30.04.2016 / Pieksämäki asema

30.04.2016 Etv-w -vaunu Destia Rail Oy:n työjunassa Kuusankoski - Seinäjoki.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Pieksämäki asema
Kuvaaja: Sauli Vähäkoski
Lisätty: 30.04.2016 15:56
Junatyyppi
TYO: 76210
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

30.04.2016 17:55 [Tunnus poistettu]: Haha ja täällä kovasti väitettiin ettei ryssän vaunuja saa rekisteriin..
30.04.2016 18:01 Juhani Pirttilahti: 99 paljastaa, että tämä on rekisteröity työkoneeksi.
30.04.2016 20:43 Tuukka Ryyppö: Janne: Ei väitetty. Väitettiin, ettei niitä saa rekisteriin ilman melko suuria muutoksia. Nämä muutokset on ilmeisesti ollut mahdollista toteuttaa. Lisäksi tuo työkoneeksi rekisteröinti on voinut vaikuttaa asiaan.
30.04.2016 20:54 Tuukka Ryyppö: Lähetin Destialle lokakuussa sähköpostia, jossa mainitsin, että Saksassa on käytössä Venäjällä valmistettuja radanpidon vaunuja, jotka on saatu Tšekin ja Slovakian rekistereihin. En tiedä, olisiko tämä saattanut käynnistää jonkun selvitysprosessin. Ei välttämättä, mutta hauska ajatus :) Vähän niin kuin pohdiskelu siitä, oliko Vaunut.orgin vuosia kestäneellä koko vorkkaajarintaman leveydeltä rummutetulla "miksi ei Suomessa ole ohjausvaunuja" -kyselyllä jotain vaikutusta siihen, että nyttenpä on.

Tämä saattaa kyllä myös myös paljon isommin liittyä siihen, että Suomessa on nykyään se sekopäähallitus, joka saa paljon aikaan, mutta jonka aikaansaannoksista 90% on erittäin haitallista sekoilua. Rautatieliikennöinnin vapauttamisen reilu edistyminenhän on kuitenkin ollut erittäin mukava valonpilkahdus muuten synkeässä Suomen päivänpoliittisessa maisemassa. Eli, ehkä poliittinen tilanne on motivoinut noi selvittämään asiaa ja on todettu, että vaunun rakenteisiin tarvittavat muutokset voidaan toteuttaa vähäisempinä, kun kyse on vaunuista, joka ______ ja _______, ja joka ei koskaan _______ tai _______ ja jonka ________ on korkeintaan _______.

Lisäksi, Ratarahtiko se nyt oli vai kuka, joka pari kuukautta sitten seminaarissa kertoi siitä, miten ensin oli ollut lähes mahdotonta saada Ennevirastoa ja TraFia mihinkään yhteistyöhön, mutta sitten kun oli löytynyt oikeat saunaporukat, asiat luonnistuivatkin vuosien sijaan viikoissa. Ehkä sekin seminaariesitelmä on tullut huolella seurattua ja ollut vaikuttamassa siihen, että TraFin kanssa on voitu alkaa käydä vakavampaa keskustelua siitä, /mitä/ näille vaunuille pitää tehdä, että ne saa nostaa raiteille. Esim. telitapin rasvaaminen ei ole ihan hirveän suuri vaiva, mutta auttaa jo paljon, samaten kuin venäläisvaatimuksia tiiviimmät hanat jarruletkuihin. Näin veturinkuljettajien venäläisvaunukommentteja sivustaseuraajana kuunnelleen arvauksina. Esitelmän pitänyt firma lienee myös voinut antaa konsulttiapua?
(Käyttäjä muokannut 30.04.16 20:55)
30.04.2016 23:36 Mikko Herpman: Onpas ihme juttu että suomalaisissa erityisolosuhteissa on saanut tämä vaunu luvan kulkea! Mahtaako olla norminpurkutalkoiden tulosta, vaiko virkavirhe.. Vai Voisikohan olla että olisi maalaisjärki voittanut jossain virastossa...

Hienoa joka tapauksessa että kulkee kiskoja pitkin kumipyörälavetin sijaan.
01.05.2016 12:13 Mikko Heino: Vähän hieraisin silmiä kun näin tuon toisen kuvan kuvatekstin. Erittäin positiivista että Suomenkin Erityisolosuhteissa järki voitti viimeinkin. Olis kiva tietää mitä noille tehtiin.
01.05.2016 13:00 [Tunnus poistettu]: Nää on muuten parempia teknisesti kuin VR-Trackin vaunut, näissä on vibra ja fiksummat sepelin annostelumahdollisuudet. Eikai näihin muuta oo tehty kuin uusi maali ja parit numerot? :D
07.09.2017 12:25 Teemu Saukkonen: Onko Destia vastannut?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!