09.12.2012 / Myyrmäki

09.12.2012 Yleisöpuhelin on viety, ikkuna hajotettu ja ovet kaipaavat muuten vain pientä pintaremonttia.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Myyrmäki (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Sakari Kestinen
Kuvasarja: Martsarin rata ennen marjaa.
Lisätty: 29.12.2017 23:51
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

03.11.2020 16:54 Anton Carlsson: Olen joskus muutama vuosi sitten kurkistanut tuon kuvassa rikkinäisen lasioven takana olevaan huoneeseen ja ihmetellyt sen funktiota. Siellä oli muistaakseni nahkapenkki, seinällä kartta ja jotain muutakin tavaraa. Muuten huone ei tuntunut olevan missään käytössä ainakaan enää, tiedä sitten mihin sitä on aikanaan käytetty. Nyt jälkeenpäin tosin harmittaa etten tajunnut ottaa kuvaa siitä koskaan.
03.11.2020 17:18 Jyrki Längman: Muistaakseni kyseessä oli entinen taksikoppi
03.11.2020 17:43 Anton Carlsson: Toinen, tuota huonetta vastapäätä oleva isompi tila (kalteri-ikkunoiden takana oleva) on käsittääkseni ilmeisesti ollut käytössä taksikuskien jonkinlaisena taukotilana. Nimittäin kun joskus tuli katsottua sinne sisälle siellä oli valot päällä ja ihmisiä huoneessa (joku vanha 70, 80-luvun telkkari siellä näkyi myös) eli se oli näköjään käytössä mutta tuo pienempi huone vaikutti aika hylätyltä (ellei taksikuskit ole sittenkään käyttäneet sitä johonkin)
03.11.2020 19:01 Anton Carlsson: Myyrmäen asemalla on ennen vanhaan ilmeisesti ollut asemepäällikkökin. Ettei voisi olla niin että kyseinen tila on toiminut esim. hänen toimistona tms.
11.11.2020 16:20 Petri Nummijoki: Ei kai sentään asemapäällikköä mutta kauko-ohjauskeskus Myyrmäessä oli sekä lipunmyynti myöskin mutta lipunmyyjät olivat käsittääkseni Helsingin lipputoimiston alaisia. Myyrmäen kauko-ohjaus hoiti Martinlaakson radan liikenteen (erikseen miehitettyä Huopalahtea lukuun ottamatta) radan ensimmäisen liikennöintivuoden ajan (1975-1976). Sen jälkeen kauko-ohjaus oli Helsingissä suurasetinlaitteella poikkeustilanteita lukuun ottamatta. Periaatteessa suurasetinlaite hoiti liikenteen jo keväällä 1976 mutta aluksi kauko-ohjauksessa oli häiriöitä, minkä vuoksi vaihteet saattoivat kääntyä suurasetinlaitteelta ohjattuna väärin, joten ensimmäisien kuukausien ajan tarvittiin miehitys vielä Myyrmäkeenkin vuorokauden hiljaisimpia tunteja lukuun ottamatta. Myyrmäen taulusta näki todellisen tilanteen, joten Myyrmäen tehtävänä oli korjata kulkutiet, jos suurasetinlaite ei saanut niitä oikein tehtyä. Hiljaisimpina tunteina radalla oli vain yksi juna kerrallaan, joten silloin ei ollut kohtuutonta haittaa, vaikka vaihteet olisivat olleet väärässä asennossa ja junalle tullut ylimääräisiä puolenvaihtoja.
13.11.2020 11:15 Jorma Rauhala: Myyrmäen junasuoritus oli radan suuntaisessa huoneessa tässä laituri/rata-alueen alla olevassa rakennuksessa, mutta rataan nähden käänteisessä asennossa. Siis kun juna kulki "vasemmalta oikealle" niin junan ääni kuului oikealta vasemmalle.
13.11.2020 16:10 Pekka V. Puhakka: Kutsuttiinko Myyrmäen ohjauspistettä tosiaan virallisesti kauko-ohjaukseksi? Teknisessä mielessä se ei sitä ollut, koska Myyrmäen ohjaustaulusta ohjattiin paikallista viereisessä huoneessa olevaa Myyrmäen asetinlaitetta. Ko. asetinlaite hoiti koko rataosan Martinlaaksoon ja myöhemmin Vantaankoskelle asti.
13.11.2020 20:16 Jorma Rauhala: Olihan se kauko-ohjauspaikka, kun oli vaihteet ja kulkutiet hanskassa Pohjois-Haagasta Martinlaaksoon saakka. Tosin siellä saattoi suorittaa ilman kauko-ohjaustutkintoa, kun oli perus-Siemens työkaluna. Sitten kun Huopalahti ja tuo Myyrmäen kauko saatiin Helsingin Suurasetinlaitteen hoitoon, niin se oli Rantakauko, eli ei paljon enempää. Ja siellä piti olla k-o-tutkinto suoritettuna, mutta Hgissä oli tietysti työpisteen vehkeet jo ihan eri kokoluokkaa ja muutenkin suuren maailman meininkiä.
14.11.2020 07:19 Pekka V. Puhakka: Ok, kiitoksia.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!