Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 18.02. 21:32 Antti Laajalahti  
  Matkalipun sain lain puolesta, oikein kabinettivaunussa, noin Irvin lauleli aikoinaan erityisluokan matkustajista. Iisalmessa oli aikoinaan arka junasuorittaja. Hän ei suostunut tulemaan ulos jos junassa oli erityisluokan matkustajavaunu. Pelkäsi että jos joku erityismatkustaja karkaa vaunusta.
kuva 18.02. 21:19 Simo Virtanen  
  Muistan Turussa opiskellessani seuranneeni lukuisia kertoja kertomaasi Kyrön kävijää. Siinä Dv15 vemputti oikein tosissaan menemään, kun paineli linjalla menemään.
kuva 18.02. 21:17 Simo Virtanen  
  Peninkulma tai kaksi jokea eteenpäin ja Simpelejärven vesi huiluttelee itsensä Vladimir Vladimirovits Putinin datshan rantoja.
kuva 18.02. 21:11 Simo Virtanen  
  Kielto näkyy olevan VR:n asettama.
kuva 18.02. 20:46 Aarni Mäkinen  
  Hieno kuva!
kuva 18.02. 20:03 Jukka Ahtiainen  
  PS
Syndrooma jatkuu niin kauan kuin päättäjiltä ei löydy selkärankaa muuttaa Haukivuoren henkilöjunapysähdyksiin liittyviä päätöksiä huomioiden sen, kuinka päätökset tehtiin ja että päätöksentekijöistä ei ole juuri kukaan enää vastaamassa päätöksestään.

Yleisenä kommenttina sinun kuvista, ne ovat hienoja.
kuva 18.02. 19:51 Jukka Ahtiainen  
  Lisäarvoa voi mitata sillä, että asiaa ei paineta villaisella eikä unholaan. Näin vaalien allahan nostetaan myös vanhoja naamakuvia esille ja tässä tapauksessa voidaan puhua siitä, millä kriteereillä päätöksentekijät valitaan.
- tai tarvitseeko kilpailuyhteiskunnassa olla myös kuvilla lisäarvoa. Eikö riitä, että maanteillä ajetaan kilpaa, tai että rautatieliikenteen tarvitsee ajaa maanteiden kumipyöräylinopeusrallin kanssa kilpaa.
kuva 18.02. 19:47 Jimi Lappalainen  
  Hieno kuva!
kuva 18.02. 19:45 Tuomas Pätäri  
  Infra- ja yhdyskuntarakentamisen ammattikielessä on vain vakiintunut tapa, että alikulkusilta- ja ylikulkusiltatermejä käytetään juuri päinvastaisesta kuin rautatien näkökulmasta. Tästä on tietysti se etu, että pelkästä termistä voi aina jo päätellä, kumpi ylittää kumman.
kuva 18.02. 19:23 Antti Havukainen  
  Mikähän mahtaa kuvaajan mielestä olla yllä olevan kuvan lisäarvo verrattuna vaikkapa näihin aiempiin kuviin?

http://vaunut.org/kuva/95105
http://vaunut.org/kuva/95081
http://vaunut.org/kuva/93426

Siis sellainen lisäarvo, jonka vuoksi kuva on ollut aivan ehdottoman välttämätöntä lisätä tälle sivustolle. Junapysähdysten palauttamista nämä eivät ainakaan edistä millään tasolla ja suurin osa käyttäjistäkin lienee jo saanut tästä vuodesta toiseen jatkuvasta Haukivuori-syndroomasta sen verran tarpeekseen, etteivät jaksa enää edes kommentoida koko asiaa.
kuva 18.02. 17:16 Ari-Pekka Lanne  
  Hyvä sentään, etteivät tee koukkausta Joensuun kautta. Se ei olisi sähkövedollakaan ekoteko. Joskin täällä Turun seudulla vielä jokin aika sitten tehtiin vakituisesti sitä, että Kyrön sahan tuotanto haettiin Dv15-vetoisella jakelu- ja keräilyjunalla Turkuun, jossa sitten liitettiin osaksi Tampereelle menevää 2 x Dv12 -vetoista puutavarajunaa, jossa oli sahatavaran lisäksi Turussa, Salossa tai Piikkiössä kuormattua raakapuuta. Sitten keksittiin, että sahatavaravaunut voidaan liittää osaksi puutavarajunaa Kyrössä. Nyttemminhän tässä on otettu monta askelta taakse, kun Kyrön sahan tuotanto lähtee nykyään maailmalle kumipyöräkyydillä.
kuva 18.02. 17:13 Jukka Voudinmäki  
  Varasen kotikunta on edelleen Kannonkoski.
kuva 18.02. 16:52 Jouni Ijäs  
  Ompas pitkä etusoitto.
kuva 18.02. 16:38 Kari Haapakangas  
  Olen kuullut-hinta. Ennen muinoin ja markka-aikaan "kaikki" maksoi kysyttäessä 50 000 markkaa, mutta nythän eletään eurojen aikaa, ja inflaatiokin on jyllännyt...

Eipä silti, voi tuo töineen kaikkineen sen 20K maksaakin. ;)
Kuvasarja:
Matkalla Britannian raiteilla 2017
 
18.02. 16:37 Hannu Peltola  
  Upea kuvasarja ja aina on hauskaa katsella kuvia Britanniasta!
kuva 18.02. 16:31 Ari-Pekka Lanne  
  Ai. Valtionrautateiden sivuilla Kiteen palveluista kuitenkin mainitaan maattipönttö (1 kpl ulkotiloissa).
kuva 18.02. 16:26 Simo Virtanen  
  Eipä tuolla pommitusta ole tainnut olla, mutta automaatti oli "out of order" koko syksyn ja nyt talven mittaan koko matolaatikko on kadonnut. Paikallislehdessäkin asian perään on kyselty, mutta eipä ole VR:ltä kukaan vaivautunut maalaisten huoleen vastaamaan.

Hyvää palvelua matkustavaisille.
kuva 18.02. 16:19 Simo Virtanen  
  Sr2:t ovat Karjalan radalla varsin tuore näky muutoinkin. Muistaakseni kymmenen vuotta sitten niitä ei noilla main nähty lainkaan, puhumattakaan siitä, että olisivat työntäneet junia.

Kyllä Kiteeltä puuta lähtee suoraan etelään ilman ketunlenkkiä Joensuuhun.

Otsikkoon sen verran tarkennusta, että viime kesänä Kiteelle rakennettiin toinen kuormausraide. Lisäksi kuormausraiteet sähköistettiin muutaman kymmenen metrin matkalta, jolloin etelästä tuleva Sr1 pystyy hoitamaan koko järjestelytyön sähkövedolla. Kitee oli ensimmäinen kohde Livin puutavaraterminaaliprojektissa, jossa vanhoja kuormauspaikkoja vähennetään ja liikennettä kohdistetaan alueellisiin terminaaleihin.
kuva 18.02. 16:12 Julius Ylitalo  
  Viitasaaren kunnassa, kilometrillä 499+986.
kuva 18.02. 16:06 Lauri Niemi  
  Täältä ainakin löytyy: http://www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-​suomi/talviaikataulut#.WKhTG4XBLWx

Taajamien asukasluvut löytyvät täältä https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_S​uomen_taajamista_2014

Kuntaliitosten jälkeen melkein kannattaa tutkia taajamien eikä entisten kuntien asukaslukuja, Haukivuoren asemanseutu 806. Liekö Laihian kirkonkylä 6628 suurin taajama, minkä kaikki junat ohittavat pysähtymättä ja Rauma suurin taajama, minne menee rata, muttei matkustajajunia?
kuva 18.02. 15:40 Ari-Pekka Lanne  
  Kerrankin kävi tuuri. Tällaista näkymää ei montaa kertaa vuodessa satu eteen. Oikeastaan tästä kuvasta on osittain kiittäminen myös kolmosella lähtöään odottavan IC 144:n kuljettajaa. Alkuperäinen suunnitelmani oli ottaa laiturin länsipäästä kuva Naarajärveltä saapuvasta puutavarajunasta sekä siinä samalla myös 144:sta, ja painua sen jälkeen 144:n Edoon matkustajaksi. Tämän S 66:n kuvaaminen ei ollut suunnitelmissa. Oleskeluni laiturin länsipäässä kuitenkin venyi, kun huomasin kuljettajan tulevan ulos Sr2:sta ja menevän ERd-vaunuun ostamaan kahvetta. Siinä kohtaa päätin ekstemppore jäädä odottamaan, kun kuljettaja tulee kahveineen takaisin veturiinsa. Siinä olisi selkeä paparatsikuvan paikka, kun vekki on kiipeämässä kahveekuppeineen "koneen päälle". Veturinkuljettaja taisi arvata ravintolavaunun ovella tilanteen, eikä tullutkaan sieltä ulos asti, vaan tsekkasi pari kertaa ovella, joko junahörhö on mennyt pois. Pieksämäen mutkainen laituri edesauttoi hörhön havaitsemista ravintolavaunun ovelta. Tässä tilanteessa paikalle oli sitten saapumassa S 66, ja kun olin sitten lämpimikseni ottamassa siitä kuvaa, sattuivat nuo penkinpainajaisautokunnat siihen ihan vahingossa. Tämän kuvan saatuani luovuin sitten jo suosiolla siitä IC 144:n kuljettajan vainoamisesta, laitoin kameran laukkuun ja sonnustauduin Edon paikalle 65 odottamaan lähtöä.
kuva 18.02. 13:56 Teemu Saukkonen  
  Tohmajärvelläkin katkaistiin raiteet länsipäästä, ja sitten puunhakija kävi Niiralassa asti kääntymässä. Nyt kun pääraide on ehjä niin tätä ei tarvitse tehdä.
kuva 18.02. 13:45 Jukka Ahtiainen  
  Erään kommentin mukaan:

"VR yritti kiristää LVM:ää ottamaan Haukivuoren liikenteen ostoliikenteeksi. Aiemmin VR onkin saanut LVM:ltä kaiken mitä on vain älynnyt pyytää, mutta nyt LVM ei tähän suostunut. Tällä kertaa pelinappulaksi joutui Haukivuori. Tämä on hinta kaukoliikenteen monopolista - niin kauan kun VR pitää sitä hallussaan, sillä on mahdollisuus pelailla pienten ja keskisuurten asemien liikenteellä minkään mahdin voimatta puuttua asiaan."

Oma kommenttini: Jos noin on, niin kyseessä on törkeä bonusten keruumenetelmä.
Ilmankos Haukivuoren edustajia ei tarvittu Klippanille.
kuva 18.02. 12:41 Ville Hautamäki  
  Tää on kyllä ehdottomasti kuvasarjan paras kuva! Hieno ajoitus noiden penkkarirekkojenkin suhteen :)
kuva 18.02. 11:56 Mikko Herpman  
  Hinta kuulostaa kovalta, saahan tuolla hinnalla vaikka uuden henkilöauton.. Toki tuon pitää olla lähes pomminkestävä..
kuva 18.02. 11:51 Perttu Karttunen  
  Olikos Kiteeltä etelään suoria tavarajunia, vai käykö rungot "kääntymässä" Joensuussa.
kuva 18.02. 11:42 Ari-Pekka Lanne  
  Sama käväisi itselläkin mielessä. Mietin kuitenkin, että jos vastaavasti tyhjät vaunut tuodaan etelästä, ja noudatetaan logistista "vie mennessäs, tuo tullessas" -periaatetta, napaisuudella ei kai oikeastaan ole merkitystä, kun se veturin ympäriajo on kuitenkin tehtävä jossain vaiheessa vaihtotyötä. Tiedä sitten miten insinööri on asian todella suunnitellut, ja miten vaihtotyöt tässä käytännössä tehdään.
kuva 18.02. 11:37 Aarni Mäkinen  
  Numero näyttäs olevan 4181.
kuva 18.02. 10:55 Teemu Saukkonen  
  Miksihän pohjoispäät? Eikös tavara lähde etelään?
kuva 18.02. 10:14 Reijo Kankkunen  
  Samaa mieltä hieno on kuva!
kuva 18.02. 10:09 Erkki Nuutio  
  Paikallisjunasta ei ole kyse, koska niitä varten tehtiin 1925/26 kaksiakseliset ja pariovelliset E-vaunut.
Telivaunuinen juna on näyttää seitsenvaunuiselta, eli se on varsin pitkä.
Etummaisen vaunun yksittäisovet sekä ikkunajako, 10 täysikkunaa ja käymäläikkunat päissä viittaa satapaikkaiseen III lk:n päivävaunuun Ei, jonka pituus oli 20.8 m.
Niitä valmistettiin vuodesta 1922 lähtien. II- ja I-luokkia löytynee seuraavien vaunujen joukosta.
Vaunuasiantuntijat voinevat oikaista/tarkentaa.

Kyseinen juna lienee kiihdyttämässä kohti Tamperetta/Oulua tai Kouvolaa/Viipuria.
kuva 18.02. 02:07 Juhani Pirttilahti  
  Keulassa taitaa olla viheltimet. Pakoputki varmaan tulee johonkin ihan siihen viereen nokeentumisesta päätellen...
kuva 18.02. 02:01 Juhani Pirttilahti  
  Olen kuullut, että yksi tällainen pömpeli maksaa 20 000 euroa.
kuva 18.02. 00:33 Jouni Hytönen  
  Eipä 30 vuotta sitten tätä maisemaa lättähatun etuikkunoista katsellessa aavistanut, että jonakin päivänä alla on betonipölkytetty raide ja että sähköistys alkaa tästä. :)
kuva 18.02. 00:14 Uwe Geuder  
  Katsoin vähän heidän verkkokauppaa. Teoriassa on 10 €:n liput, käytännössä harvemmin löytyy paikkoja alle 29€. Pitää olla laiturilla 30 min ennen lähtöä. Vain yksi matkalaukku ja yksi käsilaukku sisältyy hintaan. Lisälaukku 10€. Ei se tunnu enää junamatkustamiselta.
kuva 17.02. 23:51 Uwe Geuder  
  Ilmeisesti UK:ssa ei tarvita kolmiovaloja. Välillä ne ovatkin käytössä http://vaunut.org/kuva/116785 ja sitten taas ei http://vaunut.org/kuva/116789. Mutta, että pakoputki päättyy juuri siihen paikkaan, ei näytä kovin käytännöllistä.
kuva 17.02. 23:34 Mikko Ketolainen  
  Langatkin näkyivät olevan paikoillaan.
kuva 17.02. 23:22 Simo Virtanen  
  Onko nuo Eljaksen mainitsemat ELY-liikenteen aikataulut saatavilla jostakin muualtakin kuin ELYn kirjaamosta?
kuva 17.02. 23:16 Uwe Geuder  
  Izy on Thalysin halpabrändi. En olut nähnyt semmoista tai edes tiennyt asiasta aikaisemmin. Wikipedia kertookin, että liikenne alkoi 3. huhtikuuta 2016. Linja on Pariisi-Bryssel. Liikenteessä vain 2 yksilöä, 4521 ja 4551.
kuva 17.02. 22:58 Mikko Herpman  
  Vetolaite- ja porrasvalot "koneistovalot" kivasti kuvassa päällä.
kuva 17.02. 22:51 Uwe Geuder  
  Ei Keski-Euroopassa ulkomaista kalustoa ole mitenkään tavatonta. Mutta, että SNCF:n moottorijunan kotivarikko on ilmeisesti Bryssel-etelä, oli minulle kuitenkin yllätys.
kuva 17.02. 21:57 Juhani Pirttilahti  
  Sitä kutsutaan piireissä asianmukaisuudeksi.
kuva 17.02. 21:54 Eljas Pölhö  
  Simon esittämä asukasluvun kehitys antaa vähän harhaanjohtavan kuvan Haukivuoresta, kuten samalla tavoin esitettynä monesta muustakin pinta-alaltaan suuresta kunnasta. Haukivuoren väestön vähennys on kohdistunut puhtaaseen maaseutuun, mutta Asemankylässä on enemmän asukkaita kuin 1950-luvulla. Haukivuori, kuten jotkut muutkin maaseutuyhdyskunnat, on sikäli erikoisessa asemassa, että kesäisin kesäasukkaiden myötä väkiluku enemmän kuin tuplaantuu. Joskus kauan sitten oli tilasto, jossa Haukivuori oli kesämökkiytymisen suhteen suurimpia kuntia. Tämä mökkiläisten suuri määrä on ollut merkittävänä syynä siihen, että Haukivuorelta on tehty poikkeuksellisen paljon kaukoliikennematkoja kaikkiin matkoihin verrattuna ja matkojen keskipituus on ollut yli 200 km.

Toimivien ja sinänsä itsensä kannattavien junayhteyksien lakkauttamisella julkisen liikenteen ylläpidon kustannukset siirrettiin Mikkelin kaupungin veronmaksajien kontolle. ELY-liikenteen puuttuminen Matkahuollon sivuilta vain pahentaa tilannetta, koska vähemmän aktiivinen liikenteen seuraaja ei edes tiedä, että esim. Helsingistä on mahdollista päästä linja-autolla Haukivuorelle. Se vaatii Mikkelissä vaihdon kaupalliselta firmalta ELY-liikenteeseen. Yhteys kyllä on toimiva, mutta kuka sen saa pääkaupunkiseudulla selville?
kuva 17.02. 21:42 Jukka Ahtiainen  
  Viittaan asiassa turvallisuuspolitiikkaan.

Totta, haukivuorelaisilla on suuri vastuu lähiympäristöstään.

Itse en kuulu tuohon ilmoittamaasi asukasmäärään, mutta käyttäisin junaa, jos se olisi mahdollista.

Tässä tapauksessa on perusteltua syyttää valtionyhtiön ja sen omistajan päätöksentekoprosessissa mukana olleita. Lienet tutustunut perusteluihini.

Pohjanmaalla on paljon fiksua porukkaa, mutta kannattaa miettiä hetki ennen kuin tekee maakuntarasistisia ilmaisuja.

Nimim. pohjalais- savolais-, karjalaiset & uusmaalaiset juuret.
kuva 17.02. 21:21 Tomi Lipponen  
  Hieno kuva.
kuva 17.02. 20:29 Simo Virtanen  
  Eikö vastuu elinvoimaisuudesta kuitenkin ole pikemminkin haukivuorelaisilla itsellään kuin valtionyhtiöllä?

Kunnassa oli vielä 50-luvulla 5600 asukasta, kun kuntaliitoksen aikaan kymmenen vuotta sitten väkeä oli enää vajaat 2300. Arvatenkin väestön ikäpyramidi näytti vielä paljon tuotakin lohduttomammalta.

Tuollaisella kehityksellä on aivan turhaa hakea syyllistä jostakin valtionyhtiöstä, kun ongelmat olivat sisäsyntyisiä. Minkäs teet, kun nuoriso lähti ikäluokka toisensa jälkeen kaupunkehin, eikä jäljelle jääneilläkään ollut halua kääntää kehityksen suuntaan.

Koko Etelä-Savon maakunta on Suomen huonoimmat ennusteet omaava maakunta ja useimmilla mittareilla juuri se on pahnanpohjimmainen ja esiintyy selvitysmiesten kartoilla punaisena. Edes Mikkelin seutu ei kasva, kuten kaikki muut keskisen Suomen maakuntakeskukset tekevät.

Lieneekö syynä se savolaisten käet taskussa -asenne, kun paljon huonompien yhteyksien takana olevat pohjanmaatkin porskuttavat?
kuva 17.02. 19:49 Timo Keski-Petäjä  
  On tosi hyviä. Kysyin junaemännältä kerran, ja hän muistaakseni sanoi, että joku pienempi yrittäjä toimittaa näitä. Ei siis mitään suurteollista mättöä, vaan oikeasti hyviä.
kuva 17.02. 18:46 Markku Naskali  
  Kabinettivaunu!
kuva 17.02. 18:45 Markku Naskali  
  Ihan syötävän näköista. Itse en ole koskaan ravintolavaunua hyödyntänyt kun matka-ajat ovat olleet lyhyitä.
Eilen tulin kentältä p-junalla Tikkurilaan ja jatkoin IC-llä kotipuoleen. Kuulutus kertoi, että "uutuutena" on pyttipannua hintaan 10€ ja klassikko maksoi reilut 12. Ei mitenkään tolkuttoman kallista.
kuva 17.02. 17:33 Simo Haavisto  
  Korkeanpaikankammoiselle tämä asema ei ollut niitä kaikkein mukavimpia kokemuksia. Toki se oli selkeä ja toimiva, vaikkakin useamman junan purkaessa lastiaan samaan aikaan jopa hieman ahdas.
kuva 17.02. 17:26 Kari Haapakangas  
  Onpa ollut matala silta, jalankulkijoillakin.