Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 08.08. 13:23 Mikko Herpman  
  En halua epäillä uuden omistajan hankkeita, mutta kun olin jutuilla niin hän ei ainakaan vielä ymmärrä rautateistä oikein mitään. Siitä että kaivinkone kaatoi metsän radalta on vielä matkaa tilausliikenteeseen. No, ans kattoo mitä tuleman pitää.
kuva 08.08. 12:45 Mikko Herpman  
  Tämä kuva on hyvää dokumentointia melko ainutlaatuisesta tapahtumasta. Lieneekö Kinahmin radalla aiemmin kulkenut teräsvaunuja/matkustajavaunuja? Lisäksi tämä todennäköisesti on näiden vaunujen viimeinen matka rataverkolla.
kuva 06.08. 16:08 Mikko Herpman  
  Tarjanne käynee Virtain satamassa normaalisti, jolloin ei tulla Keiturille asti. Eli Satama on ennen tätä etelästä tullessa. Miten lie, mahtaako käydä tässä kääntymässä tai pyynnöstä/tilauksesta. Tuon yläpuolellahan on Herraskosken kanava, joten mahtaako tästä reitti kulkea. Tosin ei näy reimareita tai muita merimerkkejä. Joten jos ei ole virallinen reitti, tuskin Tarjanne tänne uskaltautuu.
kuva 06.08. 16:03 Mikko Herpman  
  Tyylikkäästi ilman valoja!
kuva 04.08. 14:21 Mikko Herpman  
  Hyvä kysymys Hannu, voi hyvin olla että konepää on etupää, näinhän on myös vaikkapa Dv12-veturissakin.
kuva 04.08. 13:02 Mikko Herpman  
  Äänekoskellekin tuli aikanaan paljon puuta Vokeilla. Muistan kun ratapihan miehet keräilivät noita "lisäseipäitä" polttopuiksi. Ne kun monasti putoilivat sinne tänne kuormaa purkavilta autoyrittäjiltä.

Mahtaisikohan tuonkin veturin keulassa olla valonheittimen vieressä kenties kamera, ei ole näkyvyys tästäkään kummoinen takapää edelle ajettaessa.
kuva 03.08. 11:48 Mikko Herpman  
  Mikähän tuo tumma rasia on valonheittimen yläpuolella.. Ettei sattuisi olemaan "peruutuskamera", jotenkin tulisi mieleen, jos ajetaan jonkunkin verran takaperin niin kamera olisi hyvä investointi...
kuva 01.08. 14:54 Mikko Herpman  
  Kapsun ratalinja siis kulkee keskellä olevin talojen kutakuinkin keskellä? No siihen varmasti on ollut hyvä rakentaa kun on ollut valmiiksi perattu hiekkapenkka minkä levittää talon perustan pohjaksi..
kuva 01.08. 14:47 Mikko Herpman  
  Monelle täällä maakunnissa/syrjässä asuville juna on vain juna. Aivan sama miltä se näyttää tai kuulostaa. Myöskin moni ei ole koskaan edes astunut junaan taikka sillä edes matkustanut, joten käsite on täysin vieras. Juna vaan on se piru mikä tulee eteen kun ajelee "kylillä" ja siihen sitten törmäillään.

Kieltämättä yllättäväsiti pölläyttää, elikkä tässä ei liene hiukkasloukkoa, toki aiheuttanee vähemmän harmeja kylmissä oloissa. Tosin nämä puhdistuslaitteet ehkäpä toimisi vetureissa, kun niitä usein käytetään kovilla kuormilla, ja lämpötilat ovat korkeita/normaaleja.
kuva 27.07. 10:51 Mikko Herpman  
  Mitähän toimintoja tähän tullaan sijoittamaan.. Todennäköisesti ilman siirtoakin, olisi jouduttu/tarvittu valtava remontti. Vanhan tavara-aseman sisustus/talotekniikka kun tuskin aivan suoraan olisi passannut moneenkaan käyttötarkoitukseen. Toki loft-idealla asuntoja taikka rouhea teollisuusromanttinen hotelli/ravintolahan olisi halvemmallakin rakentunut...
kuva 10.07. 01:37 Mikko Herpman  
  Oikeassa reunassa taitaa olla harvinaisia Dm6 vaunujen Eia liitevaunuja...
kuva 07.07. 00:58 Mikko Herpman  
  Tuon näköiset lumipenkan jämät varmaan passaisivat ehkä kevääseen paremmin kuin syksyyn.
kuva 02.07. 22:01 Mikko Herpman  
  Melkein voisi tuumata että kolmen vetovaunun juna lienee ehkä jollain tapaa mukavain. Toki kaikki pitää olla säädetty kohdalleen, jotta kaikki vetävät samalla tavalla. Pyörien halkaisijoilla en usko olevan kovin paljoa merkitystä, toki jos olisi vertailtavana loppuunajetut/sorvatut pyörät ja tehdasuudet voisi jotain vertailua tehdä. Pyöriä tärkeämpi on oikein säädetty tehonsäätö. Kun tehonsäätö on säädetty kaikissa oikein, lämpötilat pysyvät aika hyvin hallinnassa, jos keli ei ole paljon yli +25 ja ei tarvitse ajaa maksimivahtia jatkuvasti.

Kolme vaunua siksi, jotta saadaan mukavasti tehoa ja sitten vikasietoisuutta, jos yksi vaunu vikaantuu päästään kuitenkin kohtuullisesti perille. Kolmen vaunun kanssa ei myöskään isommin tarvitse odottaa välikaapelien hapettumia taikka muuten junan pituudesta aiheutuvia sähkövikoja. Tosin Dm7 kalusto ei ole erityisen huono tässä mielessä multippeliajossa.

Liitevaunun mukana kuljettaminen toki on "ylimääräinen paino" mutta samalla on sitten konnariosaston monet palvelut käytettävissä, kuten museojunissa usein pitkillä matkoilla on tarpeen.
Kuvasarja:
Dm7 4215
 
02.07. 20:41 Mikko Herpman  
  Erinomainen kuvasarja mukavasti kerrottuna, hienoa Jorma! Ja toki on oikein mukava nähdä 4215 nyt käyntikuntoisena, vuosia sitten olin mukana talkoissa kun hommaa aloiteltiin ja Keitele-Museolta kaiveltiin sylinterinputkien ulosvetoon työkalua. Pitkä prosessi on ollut ja haasteitakin varmasti monia. Mistä muuten löytyi R11B vaihteisto, sattuuko olemaan vaunussa vaiko oli jostain tullut "varaosiksi"? Kai "vitonen" on varmuuskytketty pois, ettei sitä vahingossa napsauta multippeliajossa nelivaihteisten kanssa päälle. 4216 pienten muutosten jälkeen toki olisi ajokumppani, tosin yli 80 km/h ei ajellakaan museokalustolla ilman jkv:tä.. ja se onkin sitten toinen miete...
kuva 01.07. 15:35 Mikko Herpman  
  Hieno kuva, arkista aherrusta kiireisellä ratapihalla!
kuva 01.07. 11:03 Mikko Herpman  
  Mikähän on tullut "avoimeen dataan", onkohan uusi tulkinta...?
kuva 01.07. 10:54 Mikko Herpman  
  Mahtaa kertyä Sr2 sarjan vetureille aika paljon kilometrejä ja mitä enemmän ajetaan toki jotain häiriöitäkin sitten ilmenee.
kuva 30.06. 10:17 Mikko Herpman  
  Lupiini on kyllä pirun ikävä kun se "talloo" alleen kaiken muun. Nyt kun olen 6v niittänyt kaikki lupiinit pihapiiristä alkavat jo vähän vähentyä.
kuva 29.06. 11:05 Mikko Herpman  
  Tai Haukivuorella..... Mahtaakohan vetovaunu olla noin periaatteessa ajokuntoinen, jos olisi museoraidetta ja lankaa niin voisiko ajaa?
kuva 28.06. 13:55 Mikko Herpman  
  Mikähän on tuon katolla olevan teltan tarkoitus on...?
kuva 26.06. 22:42 Mikko Herpman  
  Minusta tuo näyttää katon osalta varsin siistiltä, ei järin isoja ulokkeita taikka muuten kaarevaa muotoa pilkkovia osia.
kuva 26.06. 22:41 Mikko Herpman  
  Wikipedian mukaan pituutta ilmeisesti puskimesta puskimeen 21,7m. Pekalla ja Ristolla taitaa olla pituus 22.2m Eli ihan ei ole suomen pisin veturi.
Mahtaneeko sopia 20m kääntöpödälle pyörästönsä osalta.
kuva 26.06. 14:44 Mikko Herpman  
  Lienee samaa asiaa, että toisen operaattorin kaluston kulkua ei saa estää, myös että polttoaineenjakelu ja muu välttämätön infra on käytettävissä.
Ja toki rahalla saa... Eli kaiketi vetopalvelua saa nykyisin tilaamalla, tosin mikä on hinta sen määräytymistä ei uskalla arvata.
kuva 22.06. 11:23 Mikko Herpman  
  Mukavaa dokumentointia, joo moni konduktöörikin on varmasti "vain töissä" ja hoitaa junan asiakaspalvelua. Eli jos ei satu olemaan erityisen kiinnostunut rautateistä, niin rautatietapahtumat jäävät helposti huomaamatta.
Mahtaako kuljettajissakin olla vastaavaa tyyppiä, eli ajetaan junaa aikataulun ja pykälien mukaan, mutta muuten ei rautatie välttämättä kiinnosta.
kuva 20.06. 14:08 Mikko Herpman  
  Hienoa että pitkän kunnostuksen jälkeen 4215 pääsi liikenteeseen.
kuva 17.06. 15:10 Mikko Herpman  
  Mahtaisiko Ovakolle mennä painavaa rautaa rautateitse.
kuva 16.06. 10:33 Mikko Herpman  
  Kolmen tien silta, Rauta-, Maan- ja vesitie.
Kuvasarja:
Kuvia pohjoisesta Keski-Suomesta
 
16.06. 09:57 Mikko Herpman  
  Hienoja kesäisiä kuvia! Radalla muutama pitkähkö nousu ja varmasti vielä normaaliakin hitaammalla vauhdilla aiheuttaa lämmönnousuja koneisiin..
kuva 16.06. 09:03 Mikko Herpman  
  Joo, voi olla kaasu taikka diesel. GP66 malleja on molempia, kuvasta ei oikein selvästi näe, kumpi malli kyseessä.
kuva 15.06. 14:44 Mikko Herpman  
  GreenPower generators näyttää olevan kokoonpanofirma. Eri valmistajien moottoreita ja moottorigenuja pannaan pakettiin ja sitten myydään.

Green Powerin vihreys näyttää olevan web sivun ja dokujen väreissä. Erityisen vihreitä eivät näytä olevan. Luotettava, kustannustehokas ja laadukas, ekotekoja ei mainita.
kuva 15.06. 11:48 Mikko Herpman  
  Olisipa ollut komeaa jos olisi mennyt sellut/yms. dieselillä Haapamäen kautta..
kuva 15.06. 11:35 Mikko Herpman  
  Sinällään, mikäli laitteita/koneita käytetään jatkuvasti ja Moottori/öljyt pysyvät normaalilämpöisinä ei liene isoja ongelmia. Mutta jos tulee vähänkään pitempiä seisomisia, aiheutuu huolia. Vaikkapa maataloudessa kiireaikana voidaan käyttää bioa, mutta kun rauhoittuu vaihdetaan "tavalliseen".

Helsingin bussithan ajoi kolme vuotta puhtaalla bioaineella ja ilmeisesti ainakin osittain tai kokonaan edelleen. Miten lie onko ilmennyt ongelmia.. Ainakaan ei ole sattunut uutista että bioaine olisi hajottanut moottoreita yms.
kuva 15.06. 10:38 Mikko Herpman  
  Käyhän se jos sitä kehtaa tankkiin kaataa ;) Vaan taitaa olla että näitä ajellaan kaasuöljyllä. Ettei jää rypsit eltaantumaan tankkiin ja syövyttämään ruiskutusosia jos joskus sattuu vähän pitempään seisomaan.
kuva 13.06. 21:36 Mikko Herpman  
  Jos syylärin päälymetallit kuumenee niin paljon että maalit hilseilee... Lienee koko laite jo ollut liekeissä, Heko heko!
kuva 13.06. 12:24 Mikko Herpman  
  Mahtaako olla galvanoituja peltejä näissä... Vaiko harmaa pohjamaali sieltä pilkistää? Jäähdytinosahan on irroitettava, eli on voitu maalata ei aikaan kuin konesuoja muuten.
kuva 11.06. 10:20 Mikko Herpman  
  Oli Facebookin puolella mainittu että on myönnetty poikkeuslupa siirtää metrojunia valtion rataverkolla.
kuva 09.06. 11:55 Mikko Herpman  
  Mitähän "Hiabilla" kurotellaan?
kuva 09.06. 00:20 Mikko Herpman  
  Mukava kun kulkee kiskoilla, eikä lavetilla!
kuva 08.06. 22:03 Mikko Herpman  
  Oliko tässä kaluston keväinen koeajo?
kuva 05.06. 09:51 Mikko Herpman  
  Virallisesti kolme ja tällöin hälytykset sekä muut moniajon toiminnot toimivat täysin. Periaatteessa ei taida olla rajoitetta kytkeä moniajoon useampikin mutta tällöin "lisävetureista" ei välity kaikki tiedot mutta veto/jarrutus toimii.

Dm-7 kalustossa on rajoitus 8-vaunua, joskus mainittu 10-vaunua. Mutta sinällään yhteen voisi kytkeä useampiakin. Mutta tällöin ohjaussähkö ei välttämättä kulje riittävän luotettavasti ajopöydästä perätulppaan/viimeiseen vaunuun ja takaisin.
kuva 03.06. 09:50 Mikko Herpman  
  Joutokäynnilläkin ääni käy hiukan korviin, varmasti kun on täysi rähinä päällä ääni suorastaan huumaava. Toki tässä tapauksessa joutokäyntikierrokset taisi olla noin 600/rpm ja oliko maksimi noin 900/rpm. Eli äänimaailma erilainen kuin vaikkapa korkealle kiertävissä kakstahtisissa Detroit-Dieseleissä.
kuva 02.06. 14:25 Mikko Herpman  
  Hieno alkukesän kuva!

Jos olisi käytössä uudemmat moottorit, tietokoneohjatut Korkeapaineinen ruiskutus ja ahtopaineen säätö. Sekä mukana hiukkasloukot ja hapetuskatit yms.. Eipä tule kömyä putkesta.

Näissä on 50-luvun tekniikkaan perustuva Dieseli, sinänsä moderni suoraruiskutus ja neliventtiilitekniikka mutta täysin mekaaninen tehonsäätö. Joten väistämättä tulee tilanteita jolloin palotapahtumassa on joskus liikaa polttoainetta ilmaan nähden. Ja moottorin kuluneisuus/rakenne yms. tekijät myös lisäävät näkyvää savutusta. Ja toki huomataan että näissä moottoreissa ei ole mitään moderneja saasteepoistolaitteita, osittain toki varmasti syynä että moottorit edelleen toimii.

Toki jos hiukkaset ja muut päästöt jaetaan kuljetettuihin tonneihin ei olla pahalla tasolla yleisesti.
kuva 02.06. 10:51 Mikko Herpman  
  Aika suuri asema, lieneekö alunperin ollut miten jaettu käyttöön. Paremman ja ei niin hyvän väen erilliset odotushuoneet..?
kuva 01.06. 21:25 Mikko Herpman  
  Hieno yhdistelmä!
kuva 01.06. 11:15 Mikko Herpman  
  On se kyllä harmi kun ei VR:n imagoon kuulu museoliikenne ja -kalusto. Monessa muussa paikassa, museoliikenne on oiva markkinointivälinekin. Toki se ei juuri koskaan mitään tuota mutta ehkei tuotto-odotus tulisikaan olla ensisijainen arvo näille.
Joka tapauksessa on kyllä hienoa että tämäkin veturi saa huomiota, vaikkakin sitten peränurkassa ja hämärässä. Passaa hienosti Valtterijunaankin vetäjäksi!
Mitä tiloihin tulee, taitaa olla suunnulleen kaikilla museotoimijoilla vähän sama tilanne, seinät leveällä ja katto korkealla. Jos vähän on sateensuojaa on jo lähes luksusta!
kuva 31.05. 11:15 Mikko Herpman  
  Joko esilämmityshuoli on ratkottu, vai pitääkö odotella Leenan päivää että saa höyryllä MAN:in lämpimäksi?
kuva 31.05. 10:42 Mikko Herpman  
  Pikkuhiljaa 2241 heräilee pitkästä horroksesta. Onneksi on osaavat asentajat tilanteen tasalla ja pikkuhiljaa verrytellään paikat käyntiin. Toivottavasti kaikki alkaa toimimaan, epäilemättä jotain hapettumia taikka muita pitkän seisonnan aiheuttamia harmeja ehkä löytyy.
kuva 31.05. 10:39 Mikko Herpman  
  Kylläpä mieltä lämmittää nähdä nyt akkulaatikot täynnä uutta energiaa!
Kuvasarja:
Telien siirto
 
30.05. 10:45 Mikko Herpman  
  Olihan 1096 tenderin alla telit, mutta mahtoiko niiden kunto olla huono..?
kuva 28.05. 12:11 Mikko Herpman  
  Onkos muuten pääkaupunkiseudulla joitain asemia jotka tosiaan olisivat samalla laiturilla? Jotenkin ohikulkiessa on vaikuttanut pääradalla jossain kohtaa olisiko Hiekkaharjussa tms. olevan pitkä laituri ja kaksi liikennepaikkaa?
kuva 28.05. 12:07 Mikko Herpman  
  Mielenkiintoinen kuva ja kuvateksti, veturin hyötyjarrutus. Tarkoittaako tämä siis virran ajolankaan takaisinsyöttöä, vaiko muuten sähköjarrua?

Eli miten oli tällä tutkinnalla, tulos. Ja tehtiinkö Sr1 vetureihin muutoksia tähän liittyen?