenvetona: Oksalakasta saatiin alkoholi erotettua suolaamalla. Tenusta saatiin alkoholi erotettua suodattamalla se ranskiksen läpi. Käymistuoteista saatiin alkoholi erotettua pakkastislauksella. Kolina taidettiin nauttia sellaisenaan. Ja jos olit juoppo lääkäri, niin ostit juomasi halpaan hintaan apteekista. Kyllä Suomalainen ihminen on kekseliäs kun on viinasta kysymys.
kuva 18.08. 19:10 Jouni Halinen  
  Vielä alan miesten keinoista vältellä Alkon tuotteita, oli varmaan hinta ja saatavuus(viinakortti)poliittinen kysymys. Nyt tulee kuvaan mukaan R-aihetta. Ensin tehtiin jonkinmoista käymistuotetta, sahtia ym. ja kun se oli keskenkaiken juotavana varmaan aika pahanmakuista, niin (tämä vain pakkasilla) otettiin parin metrin pätkä ratakiskoa ja laitettiin se 45 asteen kulmaan ja laskettiin ”vierre” kiskoa pitkin alapurkkiin, jolloin muut partikkelit jäätyivät matkan varrella ja vain alkoholi valui alasasti. En tiedä onko tämä vain kaupunkitarinaa?.

Toisen tarinan olen kuullut, että jotain tuotetta valmistettiin ”suodattamalla” välituotetta ranskanleivän läpi?. Näitä ei kyllä saisi täällä kyllä kertoa, lähtevät sivuston alaikäiset heti ensipakkasilla koittamaan näitä valmistustapoja.
kuva 18.08. 16:39 Jouni Halinen  
  Serkkutyttö Pirjo, joka on syntynyt 1948 ja muutti jo pikkulikkana Ruotsin Uddevallaan (ylärivi 4 oikealta http://vaunut.org/kuva/49817?u=1809 ) puhui minulle noin 10 vuotta sitten puhelimessa, kun päivitti veljensä Harrin nykytilaa (ylärivi toinen oikealta), että Harri on ”puliukkona” Uddevallan ao. piireissä, kuulosti hassulta, koska sehän on terminä poistunut jo ajat sitten Suomen puhekielestä. Nykyjään on mm. normijuoppoja tai alkoholisteja. Puliukko nimitys taisi tulla jostain käytössä olleesta korvikealkoholista? joku vanhempi asiantuntia varmaan tietää nimityksen taustan?. Käytössä taisi olla vielä alan miehillä "kolinaa" se taisi olla jotain partavettä?.

Tässä (kuvassa) täytyy ottaa ehdottomasti huomioon kuvassa olevien herrasmiesten taustat, eli joka äijä on ollut taatusti viime sotien aikana rintamalla. Eli jos tänä päivänä heitettäisiin 80 %:tia (ikäluokasta) tällä(kin) sivustolla vaikuttavista 17-34 vuotiaista hemmoista (nykyjään leidejäkin voisi tietenkin mahtua joukkoon) Karjalan metsiin, niin miettikää mikä heidän psyykkinen tilanteensä olisi max. ao. 5 vuoden metsäkeikan jälkeeen. Eli suuri kiitos näillekkin kuvan ”spurkuille”.

Kyllä minusta 60-luvun tyylikkäin auto oli Pösö 404 (1962) ja 70-luvun oli Rellu 5 (1972) kummatkin aikansa huippumuotoilua.
Vaikka muutenhan nämä ranskanleivät ovat aivan pe.....tä. T. nimimerkki Sitikka C5 HDI vm. 2002 uutena ostanut.
kuva 17.08. 15:28 Jouni Halinen  
  Juu muistan niihin aikoihin mielenkiinnosta lukeneeni, että varsinainen öljyn kaupallinen tuotanto alkoi juurikin näihin aikoihin, ensinhän piti rakentaa etsintä ja porauslautat sun paljon muutakin ja vielä löytää sitä öljyä. Kaikki polkaistiin käyntiin täysin tyhjästä. Ei näkynyt vielä öljysheikkejä katukuvassa.
kuva 17.08. 15:21 Jouni Halinen  
  Paikka 43 vuotta myöhemmin. Myöhäinen vastaus Jimille. Tuo "pöytätennismaila" viittasi paikkaan Eniron karttalinkissä, nythän linkki ei enää toimi. http://vaunut.org/kuva/127825 Ikää meillä oli Joren kanssa 17 vuotta ja oltiin kovia prätkäjätkiä, viime käynnistäkin täällä on kulunut jo 25 vuotta.
kuva 17.08. 15:05 Jouni Halinen  
  Pikkuisen on paikka muuttunut 43 vuodessa. Silloin Norja ei ollut vielä öljymaa, nyt kaikki on toisin.
http://vaunut.org/kuva/51922?u=1809.
Näkyy asemalla olevan vielä Politiasema, silloin tämä paikallisen seriffin nimitys vähän nauratti.
kuva 24.06. 17:05 Jouni Halinen  
  Toden totta, tämä rautateiden nollapiste on ollut virallisesti myös nollapiste muillekin etäisyyksille. Tämä selviää tästä ”Helsinki ilmasta käsin” videosta sen loppupuolella. Video etenee vanhan nelostien linjaa mukaillen Latokartanosta Rautatieasemalle.

https://www.elavamuisti.fi/aikajana/hels​inki-ilmasta-kasin

Mielenkiintoinen sivusto muutenkin tämä https://www.elavamuisti.fi

Kaikille autontunnistajille on mm. kelpo video vuodelta 1914 https://www.elavamuisti.fi/aikajana/auto​mobiilikausi-helsingissa

Lisää samaa herkkua https://www.elavamuisti.fi/asiasanat/aut​ot
kuva 22.06. 13:28 Jouni Halinen  
  Nykynäkymät https://goo.gl/maps/yYx1Gfz1qet Jusseja kaikille ja älkää hukkuko.
kuva 21.06. 21:43 Jouni Halinen  
  Hevosillekkin palvelu pelaa, etualalla taitaa olla menossa ”vesitys” ja kuvan keskialalla on ”seisova pöytä”, tarjolla varmaan erillaista apetta ruokiksella (heinää, kauraa ja porkkanoita) jaksaa sitten lähteä seuraavalle keikalle vatsa täynnä. Kaukaloita näyttää olevan kaksinpuolin noin 40 kpl, varsinainen ”rekkaparkki” siis on kyseessä. Hyvin noihin aikoihin samalle kadulle sopivat, niin autot, ihmiset, hevoset, ratikat kuin myös junat.
kuva 30.05. 15:07 Jouni Halinen  
  Siinähän se on ja siinä lukee NOLLAPISTE, pyöreä baaripöytä ja nuorisoa, kuin myös muutamia senjorikansalaisia, mutta sitä ei näy että onko se Speedy, voi olla että muistan väärin, Ehkä sen takia, että Vallilan ammattikoulun lähellä Mäkelänkadulla ainakin sellainen oli.

Näyttää siltä että "nollapistettä" on käytetty myös muiden kuin rautateiden etäisyyksien ilmoittamiseen.
Eikö Rooman pitäisi olla ilmansuunnissa Berliinin vieressä, eli Budapest on mielestäni idempänä kuin Rooma, näkisihän ton Googlemapista jos katsoa jaksaisi. Höljäkkälään on näemmä 569 kilometriä, minä olisin kuvitellut matkaksi 720 kilometriä.

Lisäksi kaikki ajan merkit. Mummoilla huivit päässä, nuorilla miehillä pitkät tukat, Afkaaniturkki, karvalakit, muoviset kuppituolit, rengaskahvi, Nortti palaa, mekaaninen kassakone, metrovalinta (sana metro oli silloin kovaa huutoa) ja ajat sitten lopetettu Henriksson. Ei puutu kuin Tunnelin levy (muutamia vuosia sitten lopetettu) joka oli tässä aivan lähellä.

Seuraava R-harrastajien tapaaminen voitaisiin järjestää tällä "pyhällä" paikalla. Martinlaakson arkipiispahan voisi tämän järjestää, sorry ei saa loukkaantua.
kuva 29.05. 22:32 Jouni Halinen  
  Kun katselee tulla linkin takana olevia uudempia pohjakuvia, niin näyttää siltä että muutoksia on tehty niin, että ko. pylväs on nykyjään jalankulkualueella. Kävin joskus myöhemmin paikalla ja silloin tilassa oli R-kioski ja pylväs oli täysin myyntihyllyjen peittämä. Tietääkö Rauhalan Jorma asiasta?, häneltä kun tulee faktaa usein kuin "apteekin hyllyltä".
kuva 29.05. 12:46 Jouni Halinen  
  Täällä on ollut aina joskus puhetta ns. nollapisteestä (mm. Teppo 2007), eli paikasta josta aletaan laskemaan ratakilometrejä, joskus muinoin on jonkun tiedon mukaan ollut joku ”teräsnuppi” Kaivokadulla, itse olen ymmärtänyt että eräs pylväs asematunnelissa sijaitsee ko. paikalla, onko siinä perää?. Tämä
laskentakäytäntöhän on edelleen käytössä.

Kaivoin esiin asematunnelin pohjapiirroksen

https://www.google.fi/search?q=asematunn​eli+kartta&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir​=_MI1I8WVDHABBM%253A%252CXpskQYyIwSU2dM%​252C_&usg=__fswId4G9KU4ampeCTXFnhuDTYFY%​3D&sa=X&ved=0ahUKEwjU-_Obx6rbAhWrJJoKHcz​oDNcQ9QEITDAD#imgrc=wDEZIVyW5Xth_M:

Oli pakko laittaa pitkä linkki, en saanut millään toimimaan lyhennettyä?.

Muistikuvani mukaan ko. pylväs on ”laivanmuotoisen” sinisen liiketilan pyöreän (alhaalla) kohdan keskellä. Siinä oli 70-luvun puolivälissä voisi kai sanoa lähinnä ns. nuorisokahvila, niitä kun silloin oli. Nimi oli Speedy, ko. pylvästä kiersi ns, baaripöytä jakkaroilla. Olisiko ollut, niin että pylväässä olisi ollut joku maininta asiasta?, tätä en muista. Kun asiaa tarkastelee tästä vanhasta kartasta, niin ei paikka mene ainakaan kovin pahasti pieleen.
kuva 08.04. 23:59 Jouni Halinen  
  Lisää vertailukuvia.

Näin vuonna 1971, eli yli 10 vuotta ennen metroa, busseja oli välillä koko Kulosaaren silta täynnä. http://albumit.lasipalatsi.fi/suomi/kuva​kortti.html?photo_id=1689&language=

Tässä näkymät samalta paikalta 50-luvulta, Kulosaaren uusi silta rakenteilla.
http://albumit.lasipalatsi.fi/suomi/kuva​kortti.html?photo_id=1014006&language=

Tässä kuvassa vuodelta 1974 metrosilta on työn alla.
http://albumit.lasipalatsi.fi/suomi/kuva​kortti.html?photo_id=17447&language=
kuva 13.03. 05:12 Jouni Halinen  
  Joskushan joitain (puolivalmiita) teräsrakenteita joita on muuten hankala kiinnittää kunnolla on vain hitsattu kiinni kuljetusalustalleen, pysyy taatusti paikoillaan. ja irroitus käy rälläkällä käden käänteessä. Olen jossakin jenkkisarjassa nähnyt näin toimittavan, oli joku laivahommeli. Tässä ei kyllä näytä siltä, on kyllä aika hutera kuljetus kaikinensa.
kuva 26.02. 21:08 Jouni Halinen  
  Nyt kyllä herää kysymys tämän naishenkilön "ammatista", olihan yksinäisen naisen pääsy ravintolaan lähes mahdotonta vielä 1960 luvulla https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08​/paaseeko-nainen-yksin-ravintolaan Tässä pätkässä Portsari toteaa "että yksinäinen nainen ravinolassa on omituista". Mutta käytännöt ovat olleet varmaan "ammattilaisten" osalta viime vuosisadan(kin) alkupuolella erillaiset.
kuva 26.02. 20:30 Jouni Halinen  
  Tässä alueen ilmakuva vuodelta 1932, onko kuva otettu tuolta Linnanmäen ensimmäisen vesisäiliön katolta?. Pääradan uusi linjauskin on ja valmiina.

http://kartta.hel.fi/link/41FfGN
kuva 26.02. 20:02 Jouni Halinen  
  Täydennystä edelliseen (Wikibedia)

”Ilmapuolustuksen kannalta tärkeäksi muodostuivat Saksasta hankitut kaksi ilmavalvontatutkaa, m/39 Raijaa (Freya) ja neljä ilmatorjunnan tulenjohtotutkaa, Irjaa (Würzburg). Tutkat paikansivat hyökkäävät koneet ja tehokkailla moderneilla kanuunoilla ammuttu sulkutuli karkotti joukoittain viholliskoneita kääntymään pois kaupungin päältä. Radiotiedustelu havaitsi neuvostoliittolaisten pommikoneiden radioliikenteen jo niiden lähtökentillä ja seurasi radiosuuntimillansa niiden lähestymistä, kunnes saattoivat luovuttaa maalit Raija
valvontatutkille ja ne puolestaan antoivat maalit Irja tulenjohtotutkille”.

”Tutkiin liittyi tehokas laskinlaitteisto Lambda, joka muunsi mittausarvot tykeille ampuma-arvoiksi. Tutkalla ohjattiin myös valonheittimiä. Käytössä oli yhä myös jo vanhentuneita kuulosuunninasemia”.

Koko järjestelmä oli maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen. Pommitusten jälkeen venäläisille syötettiin valheellista tietoa, että Helsinki olisi suurelta osin tuhoutunut. Valvontakomission (venäläiset) kentsut olivat sitten aivan ihmeissään kun autolla ajelivat Malmin lentokentältä Tornihotelliin puoli vuotta pommitusten jälkeen.

Hommaa pyörittivät ilmavalvontalotat, jotka vastoin lottaohjesääntöä kantoivat asetta, olivat jotain vanhoja Italiaisia sohloja. Ammuksia tykeille kantoivat ns. sotilaspojat (mm. Lasse Pöysti). Pommituksia oli kolmena yönä kolmena eri aaltona ja ammuskulutus oli kerrallansa useita junanvaunullisia.
kuva 12.01. 22:20 Jouni Halinen  
  Ei voi sanoa muuta kuin "joukossa tyhmyys tiivistyy", on kyllä vaarallisen näköistä touhua, kun tuolla toisiaan ohittelevat (ei kaiteita kummallakaan puolella). Tohonkin olisi pitänyt laittaa sellainen lukittava peltiviritys joilla taloyhtiöissä estetään lapsien kiipeily tikkailla. Tuolla niitä "lapsia" näkyy olevan 10 kappaletta. Onko tällaisilla matkoilla nykyjään joku "ylitirehtööri" joka vähän katsoo näiden "lapsien" perään.
kuva 12.01. 01:12 Jouni Halinen  
  Onko tuo Luveeni tässä ilmakuvassa?. https://goo.gl/maps/Hp9vvCNr9qG2
kuva 10.01. 20:43 Jouni Halinen  
  Tästä kasasta tulisi ehkä hiukan terveellisempi rakennus, mitä nyt paskakikkareita joutuisi seinistä rapsuttamaan. Nmitys voisi olla vaikka betonielementtipientalo http://vaunut.org/kuva/81680?utm_source=​random
kuva 04.01. 02:07 Jouni Halinen  
  Tähän väliin ei voi muuta kuin todeta. "Kauneus on katsojan silmissä". Ei tämä minunkaan "missikisoissani" 3 joukkoon pääsisi. Eli ei tässä ole kyseessä keneenkään väärästä tai oikeasta mielipiteestä. Asian voi myös ilmaista "toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä", joten ota Samuli slungisti äläkä anna pipon kiristää.
kuva 01.01. 20:41 Jouni Halinen  
  Tuossa ylempänä linkkaamassani onnenpelin filminpätkässä näkyy vielä vanhan aseman puupaalutusta. https://www.youtube.com/watch?v=7Z9tinG5​CiY
kuva 01.01. 20:17 Jouni Halinen  
  Kun keskustelu nyt lipsahti ”kumipyörä” liikenne puolelle, niin heitän minäkin lusikkani soppaan. Kaverini oli töissä Kutterilla töissä sen lopettamiseen vuoteen 1988. En muista kuka sen liiketoiminnan silloin osti?, mutta lopetus oli karu. 2 viikon irtisanomiskauden aikana tehtiin mitä valmiiksi ehdittiin saattaa. Sen jälkeen koko tehdas vietiin jonnekin muualle. Lisäksi Norjassa oli myyntimies käymässä kauppaa, hänen käskettiin tulla ensimmäisellä koneella pikapikaa takaisin Suomeen.

Kaverini kertoi, että kerran Onni Vilkas tilasi pojalleen 40 vuotis synttärilahjaksi bussin??. Se oli senaikaisen tekniikan osalta huippuluokkaa. Onni kävi tehtaalla säännöllisesti katsomassa valmistumisen edistymistä. Aina löytyi jotain mikä piti tehdä uudestaan. Mm. koko sisustusverhoilu taisi mennä uusiksi. Onnista liikkuu myös sellainen tarina, että hän oli sen luokan naistenmies, että bussitkin seisoivat 2 viikkoa. No tosiasiassa bussikuskit olivat 2 viikkoa lakossa.

Toinen bussimuistelo. Netistä poimittua: ”Wiima Oy:n johtaja Ilmari Mustonen osti Ajokki Oy:n ja siihen kuuluvan Oy Delta Plan Ab:n vuonna 1986”. Minulla on sellainen muistikuva, että kauppakirjaan kirjattiin että firmojen myyjät (ketkä?) sitoutuvat olemaan harjoittamatta bussinvalmistus liikennetoimintaa EU alueella. x vuotta (ns. kilpailukieltosopimus). Myyjät perustivat saman tien Portugaliin (joka ei silloin kuulunut EU:hun) tehtaan, ja Portugali liittyi vielä samana vuonna EU:hun. Tuotiinko sieltä ikinä busseja Suomeen, ja mikä on nykytilanne?

Kolmas bussimuistelo: Kävin usein 80-luvulla kopiokonekeikalla Linja-autoliiton/matkahuollon pääkonttorilla Lauttasaaressa sillan pielessä. Siinä oli muutamia vieraspaikkoja johon sai autonsa paikoitettua. Mutta kertana muutamana näin hätkähdyttävän näyn, kun jalkakäytävät ja läheiset puistoalueet olivat täynnä merkkinsä huippumalleja. Ja merkkejä oli vain 3 (Saab, Volvo ja Mersu). Bussiparonithan siellä keskenänsä pitivät palaveria
kuva 01.01. 17:54 Jouni Halinen  
  Kuvan ajoituksen pystyy haarukoimaan seuraavasti: Risto Jarvan mainio elokuva ”Onnenpeli” https://fi.wikipedia.org/wiki/Onnenpeli on valmistunut vuonna 1965, ja kuten oheisesta filminpätkästä https://www.youtube.com/watch?v=7Z9tinG5​CiY näkyy, niin meneillään on silloin vasta asematunnelin kaivuutyöt ja voi hyvin arvioida että menee vielä kotvan aikaa siihen että tulee valmista.

Vuoden 1969 ortoilmakuvassa http://kartta.hel.fi/link/3VCyqn melkein kaikki on jo valmista, vain asematunnelin itäinen jalankulkutunneli on työn alla. Mutta huomion arvoista on se että myös ns. ”HOP:in talo” (Helsingin osakepankki) on vielä pahasti kesken, se valmistui minun muistini mukaan 1971 joten vuosi 1971 on minusta aikaisin ajankohta kuvanotolle.
kuva 30.12.2017 21:00 Jouni Halinen  
  Harvoin voi R-kalustosta sanoa "kuin pakasta vedetty" mutta tässä kuvassa se pitää 110%ti paikansa.
kuva 18.12.2017 12:06 Jouni Halinen  
  17:ta päivän kommenttien kokonaissaldo on noin 80 kommenttia, en kyllä keksi "44" tarinaa vaikka kuinka funtsin. Älkää vielä paljastako PPP ja Juhana juttua, jos joku muukin sen vielä ratkaisee?
kuva 12.12.2017 01:55 Jouni Halinen  
  Minusta alan miehet muodostavat junia vain keskenänsä. Voin olla tietenkin myös väärässä, kun en ole itse alalla. Voihan siinä olla mukana tietenkin keulilla myös vastakkaisen sukupuolen edustaja, silloin on ilmeisesti kyseessä sekajuna. Ja jos kaikilla on kauhea kiire, niin silloin on kyseessä pikajuna.
kuva 08.12.2017 03:49 Jouni Halinen  
  Pyhä Martinlaakso 1954, Kehäradan voi kuvitella kulkevaksi kuvan oikeassa reunassa
'https://kartta.vantaa.fi/embed.aspx?&e=2​5491237.58&n=6684965&r=1&setlanguage=fi&​w=&l=Ortoilmakuva_1954&o=100'> Sama tänäpäivänä. https://kartta.vantaa.fi/link/4sRvhA
kuva 02.12.2017 23:34 Jouni Halinen  
  Mitä kummaa on tapahtunut Kuopion asemapäällikölle Reijo Kankkuselle, ei ole enää kuvia tai kommentteja tullut viimeaikoina ???. Samaa voisi kysyä myös tässä yhteydessä Lajusen Topista (02.15 jälkeen on ollut hiljaista), myös hänen hieno fooruminsa "kiskoarkea" on mennyt lepoon jo 2013 joulukuussa??, lupauksella että homma jatkuu pienen tauon jälkeen.
kuva 21.11.2017 20:22 Jouni Halinen  
  Tässä vuoden 1956 ilmakuvassa sillat Otaniemeen ja Kulosaareen ovat jo hyvää vauhtia tekeillä. http://kartta.hel.fi/link/3T6bm5
kuva 21.11.2017 18:44 Jouni Halinen  
  Hienoa nähdä että Vuosaaressa on kiskoilla elämää, oli välillä tilanteita jolloin satama-alueella ei näkynyt ensimmäistäkään kalustoyksikköä. Mitenkä nämä Ponsset jatkavat tästä matkaa, ajamalla laivaan ja toisessa päässä taas rautatievaunuun?. Osaako joku sanoa mistä nimi Ponsse tulee?.
kuva 18.11.2017 03:11 Jouni Halinen  
  Mihinkä tämä klapikokoinen polttopuu sitten on menossa?, tätä kokoa käytettiin juurikin uunilämmitys taloissa myös wanhaan aikaan.
kuva 17.11.2017 17:41 Jouni Halinen  
  Jumalattoman pitkää puutavaraa noissa taka-alalla olevissa vaunuissa, nipun alla kaksi vaunua, voisivatko olla sähkö/puhelin pylväitä. Kuvassa näkyy myös suuri määrä höyryhepojen apetta, onko se tässä siinä pituudessa jossa se tenderiin lastattiin?. Voihan kyseessä olla myös kaupunki käyttöön tarkoitettua ”koivuklapia”. Jossain kuvassa ainakin Hakaniemen torilla on ollut ko. tavaraa massiivisissa aumoissa.
kuva 16.11.2017 21:58 Jouni Halinen  
  https://goo.gl/maps/iFvEdkRnf7v
kuva 16.11.2017 20:13 Jouni Halinen  
  Korjaus edelliseen, vastoin aikaisempaa tietoa (Ylen uutinen asiasta) ko. ”itseään johtajaksi kutsuva” henkilö joka muutti pyhälle maalle ei ole tällä sivulla tunnukset omaava M i k k o N y m a n, vaan kysymys on aivan toisesta johtajasta. Eli mitään tupareita ei ole tulossa, esitän suurimmat pahoittelut aiheuttamistani mielipahasta.
kuva 13.11.2017 01:16 Jouni Halinen  
  Vielä edellisen jatkoksi näitä lopputavuja, niin koko kommenttini kuluu seuraavasti: vyyskyystuusruusryysmuusmyyssuussyysvuus mäisyys
kuva 13.11.2017 00:02 Jouni Halinen  
  Filminpätkä siitä miten Armilloa tehtiin wanhoina aikoina. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/09/20​/suomessa-toimi-ennen-kymmenia-tupakkate​htaita. "Miehille jotka kulkevat omia polkujaan" https://www.youtube.com/watch?v=ThDkzWC-​NyY
kuva 12.11.2017 20:47 Jouni Halinen  
  Tästä kuvasta ei ihan hevillä uskoisi että ollaan ihan pääkaupungin ytimessä, ratakin on kuin olisi menossa jonnekin lopetetulle sellutehtaalle. Vieläkö olisi kuvasta rajattu pois tuo pellistä tehty vettä vuotava makkarankuori, jonka joku Jenkkiarkitehti kävi iloksemme suunnittelemassa.
Nykyjään tilanne on toinen https://goo.gl/maps/Z7NbqqNJ1i12 katunäkymä on vuodelta 2009 se ei paljon auta.
kuva 12.11.2017 19:42 Jouni Halinen  
  Vasta 5? muus/myys/suus/syys/vuus kommenttia tänä vuonna, eli 1 jokaista lajia. Oma kommenttini on siis muusmyyssuussyysvuus,
kuva 12.11.2017 18:39 Jouni Halinen  
  Juu, aivan vaikuttaa siltä että Mikko on muuttanut takaisin kotikonnuilleen pyhälle maalle, koskas tuparit on?.
kuva 10.11.2017 08:41 Jouni Halinen  
  Enpä olisi minäkään vuonna 1974 kesällä uskonut että tästä kulkee joskus rautatie. Olin ostanut alkukesästä satapiikki Hondan, ja valkoinen kolmio (harjoittelulupa) takakilven vieressä ajoin kehä 3:ta tännepäin. Aika tarkkaan missä tie kaartuu pois kuvasta oli sellainen vanhanajan riihi, pysähdyin lukemaan sen seinässä olevaa Gumbosrandin tanssilavan ilmoitusta tulevan lauantain diskoillasta,sinnehän sitten kavereiden kanssa tietenkin mentiin. Kun ajoin paikan ohi myöhemmin kesällä, niin joku oli polttanut tämän riihivanhuksen.
kuva 07.11.2017 10:41 Jouni Halinen  
  Onko niin että tätä voi "pyörittää" 1-6 henkilöä, riippuen heidän jalkalihaksistaan. Eli tämäkin on voinut vaatia VR:lä 6 vakanssia, titteliltään "kääntöpöydänpyörittäjä".
kuva 07.11.2017 10:25 Jouni Halinen  
  Tee Reino vielä kuvasta suurennos jossa näkyy pelkkä autokanta keisarinan kiven oikealla puolella. Sellainen kaupunkitarina on ollut liikkeellä että Venäläiset matruusit olisivat heittäneet sen kaksipäisen kotkan tuosta pylvään päästä 17/18 kahinoissa kolera-altaaseen, tiedä sitten mikä on totuus. Pitkäänhän se kuitenkin oli pois tuon nupin päästä ulkopoliittisista syistä.
kuva 29.10.2017 22:24 Jouni Halinen  
  Näyttää siltä että on menossa sellainen vuodenaika, että tarjolla on kotimaista tomaattia. Tomaattia alkoi olemaan saatavilla Suomessa laajemmin (Pohjanmaalla oli jonkin verran kasvihuoneviljelyä) ympäri vuoden noin vuonna 1975, "lajikkeen" nimi oli "lentotomaatti", mutta mikä on tämän lajikkeen historia?, kuka tietää?.