Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 22.09. 21:49 Tuomas Pätäri  
  Minun mielestä linkki vaikuttaisi olevan ihan oikeassa paikassa. Risteys on vasta loivassa mutkassa, ja se on Kartapaikan kartalla "Solansuu" -nimisen paikan kohdalla. Telellä otetussa kuvassa toki etäisyydet kutistuvat ja mutkat jyrkkenevät, joten maaston ja väylien piirteet eivät ole paikalla silmin nähtynä yhtä dramaattisia.
kuva 22.09. 21:08 Tuomas Pätäri  
  Erinomaisia kuvia koko sarja. Tässä on aivan loistava kuvakulma kahteen eri liikennelajiin.
kuva 22.09. 21:05 Tuomas Pätäri  
  Pasia kompaten, jos jostain Vorg-kuvasta taulun saisi niin kyllä tämä menisi ihan sinne kärkiehdokkaaksi. Tai koko seinän tapetti, mutta sen seinän eteen ei sitten huonekaluja sijotettaisi!
kuva 11.09. 19:39 Tuomas Pätäri  
  Tuttu paikka joidenkin vuosien takaa. Hienoa, että ratapenger on pidetty "matalassa" kunnossa. Kuvassa on upea värimaailma!
kuva 11.09. 19:35 Tuomas Pätäri  
  Upeita kesäisiä kuvia olet Visa saanut lauottua! Hienosti peilaa, kun täysin tyyntä on.
Kuvasarja:
Poimintoja yli 30 vuoden takaa
 
11.09. 19:31 Tuomas Pätäri  
  Samat sanat edellisten kanssa. Näissä kuvissa on äärimmäisen paljon katseltavaa ja tunnelmoitavaa.
kuva 11.09. 19:29 Tuomas Pätäri  
  Niin on, kyllä tuollakin on rautatiemiljöö ollut monipuolinen ja mielenkiintoinen verrattuna nykyaikaan.
kuva 09.09. 18:57 Tuomas Pätäri  
  Ja hienosti on runko mutkalla! Juna sopii oivasti kuvattavissa olevaan tilaan.
kuva 09.09. 18:55 Tuomas Pätäri  
  Kello kuudelta näyttää olleen Ojakkalan mittausasemalla 6,0 astetta ja myös varsin lähellä sijaitsevalla Maasojan mittausasemalla 2,9 astetta. Muistankin että vilpoisa aamu oli ja siitä ei tullut Kalifornia mieleen :)
Kuvasarja:
Oriveden ympäristöä kesällä 2020
 
01.09. 18:18 Tuomas Pätäri  
  Kiitoksia kommenteista. Laitan vielä dieselkuvia sarjaan kun nyt vihdoin ja viimein sain viimeisteltyä & kuvatekstitettyä ne.
kuva 30.08. 16:30 Tuomas Pätäri  
  No ihan totta puhuu Tero ainakin Lielahden osalta, sillä unohtui tuota aiempaa kirjoitettaessa että siihenhän on sunnitelmissa parin kymmenen tuhannen asukkaan kaupunginosa aivan viereen. Joissain suunnitelmakuvissa seisake onkin jo löytänyt paikkansa haaran jälkeisestä mutkasta.

Kalkussa on 2016 ollut reilut 3000 asukasta ja Nokian itäosan pientaloja ehkä voi ottaa laskentaan mukaan - riittääkö määrä sitten seisakkeelle vai ei, riippuu varmaan siitä keneltä kysytään :)
kuva 30.08. 16:04 Tuomas Pätäri  
  Ratapenkat tosin olivat ennen paikoin turhankin steriiliejä, omaa silmääni miellyttää enemmän sellainen alle metrin korkea kasvillisuus.

Kuvassa on todella komea vanhan ajan tavarajuna!
kuva 25.08. 17:23 Tuomas Pätäri  
  Taisin juuri edellistä Pasin kuvaa kommentoida, että valaiseepa veturi edessään olevan osuuden komeasti - no tässäpä valaisee vielä komeammin :) Hieno on todellakin.
kuva 20.08. 18:04 Tuomas Pätäri  
  Koska minulla ei ole Blogger-tunnuksia enkä nyt niitä jaksa luoda, niin vastaanpa ovelasti täällä, että tässä kuvauspaikassa on vastaus "Teillä ja turuilla" -blogin uusimman postauksen arvoitukseen numero 4 :)
kuva 20.08. 18:01 Tuomas Pätäri  
  Kyllä tämä on ensimmäisten kommentoijien sanomasta paikasta. Google street viewissä (vuodelta 2011) on vielä muovinen postilaatikko tuon peltisen paikalla :)
kuva 19.08. 16:06 Tuomas Pätäri  
  Tänä kesänä vain aivan muutaman loviisalaisen olen nähnyt, ja ne ovat olleet täysvokkeja. Enempiä havaintoja olisi tosiaan mukava kuulla, mitä on liikkunut?
kuva 19.08. 16:04 Tuomas Pätäri  
  Harvoin näkee Deeverivedossa näin näyttävää sekarunkoa! Hyvä taltiointi.
kuva 18.08. 17:06 Tuomas Pätäri  
  Rataverkon raakapuun kuormauspaikkaverkko -selvityksessä ja sen päivityksessä vuodelta 2018 tuota ei esitetty tavoitetilaan kuuluvaksi kuormauspaikaksi, joten ehkä käytön loppuminen onkin ollut jo ennakoitavissa. Haittana tuolla on ainakin se, ettei kokojunamahdollisuutta ole, ja laajentaminen näyttäisi kartasta katsottuna ahtauden vuoksi aika vaikealta. Lisäksi paikkahan on logistisesti vähän huono, kun puuta tuovat autot joutuvat kulkemaan Vaasan keskustan tai ainakin Sundomin ja Sulvan taajamien läpi.

Ihme tosin, ettei lähelle ole suunniteltu mitään korvaavaa terminaalia, kuten monessa muussa paikassa, jossa korvattavat lastauspaikat olivat/ovat ahtaita. Nyt lähimmät tavoitetilan terminaalit ovat pääradan varressa Härmässä ja Seinäjoella.
kuva 17.08. 15:49 Tuomas Pätäri  
  Onpa komea kaarrekuvauspaikka, ja mukavasti aurinko valaisee juuri junan etuosan.
kuva 17.08. 15:44 Tuomas Pätäri  
  Komeaa menoa ja upea kuva!
kuva 17.08. 15:42 Tuomas Pätäri  
  Siinä ei välttämättä aina kävisi hyvin, jos veturit keulisivat :)
kuva 17.08. 15:41 Tuomas Pätäri  
  Kehut myös tältä suunnalta. Elokuinen tunnelma todellakin. Tyylikkäästi valaisee veturi edessään olevan osuuden.
kuva 12.08. 15:44 Tuomas Pätäri  
  Ilman tapahtumiakin tuo ysitie on ruuhka-aikoina etenkin Tampereen ja Oriveden välillä sellainen, että kannattaa välttää tilanteita, joissa tasoliittymässä joutuisi kääntymään päätielle vasemman suuntaan...
kuva 12.08. 15:40 Tuomas Pätäri  
  Kana-aurajuustopastaa ja ilmeisesti edellispäivältä ylijäänyttä kalaleikettä, kun sitä ei ollut listalla. Lounas oli peruskelvollinen :)
kuva 11.08. 16:57 Tuomas Pätäri  
  Tapauskohtaisesti voi olla kohteliasta pyynnöstä poistaa. Juridisesti ei olisi ollut tarvetta.
kuva 11.08. 16:55 Tuomas Pätäri  
  Orilammen ja Voikosken välinen loivien peräkkäisten mutkien täyttämä pätkä on Vorgissa ollut aika vähän kuvattu, hienoa että tuoltakin on nyt hiljattain saatu Pasin toimesta kuvia.
kuva 03.08. 15:51 Tuomas Pätäri  
  Hieno tunnelma!
kuva 03.08. 15:50 Tuomas Pätäri  
  Kiitoksia huomautuksesta, oli jäänyt epähuomiossa laittamatta.
kuva 29.07. 16:35 Tuomas Pätäri  
  Radan varrella on lähinnä tehottomasti rakennettuja pientalolaikkuja sekä teollisuutta, joten 6-8:lle seisakkeelle ei mitenkään riittäisi potentiaalia ilman suuria muutoksia maankäytössä. Tesoman lisäksi en keksi kuin Amurin, johon seisake olisi ehkä järkevää rakentaa.
kuva 02.07. 06:43 Tuomas Pätäri  
  Digitaalinen kuva on aina konkreettisesti jossain asennossa, mutta voi sen lisäksi sisältää metatiedoissaan ohjeen orientaatiosta, esimerkiksi että "tämä sivu ylös". Tässä kuvassa konkreettinen asento on siten, että opastimen puoli on alas, mutta metatiedoissa on ohje kuvan kääntämiseksi oikein. Se, kääntyykö kuva sitten oikeasti, riippuu siitä onko ominaisuus sisällytetty kuvaa näyttävään koodiin.

On siis kaksi mahdollisuutta: 1. Kuten Teemu ennusti, Vorgin koodi ei lisää metatietoja pikkukuvaan siinä vaiheessa, kun se luo sen isoa kuvaa lisättäessä tai 2. Kuvaa kääntävä koodia ei jostain syystä ole siinä kohtaa sivuston koodia, jossa pikkukuvat näytetään. Koska kaikki kuvat näytetään todennäköisesti samalla koodilla, veikkaan ykköskohtaa.

Yhteensopivuusongelmilta välttyy, jos kääntää kuvat konkreettisesti oikeaan asentoon (eli kuvankäsittelyohjelmalla 90 astetta).
kuva 23.06. 21:58 Tuomas Pätäri  
  Väyläviraston on.
kuva 15.06. 17:28 Tuomas Pätäri  
  Kuvatekstiä jatkaen tämä on yksi paikoista, joihin lähijunaliikenteen varikkoa on suunniteltu. Jos se tulee tähän, tasoristeys häviää lopullisesti. Tänään Uudenmaan maakuntavaltuusto päätti hylätä uudesta maakuntakaavasta varikon Vuohimäen vaihtoehdon, mutta varikon sijanteina Mankki ja Luoma ovat molemmat edelleen mahdollsia (vaikka kaavaehdotuksen kartalla täplä onkin enemmän Mankin päällä). Näin siis jos tuota sekavaa tiedotetta oikein tulkitsin.
kuva 15.06. 17:09 Tuomas Pätäri  
  Joku päivittäinen kansallispuistopysähdys ei ehkä kannattava olisi, mutta järkevä monelta muulta kantilta. Tahtoa ei vain taida olla tarpeeksi millään taholla edes sellaisen lobbaamiseen. Sesonkijunat ovat muutenkin Suomessa aika tuntematon käsite Kolarin poikkeusta lukuun ottamatta.
kuva 15.06. 17:02 Tuomas Pätäri  
  Lähes samoilla mestoilla ollaan näköjään oltu peräkkäisinä päivinä, tosin itse kävin vain pari aamujunaa kuvaamassa ja myöhemmin iltapäivällä, kauppareissun yhteydessä, hetken hikoilemassa Luumäen ratapihan paikkeilla. Tästä poistettiin Virkistysmajan tasoristeys viime vuonna, miten on "korvaava tieyhteys" järjestetty? En ole hiljattain tässä kohtaa maastoutunut asiaa ihmettelemään.
kuva 15.06. 16:51 Tuomas Pätäri  
  Raskaan työn tuntua!
kuva 15.06. 16:49 Tuomas Pätäri  
  Voikukka värittää pelkistetyn maiseman juuri sopivasti. Junakin kiehtoo, kun tuollaisia ei kulje itselleni arkisilla rataousuuksilla.
kuva 12.06. 06:57 Tuomas Pätäri  
  Pitäisi olla piirustukset jotta asian voisi päättelemällä keksiä. Muistan ihmetelleeni Huopalahdessa samaa, löysin kuvankin: http://vaunut.org/kuva/63527
kuva 09.06. 22:33 Tuomas Pätäri  
  Tällaiset lastit ovat mukavia, kun eivät ole niitä rataverkkomme yleisimpiä. Ja hienosti tässä kaarteessa kuvattuna.
kuva 09.06. 22:28 Tuomas Pätäri  
  Tästä kuvasta vielä erityismaininta, on aivan mahtava maalaismaisema. Paikka on nykyäänkin vielä ihan nätti, mutta tällaisesta idyllistä ei ole tietoakaan.
Kuvasarja:
Lahti-Heinola Pikku-Jumpon kyydissä 1985-1989
 
09.06. 22:26 Tuomas Pätäri  
  Kyllä, tämä kuvasarja tarjoaa todella tunnelmallisia elämyksiä. Loistavia otoksia kaikki.
kuva 05.06. 15:37 Tuomas Pätäri  
  Onko tällä kello neljän tai sillä puolen päivän päivystyskululla miten usein vaunuja perässään? Olen muutaman kerran käynyt ohikulkumatkalla kuvaamassa ja lähes aina menneet vaunuitta.
kuva 04.06. 21:29 Tuomas Pätäri  
  Tarkennetaan, että Ämmänsaari poistuu varmasti käytöstä.
kuva 29.05. 11:40 Tuomas Pätäri  
  Meinasin aluksi itsekin yhtä bittiä, mutta alalaidassa on harmaata. Sen jos ottaa mukaan, jää kahdella bitillä sitten vielä yksi väri käyttämättä jonka voi käyttää taivaaseen, onhan siinä selvästi punainen ja oranssi :)
kuva 27.05. 22:02 Tuomas Pätäri  
  Tämä meinaa väkisin nousta sarjan suosikikseni, kun paikka on niin tuttu, ja tässä on saatu Vuohijärven eteläreunan maisema taltioitua ansiokkaasti. Takavuosiin verrattuna tässä on nykyisin avarampaa kuvatakin.

Horpun tasoristeys on suunnitteilla lakkauttaa, jolloin turvallisuus paranee, kun kaikki kevyen liikenteen kulkijat siirtyvät varmasti käyttämään yli kilometrin kiertotietä Viilukujaa ja Vuohijärventietä pitkin.
Kuvasarja:
Kevätretki Savon radalle ja hieman muuallekin
 
27.05. 21:50 Tuomas Pätäri  
  Innolla odotellaan, on jälleen aivan loistava kuvasarja.
kuva 26.05. 16:26 Tuomas Pätäri  
  Hyviä kuvia todellakin. Tässä radan profiili on erityisen hauskaa katsottavaa, näyttää kuin vuorelle deeveripari vaunuja vetäisi.
kuva 26.05. 16:22 Tuomas Pätäri  
  Hyvä mutkakuvauspaikka tämä.
kuva 26.05. 16:21 Tuomas Pätäri  
  Kuvassa ylitetään itse asiassa Seinäjoki, ei Kyrönjokea.
kuva 25.05. 00:20 Tuomas Pätäri  
  Harvoin sattuu eteen näin mahtavaa junakuvaa, jonka sävyt voisi vähentää kahteen bittiin sisällön juurikaan kärsimättä :)
kuva 25.05. 00:17 Tuomas Pätäri  
  Näin on, hienoa settiä. Tyylikkäästi heijastuu värit vaunujen katoista ja kiskoista.
kuva 21.05. 23:02 Tuomas Pätäri  
  Betonielementtejä paljon leiponeena voisin veikata, että nuo ovat ennemmin infra- kuin talorakentamiseen. Jotain muureja, mutta mitä? Palikoiden sijoitusasento on joka tapauksessa sellainen, että lähimmän yksilön tänne päin näkyvä puoli on pohja. Profiililtaan tuon näköisiä menee hyvin moneen tarkoitukseen, joten jäljittäminen 9 vuoden jälkeen voi olla hankalaa - paitsi se huomioon ottaen, että menivät junakuljetuksena (hyvin harvinaista). Maanpainetukimuureissa toinen puolisko pohjaa olisi todennäköisesti isompi. Maata voi tulla siis muurin molemmille puolille - tai maan sijasta vettä, aivan tuon näköisiä tuli joskus tehtyä Inkoon venesataman perustuselementeiksi. Niissä tosin taisi olla tartuntaraudoitus kansivalua varten, noissahan ei ole kuin nostolenkit.

Näkyvät koodit näyttäisi olevan M-1-1 ja M-1-8, se ei kerro mitään kuin M on standardinmukaisesti käytettynä parvekepielielementin tunnus, ja sellaisia nuo mitä ilmeisimmin eivät ole (tai haluaisin nähdä sen rakennuksen, missä nuo parvekkeenpielinä olisivat :)